Devlet Tiyatrosu Sanat Teknik Müdürü Hakan Dündar, Müdür Yardımcısı Recep Yayla ve Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Müdürü Uğur Çınar’dan oluşan heyet, Vali Ekrem Canalp’i ziyaret ederek kapsamlı değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Caner Culukar, Vali Yardımcısı Mehmet Ali İmrak ve İl Kültür Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı da katıldı.
ORTAK KARARA VARILDI
Ziyarette, Batman’da kurulması planlanan Devlet Tiyatrosu için teknik gereklilikler, fizibilite çalışmaları ve hazırlık takvimi detaylı şekilde ele alındı. Heyet, şehrin mevcut kültür mekânlarını ve altyapısını inceleyerek tiyatro sanatının gelişimi için uygun alanlarda değerlendirmelerde bulundu. Vali Canalp, Batman’ın kültür-sanat vizyonunu güçlendirecek bu adım için gerekli tüm desteği vereceklerini ifade etti.
YENİ BİR SOLUK OLACAK
Yapılan görüşmeler sonucunda, Batman’da Devlet Tiyatrosu kurulması yönünde mutabakata varıldı. Planlanan yatırımın özellikle gençler, öğrenciler ve sanatla ilgilenen tüm kesimler için yeni bir eğitim, etkileşim ve gelişim alanı sunması bekleniyor.