BAHÇELİEVLER SEMT PAZARINDA SORUNLAR DİZ BOYU...

BAHÇELİEVLER SEMT PAZARINDA SORUNLAR DİZ BOYU...

GÜNDEM - 11 yıl önce

Belediyeye aidat ödemediği halde semt pazarlarında tezgâh açan korsan pazarcılar, esnafın korkulu rüyası haline geldi.Bahçelievler semt pazarında esnaflar, korsan pazarcılara karşı önlem alınmasını istedi. Bahçelievler Semt Pazarı Sorumlusu Bahri Keleş “buradaki esnaf, zaten kıt kanaat geçiniyor. 3–5 kuruş kazanabilmek için sabahın 6’sında buraya gelip, akşama kadar tezgâhlarının başında bekliyorlar. Bazen siftah bile yapamadan evimize gidiyoruz. Yaz-kış demeden, güneş-yağmur demeden ekmeklerinin peşinde koşuyoruz. Burada satış yapabilmek, tezgâh kurabilmek için Belediyeye aidat ödüyoruz. Ancak aidat ödemeden burada ve diğer semt pazarlarında tezgâh açan korsan pazarcılar, ekmeğimize mani oluyor. Korsan pazarcılarla mücadele edilmesini istiyoruz. Semt pazarlarının daha düzenli olmasını, belirli bir kurala göre kurulmasını istiyoruz” dedi.
VATANDAŞ, AVM’LERİ TERCİH EDİYOR

Bahçelievler Mahallesi’nde seccade ve ibadet malzemeleri satan Hüzeyfa Demir “25 yaşındayım, 15 yıldır pazarcılık yapıyorum. Semt pazarları, ekmeğimizi kazanabilmemiz için bize açılan bir fırsat kapısıdır. Biz de büyük umutlarla semt pazarlarını dolaşıyoruz. Ancak vatandaş, semt pazarı yerine avm’leri tercih ediyor” diyerek sitemlerini dile getiriyor.
ESKİSİ GİBİ PARA KAZANAMIYORUZ

Semt pazarında elektrikli malzemeleri satan Salih Arslan da, satışların günden güne düştüğünü söyledi. Alışveriş Merkezleriyle yarışacak güçte olmadıklarının altını çizen Arslan “daha önceden pazarcılık yaparak 7–8 kişilik bir aileyi geçindirmek mümkündü. Ancak şimdi kazandığımız para, elektrik-su borcumuzu ödemeye bile yetmiyor. Avm’ler işimizi bitirdi. Batmanlıların daha duyarlı hareket etmesini istiyoruz. Vatandaş, avm’lerden borca alışveriş yapabiliyor mu? avm’lerle pazarlık yapabiliyorlar mı? Vicdan sahibi herkesi daha duyarlı hareket etmeye çağırıyorum” dedi.
PAZARCI ESNAFINA DESTEK VERİLSİN

Pazarda kıyafet satışı yaparak ekmeğini kazanan Mehdi Aydın, semt pazarlarının belli bir düzene oturtulmasını istedi. Pazarcı esnafına destek çıkılmasını isteyen Aydın “semt pazarlarının gelişigüzel kurulması, çevresinde çöp birikintilerinin bulunması, en büyük sorunumuz. Bu konuda belediye’den destek bekliyoruz. Pazarcı esnafına destek çıkılsın. Semt pazarlarının tanıtımı yapılsın, kampanyalar düzenlenerek semt pazarlarına karşı özendirici çalışmalar yürütülsün” şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

EKİNCİ, BAŞBAKANLIK MÜŞAVİRİ OLDU...

2015-02-08 21:51 - GÜNDEM

YPG’Lİ ÇINAR, BATMAN’DA DEFNEDİLDİ

2015-02-09 15:17 - GÜNDEM

İSEN, ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2015-02-03 20:00 - GÜNDEM

DİYETİSYEN ÖZCAN, MEDİCAL PARK’TA...

2015-02-03 20:21 - GÜNDEM

FAHRİ AKGÜL- DÂHİLİYE UZMANI

2015-02-05 15:32 - ROPÖRTAJ

VEDAT GÜN, PETROLSPOR'DA

2015-02-03 17:23 - SPOR

BÖLGE’NİN İLK ROMATOLOG’U GÖREVE BAŞLADI

2015-02-08 20:27 - GÜNDEM

ÜÇ KARDEŞİN SONU İNTİHAR OLDU...

2015-02-06 18:10 - SASON

ÜÇ AYAKLI KEÇİ, ŞAŞIRTTI...

2015-02-07 13:50 - GÜNDEM

CEM ADRİAN, BATMAN’A GELİYOR...

2015-02-08 20:58 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Önce çöp topladılar sonra koştular

00:05 - GÜNDEM

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM

Batman’da Koşan Tavuk’lar telef mi oldu?

15:45 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Önce çöp topladılar sonra koştular

00:05 - GÜNDEM

İlaçlama ekipleri gece mesaisi yapıyor

00:01 - GÜNDEM

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Nasıroğlu’ndan transfer açıklaması

22:44 - SPOR

Batman’da aydınlatma seferberliği

21:30 - GÜNDEM