PROJENİN DETAYLARI KAMUOYU İLE PAYLAŞILDI
İluh Mahallesi’ndeki Habip Başkan Parkı’nda gerçekleştirilen programda projenin detayları Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve il protokolü tarafından paylaşıldı.
KANAYAN YARAYA KÖKLÜ ÇÖZÜM GETİRİYORUZ
Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Savaro ve İluh Derelerinde geçmişte yaşanan sel felaketlerine dikkat çekerek, bu sorunun artık çözülmesi gerektiğini ifade etti. Projelerle birlikte taşkın riskinin azaltılmasının yanı sıra çevredeki yapıların da değer kazanacağını belirten Nasıroğlu “Kanayan bir yaraya el atmadan çözüm üretilemiyor. Bu noktada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ ve İller Bankası ile iş birliği içinde kapsamlı çözümler geliştiriyoruz” dedi.
MODERN KENT İÇİN MODERN ALTYAPI ŞART
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ise konuşmasında “Batman’ın sadece üstyapısını değil, altyapısını da planlı şekilde modernleştirmek istiyoruz. Batman şehir merkezini tehdit eden sel sularını bypass kanalıyla İluh Deresi’ne yönlendireceğiz. Böylece şehir merkezini taşkınlardan koruyacağız” dedi.
SEL RİSKİNE KARŞI UZUN VADELİ ÖNLEM
Projeyle, Seyitler, Güneykent, Huzur, Karşıyaka, Çamlıca ve Petrolkent Mahallelerinin taşkın riskinden korunması amaçlanıyor.