Batman’ın okullarına yeni tedbirler geliyor

Batman’da okul çevrelerinde güvenliğin artırılması, öğrencilerin eğitimlerini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri ve kurumlararası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmaların ele alındığı Okul Güvenliği ve İl Yürütme Kurulu Toplantısı, Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirildi.

EĞİTİM - 2 saat önce

TOPLANTI BELEDİYEDE YAPILDI

Batman Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya vali yardımcıları, emniyet ve jandarma yetkilileri, kurum müdürleri ile kurul üyeleri katıldı.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTACAK MI?

Toplantıda okul çevrelerinde alınan güvenlik tedbirleri, öğrenci servislerine yönelik denetimler, trafik düzenlemeleri ve öğrenciler açısından risk oluşturabilecek unsurlara karşı yürütülen çalışmalar ele alındı. Kurum temsilcileri, sorumluluk alanlarında gerçekleştirilen saha faaliyetleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda, okullardaki fiziki güvenlik tedbirlerinin büyük ölçüde tamamlandığı belirtilerek, güvenlik kamera sistemleri, çevre duvarları ve giriş-çıkış kontrol noktalarının gözden geçirildiği, tespit edilen eksikliklerin giderildiği ifade edildi.
İhtiyaç duyulan okul çevrelerinde hız kesici kasis yapımına yönelik belediye ekiplerince çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ DÜZENLENDİ

Emniyet ve jandarma yetkilileri, okul giriş ve çıkış saatlerinde trafik akışının düzenlenmesi, öğrenci servislerinin denetlenmesi ve okul çevrelerinde risk oluşturabilecek unsurların engellenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

DİJİTAL UYARI

Öğrencilerin dijital ortamda karşılaşabilecekleri tehditlere karşı alınan önlemlerin de ele alındığı toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Ekiplerince yürütülen bilinçlendirme eğitimleri ile sosyal medya takip ve analiz çalışmaları değerlendirilerek, olası risklerin önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin uygulandığı belirtildi.

OKUL GÜVENLİĞİ HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU

Vali Canalp, “Çocuklarımızın güvenli, huzurlu ve sağlıklı bir eğitim ortamında öğrenim görmeleri hepimizin ortak sorumluluğudur. Okul güvenliği yalnızca eğitim kurumlarımızın değil; güvenlik birimlerimizin, yerel yönetimlerimizin ve ilgili tüm kamu kurumlarımızın eş güdüm içerisinde yürütmesi gereken önemli bir görev alanıdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda alınan kararların sahada etkin şekilde uygulanması büyük önem taşımaktadır” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da 9 personel alımı yapılacak

2026-06-10 12:41 - GÜNDEM

Batman’da yürek burkan ölüm

2026-06-06 13:25 - GÜNDEM

Başkan Özdemir’in acı günü

2026-06-05 10:40 - YAŞAM

Kantar’da ölüm!

2026-06-10 00:01 - GÜNDEM

Batmanlı Gazetecilerden Muzaffer Nasıroğlu’na ziyaret

2026-06-05 22:08 - GÜNDEM

Kamyonun çarptığı yaya hastanelik oldu

2026-06-05 16:14 - ASAYİŞ

Takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2026-06-06 20:48 - GÜNDEM

Batman’da yarın seçim var: 10 aday yarışacak

2026-06-06 15:56 - GÜNDEM

Batman'da 9 Haziran'a dikkat!

2026-06-08 10:18 - GÜNDEM

Ankara’da Batman Rüzgârı Esti

2026-06-06 20:16 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Mevlana Anadolu Lisesi'nde geleceğin okulu modeli

09:03 - EĞİTİM

Batman’da FENX olimpiyatları başladı

09:31 - EĞİTİM

Sınav öncesi kaygı semineri

11:26 - EĞİTİM

Kayapınarlı Minikler sağlık elçisi oldu

14:31 - EĞİTİM

Batman Üniversitesi, 20 yaşında

12:43 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Batman’ın okullarına yeni tedbirler geliyor

00:10 - EĞİTİM

ARAÇTAN GELEN SESİN NEDENİ SAATLER SONRA ORTAYA ÇIKTI

00:01 - GÜNDEM

İLAN T.C. BATMAN 2. AİLE MAHKEMESİNDEN / BAŞKANLIĞINDAN

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batmanlı Siyasetçi, istifa etti

22:32 - SİYASET

Google'dan Anlık Sesli Çeviri Devrimi

16:00 - TEKNOLOJİ