AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, Şırnak'ta temaslarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, "Türkiye Yüzyılı'nı nasıl inşa edeceğiz; Türkiye'yi terör örgütlerinden arındırarak inşa edeceğiz. Türkiye'nin bağımsız ve güçlü ekonomisini inşa ederek ortaya koyacağız." dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 5 ay önce

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılmak üzere Şırnak'a gelen Yalçın, beraberinde AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ve AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi Arzu Silin Günaydın ile partisinin İl Başkanlığı önünde partililerce karşılandı.
Yalçın, toplantıda yaptığı konuşmada, kent hakkında bilgiler edindiğini ve bu bilgiler neticesinde son derece umut verici bir tabloyla karşılaştığını söyledi.
Ülkenin 40 yılı aşkın süre terörle uğraşmak zorunda kaldığını bu nedenle huzur, refah, emniyet ve güvenlik kavramlarının yarım kaldığını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
"Dönüp baktığımızda bugün eğer Şırnak'ta huzur varsa, refah gelişiyorsa, istikrar, güven, emniyet varsa hepimizin aslında hayal ettiği bir gerçekliğin yavaş yavaş gerçekleşmeye başladığını görüyoruz demektir. Gerçekten hayal ettiğimiz Türkiye tam anlamıyla böyledir. Türkiye'nin dört bir tarafında terör örgütünün eylemlerinden uzak, güvende, dostça, kardeşçe, Müslümanca ve insanca yaşamak istiyoruz. Bundan başka bir derdimiz yok."
Yalçın, Türkiye'nin etrafında iç savaş yaşamayan ve iktidarı çökmemiş ülke kalmadığını anlatarak, eskiden birbirine dost gözüyle bakan ülkelerin bugün şüphe duyduğunu belirtti.
- "Bu ülkede her bir vatandaşın insanca, onuruyla yaşamasını sağlamış bir iktidarız"
Komşu ülkelerde iç savaş ve ekonomik kriz yaşanırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde "Türkiye Yüzyılı" süreciyle bu korkuların ve krizlerin yaşanmayacağını dile getiren Yalçın, şöyle konuştu:
"Türkiye Yüzyılı'nı nasıl inşa edeceğiz? Türkiye'yi terör örgütlerinden arındırarak inşa edeceğiz. Türkiye'nin bağımsız ve güçlü ekonomisini inşa ederek ortaya koyacağız. Biz bu ülke tarihinde yapılmış karayollarının en az beş katını yapmış iktidarız. Biz bu ülke tarihinde yapılmış olan hastanelerin en az beş katını yapmış iktidarız. Biz bu ülke tarihinde yapılmış barajların en az beş katını yapmış iktidarız. Bu ülkenin gayri safi milli hasılasını en az beş kat arttırmış iktidarız. En önemlisi, bu ülkede her bir vatandaşın insanca, onuruyla yaşamasını sağlamış bir iktidarız. Bir daha birileri bu ülkede darbe deneyemeyecek. Bir daha bu ülkede birileri etnik bir çatışma hayal edemeyecek. Bir daha bu ülkede mezhepsel fay hatlarının üzerine kimse oyun oynayamayacak. Bir daha bu ülkede terör, istikrarsızlık, güvensizlik olmayacak. Bu ülke ekonomik krizlerle artık boğuşmayacak."
Gazze'de 2 yılı aşkın bir süredir Müslümanların katledildiğini anımsatan Yalçın, dünyanın buna sessiz kaldığını, Gazze'nin de bu muameleye maruz kalmasının nedeninin kendini koruyacak güce sahip olmaması olduğunu belirtti.
- "Büyük Türkiye'yi inşa etme hayalimizden vazgeçmeyeceğiz"
Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Eğer biz de güçlü olmazsak biz de Allah muhafaza hepimiz bu tür muamelelere maruz kalma ihtimalimiz var. O yüzden ne diyoruz; Asla ve kata güçlü ve büyük Türkiye'yi inşa etme hayalimizden vazgeçmeyeceğiz. Ekonomik olarak daha büyük olacağız. Daha özgür daha bağımsız daha güçlü olacağız. İşte Cumhurbaşkanımızın bize çizdiği vizyon budur. 23 yılın içerisinde ülkenin içerisinde kat edilemeyeceği düşünülen mesafeleri kat ettik. Yapılamaz denilenleri yaptık. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde nasıl daha adil bir dünya için daha güçlü bir Türkiye'yi de inşa edebileceğimize inanıyoruz."
AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar da birçok badireyi beraber atlattıklarını belirterek, "Bugün Şırnak'ta yükselen her okul her hastane, yol, konut bir siyasi tercihin değil bir vicdanın eseridir." dedi.
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka da AK Partili bir belediye olarak Türkiye'de örnek bir belediyecilik gerçekleştirdiklerini ifade etti.
2019 yılında yıkılan bir şehir devralarak ateşten gömlek giydiklerini anlatan Yarka, "Önemli olan zoru başarmaktı, sizlerin desteğiyle onu da başardık. Hizmet bakımından alt ve üst yapımızla başımız dik şekilde her partilimiz ve üyemiz bunu gururla söyleyebilecek duruma geldik." ifadelerini kullandı.
AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ise 2 ayda bir İl Danışma Meclisi Toplantısı'nı bu salonda gerçekleştirdiklerini, istişare yoluyla teşkilat mensupları ve üyelerle karar aldıklarını kaydetti.

- "AK Parti her zaman kendini yenileyen partidir"

Erkan, "Her defasında daha güç kazanarak buradan ayrılıyoruz. Neden bu istişareyi yapıyoruz; Çünkü AK Parti her zaman kendini yenileyen istişare yoluyla doğra karar alan, aldığı kararları vatandaşı ile paylaşan ve bu şekilde güçlenen bir partidir." dedi.
Yalçın ve beraberindekiler daha sonra Vali Birol Ekici ve Belediye Başkanı Yarka'yı makamlarında ziyaret etti.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA ŞEHİR İÇİ MİNİBÜS ÜCRETLERİNE ZAM

2026-01-12 19:33 - GÜNDEM

Batman’da minibüs ücretleri yeniden değişti

2026-01-16 13:34 - EKONOMİ

Petrolspor – Erbaaspor maçın skorunu bil pizza kazan

2026-01-16 14:00 - SPOR

Polis merkezi inşaatında inceleme yapıldı

2026-01-17 09:40 - GÜNDEM

Batman Esnaf Odası’nda seçim sonucu netleşti

2026-01-11 18:16 - GÜNDEM

Ücretsiz matematik kursu açıldı

2026-01-17 08:35 - EĞİTİM

Camide intihar!

2026-01-17 17:48 - GÜNDEM

Petrolspor fırsat tepiyor

2026-01-11 15:07 - SPOR

Batman Mesleki Eğitim Merkezi yıkılıyor

2026-01-12 05:27 - EĞİTİM

Batman’da piroteknik operasyonu

2026-01-11 14:30 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Firari hükümlü yakalandı

10:07 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bozkırın ortasında baraj gölü kıyısındaki "sakin şehir" Halfeti ziyaretçilerini ağırlıyor

10:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uyuşturucu operasyonunda 69 zanlı yakalandı

13:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep'te fabrika açılışında konuştu

12:01 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kadınlar "damat yorganı kaplama" geleneğini yeniden canlandırdı

13:00 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM