ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE EDİLİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) 2002 yılında 12 Haziran Gününü Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü ilan ederken, Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri de sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

 

TEMEL AMAÇ, ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE

Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü’nün temel amacının, çocuk işçiliğiyle ilgili hem uluslararası hem de yerel düzeyde farkındalık yaratmak ve sorunun çözümü için her bireyi harekete geçirmek olduğu belirtilen açıklamada “12 Haziran, milyonlarca çocuğu oyunlarından, okullarından, akranlarından ayrı düşüren ve erken yaşta çalışmaya mecbur bırakan koşulların tanımlanması, kamuoyunda duyarlılığın artırılması ve ortadan kaldırılması adına önemli bir tarihtir” denildi.

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR TESPİT EDİLİYOR

Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlükleri tarafından sokakta çalışan ve risk altında bulunan çocuklara yönelik çalışmalar yapıldğı belirtilen açıklamada “Sokakta çalışan ve risk altında olan çocukların tespitini sağlayarak onlara daha nitelikli hizmet sunmak, sokakta geçirecekleri zaman yerine yeteneklerini ve becerilerini geliştirici aktiviteler sunmak,  sanat, kültür, sportif eğitim ve öğretimleri alanında destek olmak, ailelerine sokak riskleri konusunda bilinç kazandırmak, toplumda duyarlılık sağlamak, meslek edinme çağında olan çocuklara mesleki kurslar ile yeterliliklerini geliştirmek ve korumalı iş yerlerine yerleştirmeye yönelik yönlendirmelerimiz devam etmektedir” denildi.

ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELEDE KURUMLAR, KOORDİNELİ ÇALIŞMALI

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü kapsamında kurumların, çocuk işçiliğinin azaltılması ve nihai olarak ortadan kaldırılması konusunda toplumsal farkındalık yaratarak çalışmalar sürdürmesi gerektiği, önleyici hizmet modellerine ağırlık vererek, çocuk işçiliği alanında kurum/kuruluşların ve STK’ların çocukların yüksek yararı için koordineli bir şekilde hareket edilmesi gerektiği belirtildi.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN-MARDİN YOLU, TBMM’YE TAŞINDI

2021-06-09 11:09 - SİYASET

VAHAP ASMA, SONSÖZ’DEYDİ

2021-06-08 13:13 - GÜNDEM

MERKEZ KAMPÜS BAKIMA ALINACAK

2021-06-09 11:10 - GÜNDEM

ÖNAL VE AYDIN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2021-06-08 11:36 - YAŞAM

VEKİL ÖZDEMİR, İLUH ISLAH PROJESİNİ DUYURDU

2021-06-09 14:32 - GÜNDEM

“ÇOK KATLI OTOPARK, GENÇLERE VERİLSİN”

2021-06-10 09:10 - GÜNDEM

BACA YÜKSELTME İNŞAATI YAPILACAK

2021-06-08 09:48 - GÜNDEM

BOĞAZİÇİ’NDEN 8. YIL ZİYARETİ

2021-06-06 11:39 - GÜNDEM

KOZLUKLU 22 ÖĞRENCİYLE PISA YAPILIYOR

2021-06-11 09:03 - EĞİTİM

TABELA VE MONTAJDA İDDİALI İSİM

2021-06-07 14:19 - YAŞAM

İlgili Haberler

AK Parti eski il Başkanı Uçar; "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız"

17:20 - GÜNDEM

Sonsöz’e BBP ziyareti

14:34 - GÜNDEM

BBP'li Recep Er'den 15 Temmuz mesajı

14:29 - GÜNDEM

Batman BASKİ’den altyapı atağı

14:10 - GÜNDEM

Rektörden 15 Temmuz mesajı

14:15 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Sonsöz’e Bayam-Bir ziyareti: “Kentin sorunlarının da takipçisi olacağız”

19:30 - GÜNDEM

AK Parti eski il Başkanı Uçar; "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız"

17:20 - GÜNDEM

Batman Petrolspor Jin-Ho Jo’u transfer etti

15:50 - SPOR

Kur’an kursiyerlerine dondurma ikramı

15:48 - ASAYİŞ

“İrade bizim, zafer bizim”

15:32 - GÜNDEM