BATMAN GECE BÖYLE…

Aşırı sıcaklara denk gelen Ramazan ay’ında öğlen saatlerinde Batman sokaklarında in cin top oynuyor.

GÜNDEM - 10 yıl önce

İftar saatine kadar boş olan sokaklar, akşam saatlerinde hareketlenmeye başlıyor. Kentin işlek cadde ve sokaklarında gezintiye çıkan aileler, Atatürk Parkında dinlenerek zaman geçiriyor. Parkta çay keyfi yapan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar serin havada oturmayı tercih ediyor.

AÇIK HAVADA LANGIRT KEYFİ

Belediye tarafından Atatürk Parkına kurulan langırtlar, gençlerin ilgi odağı oldu. Orucun etkisiyle gündüz dışarı çıkamayan gençler, iftar saatinden sonra açık havada langırt keyfini yaşıyor.

YAZ AKŞAMLARININ VAZGEÇİLMEZİ KARPUZ…

Yaz mevsiminde sofraların olmazsa olmazı karpuzlar da vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. İftar saatinin ardından Atatürk Parkının karşısındaki Doğa kuruyemiş isimli işyerinde karpuz satışı yapan Murat Elçiboğa, Ramazan ay’ında satışların arttığını söyledi. Elçiboğa ifadesinde “kendi tarlamızda ürettiğimiz kabak aşısız yani doğal karpuzlarımız vatandaşlar tarafından beğeniliyor. İftar saatlerinden sonra işyerimde karpuz satmaya devam ediyorum” dedi.

ODUN ATEŞİNDE SEMAVER ÇAYI…

Eski zamanlardan kalma bir geleneği yaşatan seyyar çaycı Yasin Kısrık, Atatürk Parkının müdavimlerinden oldu. Atatürk Parkı girişinde yaktığı odun ateşinde çay demleyen Kısrık, günde 250 bardak çay sattığını söyledi. Odun ateşinde pişirilen çayın lezzetinin doyumsuz olduğunu söyleyen Kısrık “Parka gelen aileler, sahura kadar burada oturuyor. Onlara çay ikram ediyorum. Günde en az 250 bardak çay satıyorum. Odun ateşinde pişirilen çayın lezzeti başka oluyor” dedi.

SICAK TAZE ÇEREZ VAZGEÇİLMEZLER ARASINDA

Atatürk Parkının önüne kurduğu özel tablasında sıcak ve taze çerez satan  Esnaf’ta parka gelen ailelerden büyük ilgi görüyor.

KAHVELER TIKLIM TIKLIM

İftar saatine kadar sokağa çıkmayan Batmanlı vatandaşlar, iftarın ardından kahvehanelere akın ediyor. Serin havada arkadaşlarıyla çay içip sohbet etmeyi tercih eden vatandaşlar, sahur vaktine kadar kahvehanede dinleniyor.

SAHUR VAKTİ CİĞER KEYFİ

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar dışarıda gezen vatandaşlar, sahur vaktine yakın bir zamanda Atatürk Parkı yakınlarında bulunan ciğer lokantalarına uğruyor. Sahurda ciğer keyfi yapan vatandaşlar, işyeri sahibi Sezai usta’nın lezzetli ciğerlerinden tadıyor. Müşterilerinin ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Sezai usta “Vatandaşlar, sahur vakti buraya gelip lezzetli ciğer yemeğimizden yiyorlar. Bu şekilde oruç tutan vatandaşlar, acıkmadan rahat bir oruç geçiriyorlar” dedi.

GELENEKSEL RAMAZAN İÇECEĞİ ŞERBET

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar dışarıda zaman geçiren vatandaşlar, geleneksel meyankökü içeceğinden tatmadan geçmiyor. Meyankökü şerbeti içerek serinleyen vatandaşlar, şerbetçinin geleneksel kıyafetinin de Batmana ayrı bir renk kattığını söylüyor.

MARAŞ DONDURMASI HAMZA’DAN YENİR

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden biri olan dondurma da yaz sıcağından kurtulmak isteyen vatandaşların tercihleri arasında. Turgut Özal bulvarında bulunan Yavuzlar pastanesinin ünlü dondurmacısı Hamza, külaha koyduğu dondurmalarla vatandaşlara ufak oyunlar yapmayı da ihmal etmiyor. Müşterilerinin takdirini kazanan dondurmacı Hamza, geleneksel kırmızı kıyafetiyle de vatandaşların ilgi odağı oluyor.

BİCİ BİCİ BATMANLILARIN YENİ GÖZDESİ

Farklı lezzetlere açık vatandaşlar tarafından ilgi odağı olan bici bici de yaz aylarında en çok tercih edilenleri arasında. Atatürk Parkı Çocuk Polisi karşısında bici bici yaparak vatandaşların ilgi odağı olan esnaf, buzla süslediği tabaklarını parkın ziyaretçilerine ikram ederek geçimini sağlıyor.

GÖZLEMECİLER SAHURA KADAR AÇIK…

Kentte büyük ilgi gören gözlemeler de sahur yemeğini dışarıda yiyen vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. Sahur vaktine kadar açık kalan Can gözleme, peynirli, ıspanaklı, kıymalı ve patatesli çeşitleriyle müşterilerine hizmet veriyor.

SÜÜÜÜTTT MISIR

Kaynamış mısır, bardakta mısır ve patlamış mısırlar, gençlerin ve çocukların gözdesi olmaya devam ediyor. Atatürk Parkında dinlenerek zaman geçiren gençler ve çocuklar, kaynamış mısır, patlamış mısır ve bardakta mısır çeşitlerine ilgi gösteriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

SASON'DAN HABERLER

2014-06-27 22:28 - SASON

VE NEJDET ATALAY SERBEST

2014-07-01 21:26 - GÜNDEM

BATMAN GECE BÖYLE…

2014-07-03 20:19 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ SPOR KURSU…

2014-06-27 22:01 - SPOR

NASIL BİR CUMHURBAŞKANI İSTERSİNİZ?

2014-06-29 20:06 - HALKIN SESİ

Lys’de Sıddık Tekin Lisesinden Büyük Başarı

2014-07-03 18:34 - EĞİTİM

MÜSİAD HEYETİ, VALİ’Yİ ZİYARET ETTİ

2014-06-29 19:57 - GÜNDEM

BALPINAR CAMİSİ, İBADETE AÇILDI

2014-06-27 22:53 - GÜNDEM

BATMAN SICAĞI, KARİKATÜRLEŞTİRİLDİ

2014-06-30 20:34 - GÜNDEM

VALİ ÇELİK, KOZLUK’TA HASRET GİDERDİ

2014-07-02 18:48 - KOZLUK

İlgili Haberler

İlkokulda öğretmenlere saldırı!

22:08 - GÜNDEM

Berfin hayata tutunamadı

20:02 - GÜNDEM

Yüksek kiralar, vatandaşı bezdirdi

00:00 - GÜNDEM

MÜSİAD, tarım sektörünü ele aldı

15:00 - GÜNDEM

STK’lar BATSO’da toplandı, yeni kararlar alındı

14:20 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Yüksek kiralar, vatandaşı bezdirdi

00:00 - GÜNDEM

İlkokulda öğretmenlere saldırı!

22:08 - GÜNDEM

Berfin hayata tutunamadı

20:02 - GÜNDEM

Batman Valisi, asayiş rakamlarını paylaştı

16:53 - ASAYİŞ

Eşbaşkan meclisten yetki istedi

16:46 - SİYASET