40 otağ Mesire Alanı'na kuruldu

Moğolistan'dan getirilen 40 otağ (büyük, süslü çadır), depremzede öğrencilere yönelik faaliyetlerde kullanılmak üzere Adıyaman'daki Ali Dağı Mesire Alanı'na kuruldu.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Moğolistan'dan gönderilen 40 otağın Malatya'ya kurulmasının ardından, 40 otağ da Adıyaman'a getirildi.
Otağlar, Moğolistan merkezli yardım derneği We Are One Team üyelerince, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Ali Dağı Mesire Alanı'na kuruldu.
We Are One Team Derneği Başkanı Gantulga Dorjdugar ve Vizyoner Kadınlar Derneği Başkanı Gülçin Mete, kurulan otağları inceledi.
Otağların, depremzede öğrenciler için düzenlenecek faaliyetlerde kullanılacağı kaydedildi.
Dernek Başkanı Dorjdugar,  ülkesi Moğolistan'da "Bin kere işitmektense bir kere gör" şeklinde bir atasözü bulunduğunu belirterek, felaketin boyutunu kenti gördüğünde daha iyi anladığını dile getirdi.
Başsağlığı dileklerini ileten Gantulga Dorjdugar, büyük çadırlara Moğolcada "yurt" dendiğini belirterek, şöyle konuştu:
"İlk etapta aramızda yaptığımız istişare doğrultusunda buranın ihtiyaçlarının, evini, yurdunu kaybeden insanlara kafasını sokacak bir yer olduğunu düşündük. Bizim 'yurt' olarak adlandırdığımız bu çadırlarımızı gönderme ihtiyacı hissettik. Bunun yanında gıda yardımları da yaptık. Şu anda ihtiyaçları daha iyi, yerinde görebildiğimiz için bundan sonraki yardımlarımızı da buna göre organize edeceğiz."
Getirdikleri otağların ülke kültürlerindeki önemini vurgulayan Gantulga Dorjdugar, "Bunların özelliği, eksi 30 derece ile artı 30 derece arasındaki hava koşullarında çok rahat kullanılabiliyor olması. Bunlar 8 ila 10 kişinin aynı anda kalabildiği ev olarak kullanılan çadırlardır. Umarım Türk halkına ve bölge insanına faydalı olur." ifadelerini kullandı.
Derneğin Türkiye'deki yardımlarına dağıtılmasına destek veren Vizyoner Kadınlar Derneği Başkanı Mete ise Moğolistan'dan gönderilen 3 tır dolusu yardımın da deprem bölgesinde dağıtıldığını belirtti.
Otağların Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde alana kurulduğunu kaydeden Mete, şöyle konuştu:
"Buradaki gençler, okulları yıkıldığı için Beşpınar Kültür Alanı'ndaki kampta lise ve üniversiteye hazırlık eğitimleri alıyor. Kurduğumuz çadırlarda da farklı etkinlikler yaparak depremin izlerinden, etkilerinden tamamen uzaklaştırılmış olacaklar."(AA)
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’ın taziye evleri genel bakımda

2023-04-12 17:00 - YAŞAM

Kabe, 1,5 milyonun üzerinde Müslüman'ı ağırladı

2023-04-16 08:34 - GÜNDEM

Batmanlı Genç, youtubeyi sallıyor

2023-04-13 12:40 - YAŞAM

İlçe Emniyet Müdürü, öğrencilerle buluştu

2023-04-10 21:40 - YAŞAM

Nasıroğlu’nun eşi de sahaya indi

2023-04-15 16:09 - SİYASET

İftar sofrasının sponsoru Baniddo Dondurma…

2023-04-10 18:20 - YAŞAM

Emekli TOKİ’de silahlar patladı

2023-04-11 14:00 - ASAYİŞ

TRT Kürdi Ekibi, Batman’ı çekiyor

2023-04-13 15:00 - SASON

Selahaddin Eyyubi Camii ibadete açıldı

2023-04-15 18:07 - GÜNDEM

Dev külliye, açılışa hazırlanıyor

2023-04-11 19:54 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Gültepe Mahallesi'nde acı olay: EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

21:03 - GÜNDEM

Batman’da sosyal destek seferberliği: 72 bin talep karşılandı

16:30 - GÜNDEM

Emek’ten geçmiş olsun mesajı

15:03 - GÜNDEM

Hüda Par'dan yangın sonrası destek çağrısı

16:00 - GÜNDEM

Yeniden Refah’tan yangın mesajı: “Destekler hızla sağlanmalı”

15:30 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Gültepe Mahallesi'nde acı olay: EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

21:03 - GÜNDEM

Batman Petrolspor'un Lig Fikstürü Belli Oldu

19:37 - SPOR

Batman’da sosyal destek seferberliği: 72 bin talep karşılandı

16:30 - GÜNDEM

Hüda Par'dan yangın sonrası destek çağrısı

16:00 - GÜNDEM

Yeniden Refah’tan yangın mesajı: “Destekler hızla sağlanmalı”

15:30 - GÜNDEM