Batman’da dev gastronomi fuarı başlıyor

Batman Valiliği öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Batman Belediyesi, İl Özel İdare ve DİKA katkılarıyla 1. Uluslararası Hasankeyf Turizm ve Gastronomi Festivali düzenleniyor.

HASANKEYF - 2 yıl önce

21-22 MAYIS’TA HASANKEYF’TE…

21- 22 Mayıs Cumartesi ve Pazar Günleri Hasankeyf’te 1.si düzenlenecek olan festival,  gastronomi, doğa ve su sporları, fotoğrafçılık olarak üç ana başlıktan oluşacak. Irak, İran Tur Operatörü Temsilcileri, TÜRSAB Temsilcileri, Makedonya, Bosna Hersek, İran ve Ülkemizin Dünyaca Ünlü Fotoğrafçıları, Ünlü Blogger, Fenomen, Gezgin ve Sporcularının katılacağı festival, 2 gün sürecek.

DÜNYACA ÜNLÜ ŞEFLER BATMAN’DA

Festivalin ilk gününde yörenin lezzetlerini dünyaya tanıtacaklarını belirten Gastronomi Fuarı Koordinatörü Ünlü Şef Mehmet Kudat “Ünlü 80 şef’ten oluşan ekibimizle Hasankeyf Gastronomi Günleri, Hasankeyf Kent Meydanı’nda gerçekleştirilecek. İlimizin lezzetleri 12 tandırda pişirilerek, festivali gezen ziyaretçilere ikram edilecek. Batman’da 28 yöresel yemek hazırlanacak ve tanıtımı yapılacak. Ünlü şeflerin her yemek sunumunda eşlik edeceği tandırlarda gün boyu yemekler yapılacak. Batman Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğrencileri, ünlü şeflerle söyleşi ve atölye çalışmalarına katılacak. Tandırlarda hazırlanan yemeklerin çekimleri belgeselleştirilecek. Yöresel yemek yarışması düzenlenecek, Aşçılar Federasyonu Jüri Değerlendirmesiyle dereceye girenlere ödüller verilecek” dedi.

Fuara Gastronomi Yazarı Chef Mehmet Kudat, Araştırmacı-Yazar Chef Yunus Emre Akor, Chef Emre Keleş, Mehmet Butcher, Che Neclan Karakaş, Chef Eyüp Kemal Sevinç, Chef Ayvaz Akbacak, Chef Hayri Altay, Gurme Yazar Hayri Altay, Chef Murat Temel, Şırdancı Mehmet, Gurme Yazar Emine Beder, Chef Mehmet Atlaş gibi televizyon ekranlarının tanınan ustaları katılacak. Tekalp Turizm aracılığı ile Batman’a gelecek olan dünyaca tanınmış şef ve aşçılar, ilçede kurulan tandırlarda et, balık ve ekmek pişirerek yörenin yemek kültürünü dünyaya tanıtacak.

CENGİZ İMREN, HEMŞERİLERİYLE BULUŞACAK

Etkinliğin ilk gününde Batmanlı Sanatçı Cengiz İmren, Batmanlı Hemşerilerine konser verecek. Konser etkinliğinde yerel sanatçılar de yar alacak.

İKİNCİ GÜN DOĞA VE SU SPORLARI YAPILACAK

Doğa ve Su Sporları Alanında Dünyaca Ünlü Paraşütçü Hasan Kaval tarafından akrobatik yamaç paraşütü gösterisi gerçekleştirilecek. Gösterinin birinci gününde kano ile uçuş yapacak olan Hasan Kaval, suya inerek suda kano ile şovuna devam edecek. Hasan Kaval, ikinci gün atlayışında ise havada yöremize ait bir yemeği deneyimleyerek yere inecek. Doğa ve su sporları alanında flyboard gösterisi gerçekleştirilecek. Festivalin ilk akşamında Hasankeyf Kalesinde kamp etkinliği ve gece gözlem etkinliği yapılacak. Festivalin ikinci günü jetski, kano, dalgıç, kaya tırmanışçıları, trekkingcilerden oluşan sporcular, alternatif turizm etkinliklerinde bulunacak. Protokol Heyeti ile Hasankeyf Kalesinde gerçekleştirilecek olan trekking yürüyüşü, kamp alanında son bulacak. Fotoğrafçılık Alanında Dünya Fotoğrafçılar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Reha Bilir, Makedonya, Bosna Hersek, İran ve Ülkemizin Dünyaca Ünlü Fotoğrafçılarının katılacağı 20 kişilik ekip, Kozluk, Sason ve Beşiri’de çektiği fotoğraflar sergilenecek. İran ve Irak’tan gelen misafirler ise Şia Dünyasına hitap eden ve Hasankeyf’te bulunan Zeynel Bey Kümbeti ve İmam Abdullah Türbesi’ni gezecek.  

HEDEF, 28 YEMEĞİ TESCİLLEMEK, BATMAN’I DÜNYAYA TANITMAK

Gastronomi Fuarında Batman’a özgü 28 yöresel yemeğin, coğrafi işaret alması için çalışma yürütülecek. 5 ilçe ve şehir merkezimizde gerçekleştirilecek olan fotoğraf etkinliklerinde ise Batman’ın dünyaya tanıtılması hedeflenecek. (Seyithan Çetin)

Haftanın Öne Çıkanları

Batman Park satılıyor

2022-05-18 10:05 - GÜNDEM

Batman Belediyesi personel alacak

2022-05-11 17:59 - GÜNDEM

Batman Valisi Ekrem Canalp kimdir?

2022-05-12 01:09 - GÜNDEM

Sporcuya bıçaklı saldırı!

2022-05-18 11:30 - ASAYİŞ

Gençlik ve sosyal medya söyleşileri düzenlenecek

2022-05-17 10:27 - TEKNOLOJİ

“Ayak uydurmayanlar bedel ödeyecek”

2022-05-17 16:46 - GÜNDEM

Batman Valisi değişti

2022-05-12 13:43 - GÜNDEM

Petrolspor için 3 teklif

2022-05-11 19:05 - SPOR

Batman’da dev gastronomi fuarı başlıyor

2022-05-18 12:23 - HASANKEYF

Batman, güvenilir bir liman mı?

2022-05-14 12:06 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Dağda aç kalan kurt, köye indi

17:40 - HASANKEYF

Özel İdare’nin yeni yeri belirlendi

16:53 - HASANKEYF

Hayvanların su ihtiyacı sondajla karşılandı

01:45 - HASANKEYF

Öğrencilere deprem eğitimi…

13:48 - HASANKEYF

Arıcılara kovan dağıtıldı

13:31 - HASANKEYF

Günün Manşetleri

MHP’den sokak ortasında iftar; “Oy değil, gönül almaya geldik”

14:16 - SİYASET

Saadet’in adayı hastaneyi gezdi

14:01 - SİYASET

“Vakit Deva vakti…”

13:57 - SİYASET

Basketçilere prim sözü

13:43 - SPOR

Hüda Par’dan konvoya davet

13:35 - SİYASET