Batman’da İlk AYKOME projesi...

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın katılımıyla 4’üncü Mahalle Buluşması, Çamlıca Mahallesi Ehmedê Xanî Taziye Evi’nde gerçekleşti.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Programa Çamlıca Mahallesi Muhtarı Selahattin Yıldız, mahalle sakinleri, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri ve kurum müdürleri katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan, Batman Belediyesi tarafından mahalle genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

AYKOME İLE ALTYAPI ÇALIŞMALARI DAHA DÜZENLİ OLACAK

Mahalle Buluşması’nda konuşan Vali Canalp, büyük şehir olmayan 51 vilayette ilk defa hayata geçecek proje olan AYKOME (Altyapı ve Koordinasyon Merkezi) çalışmasına Çamlıca Mahallesi’nden start verildiğini söyledi. Altyapı çalışmalarının koordineli şekilde yürütülmesi için kurulan AYKOME hakkında bilgi veren Vali Canalp, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesinde AYKOME’nin önemine vurgu yaptı.
TAZİYE EVLERİNDE TÜRKİYE GENELİNDE BİR İLK
Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, taziye sahiplerine ek külfet gelmemesi için başlatılan projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade etti. Batman’da bulunan tüm taziye evlerinin 3 gün boyunca çay, şeker, su, elektrik, ısınma ve soğutma, yemek ve temizlik hizmet giderlerini karşıladıklarını ifade eden Canalp “Bin 400 belediye içerisinde 3 gün boyunca vatandaşımızın her türlü ihtiyacını dört dörtlük bir şekilde karşılayacak tek bir belediye var, o da Batman Belediyesi’dir. Batman Belediyesi dışında bu şekilde Türkiye’de her bir taziye için hizmet verecek başka bir belediye yok. Maliyeti de var ama biz memnuniyetle vatandaşımız için bu maliyeti karşılamaya devam edeceğiz” dedi. (Belediye Basın)
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Yardımcılığına Batmanlı isim…

2023-06-22 17:42 - GÜNDEM

Şah-Mar, 10. şubeye hazırlanıyor

2023-06-24 14:39 - EKONOMİ

Özdemir’ler sünnet töreninde buluştu

2023-06-18 10:19 - YAŞAM

Adil Seyhan, Ticaret Bakanı oldu

2023-06-23 10:25 - GÜNDEM

ENES KILIÇ 2 GÜNDÜR KAYIP

2023-06-19 23:55 - GÜNDEM

Kemal Şendur’u kaybettik

2023-06-22 17:40 - GÜNDEM

Dicle’de görev değişimi

2023-06-20 19:50 - GÜNDEM

İncirli Köyü, meclise taşındı

2023-06-21 19:00 - GÜNDEM

Diyarbakır’da Kardiyoloji alanında bir ilk

2023-06-17 16:44 - SAĞLIK

Güney Otomotivde Skoda heyecanı

2023-06-21 09:53 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Yeni valilik yerleşkesinde çalışma…

15:00 - GÜNDEM

Batman’da ambalaj denetimleri sıklaştı

14:33 - GÜNDEM

CEO, Batman’ı inceledi

14:28 - GÜNDEM

Gazetecilerden Muzaffer Bağ’a ziyaret

14:25 - GÜNDEM

Başkan Fırat’tan Rahmi Koç tepkisi

14:22 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Feci kaza, kask kamerasında

15:12 - ASAYİŞ

Yeni valilik yerleşkesinde çalışma…

15:00 - GÜNDEM

Binlerce kişi Sason yaz şenliğinde buluştu

14:46 - SASON

CEO, Batman’ı inceledi

14:28 - GÜNDEM

Gazetecilerden Muzaffer Bağ’a ziyaret

14:25 - GÜNDEM