“Ankara’nın ortasında failleri malum bir cinayet işlenmiştir”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda piyasada fiyat istikrarını sağlamaya yönelik kanun teklifi görüşülürken dikkat çekici bir konuşma yaptı. Ekmen, yargı ve adalet sisteminde yaşanan mağduriyetleri sıralayarak, ekonomik istikrarın sağlanabilmesi için öncelikle hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

SİYASET - 2 yıl önce

"ÖNCE HUKUKTA İSTİKRAR SAĞLANMALI"

Konuşmasının başında Türkiye'de yaşanan siyasi yargılamalara ve adaletsiz uygulamalara değinen Ekmen, hukukta istikrar sağlanmadan ekonomik istikrarın mümkün olmadığını belirtti. Şenyaşar, Ateş, Kursiyer Teğmenler gibi davalarda yaşanan mağduriyetleri örnek göstererek iktidara adil ve tutarlı yargı çağrısında bulundu.

"SİNAN ATEŞ CİNAYETİ KONUSUNDAKİ SESSİZLİK ÇOK AĞRIMA GİTTİ"

Milletvekili Ekmen, Ankara'nın ortasında işlenen ve failleri belli olan bir cinayete dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı: "Şöyle bir seyahate çıksak Ankara içinde, biraz ileride rahmetli Sinan Ateş'in katledildiği yeri görürüz. Kıymetli arkadaşlar, hep beraber Batman'da, Diyarbakır'da faili meçhul cinayetler bitsin diye mücadele ettik, başarılı da olduk. Bugün ise Ankara'nın ortasında faili meçhul cinayet işleniyor. Biz o zaman faili malum derdik. Kadere bakın ki bugün de faili malum bir vaka var. Üzüldüğüm şudur ki Sinan Ateş yatağında rahmet etse sıraya girecek dostları, sevenleri, ocaktan yetiştirilen çocuklar bu cinayete karşı lal oldular, dilsiz kesildiler. Hayatında ülkü ocaklarıyla yolu kesişmemiş bir Batmanlı Kürt olarak da açıkçası en çok ağırıma giden bu sessizlik olmuştur."

EKMEN'DEN ADALET VE EKONOMİ İLİŞKİSİ VURGUSU

Ekmen’in konuşması, hukuk ve adalet sisteminde yaşanan sorunların ekonomik istikrar üzerindeki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Yargı sisteminde adalet ve tutarlılık sağlanmadığı sürece, ekonomik politikalarda istenen başarının elde edilemeyeceğini belirten Ekmen, hukukta istikrarın önemini vurguladı. (Deva Partisi Bülten)
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da intihar girişimi

2024-05-26 12:26 - YAŞAM

Mezuniyet töreninde "Filistin bu sene mezun vermedi" pankartı açıldı

2024-05-30 05:00 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Salon Diva, Batmanlıların tercihi

2024-05-23 13:09 - YAŞAM

Batman’da feci kaza: Çoban hayatını kaybetti

2024-05-30 10:10 - YAŞAM

S.S BATMAN GÜLTEPE KARMA SANAYİ SİTESİ YAPI KOOPERATİF BAŞKANLIĞI'NDAN ÜYELERE ÇAĞRI

2024-05-28 00:00 - RESMİ İLANLAR

Diyarbakır'da 21 özel öğrenci törenle mezun oldu

2024-05-25 07:55 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

"sarı benekli semender" görüldü

2024-05-25 01:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Avantaj, ikinci şubesini açtı

2024-05-28 01:14 - YAŞAM

Katliam gibi kaza: 10 ölü 40 yaralı

2024-05-26 22:50 - GÜNDEM

Hasan Saklanan, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi

2024-05-24 03:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Hüda Par'dan kanun teklifi

20:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM