Çocuklar doğayla buluşacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Agroekoloji İklim Okulu kapsamında Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde çocuklara yönelik atölyeler düzenleyerek, çocukları dört duvar arasında sıkışan öğrenme ortamından çıkarıp doğayla buluşturacak.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı, çocukların doğayla daha güçlü bir bağ kurmasını sağlamak ve ekolojik bilinç oluşturmak amacıyla Zarokistan Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde eğitim veren eğitmenlere yönelik bir program düzenledi. 
Programda çocuklara yönelik iklim ve ekoloji farkındalığını artıracak atölye içerikleri üzerine fikir alışverişi yapıldı. Ayrıca Agroekoloji uygulamaları, yerel tohumlarla tanışma, kompost (bitkisel ve hayvansal atıkların nemli-oksijenli ortamda bozularak dönüştüğü organik gübre) yapımı ve doğa temelli oyunlar gibi etkinlikler ön plana çıktı. Eğitmenlerin önerileri doğrultusunda, yaş gruplarına uygun eğitim materyallerinin hazırlanması ve uygulanabilir bir program oluşturulması konusunda ortak karar alındı. 

‘İklim krizine karşı bilinçli bireyler yetiştirilecek’

Bu çalışma ile birlikte çocukların erken yaşta doğayla daha güçlü bir bağ kurmaları ve ekolojik bilinç kazandırması hedefleniyor. Agroekoloji İklim Okulu kapsamında düzenlenecek atölyelerle çocukların su ve toprak döngüsü, yerel tohumlar ve geri dönüşüm gibi konuları deneyimleyerek öğrenmeleri de hedefler arasında yer alıyor. Böylece çocukların iklim krizine karşı bilinçli yetişmeleri, doğaya duyarlı yaşam pratikleri geliştirmeleri ve ekolojik sorumluluk bilinci kazanmaları amaçlanıyor. 

‘Çocuklar emeği deneyimleyecek’

Eğitmen Samya Özbey, programın çocuklar üzerinde yaratacağı etkilere dair konuştu. Bir insanın yetiştirdiği bitkiye kolay kolay zarar veremeyeceğini ifade eden Özbey, “Onlarla birlikte ektiğimiz bitkiler, örneğin naneler veya reyhanlara, haftalık olarak bakıp eğer kendi kreşlerimizde besliyorsak, çocuklar bu bitkilerin tadına bakabilecekler. O emeği deneyimleyecekler. Ancak pazardan alırken ya da başka birisi tarafından sağlanan bir şeyi tükettiğinde, hiçbir emeği olmadığı için sadece beğenip beğenmemekle kalır. Hatta bazen, beğenmediği halde başkalarına yaranmak için beğendiğini söyleyebilir. Kendi yetiştirdiği bir bitki ise onla farklı bir bağ kurar, alıp tadına bakmak çok daha anlamlı olur” diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Nergis 100 TL…

2025-02-04 15:03 - GÜNDEM

Batman'da şüpheli ölüm

2025-02-04 12:26 - ASAYİŞ

Hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 14 kişi yaralandı

2025-01-31 01:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

 Depremden etkilenen çiftçilere destek sağlandı

2025-02-04 11:58 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Elis Dubaz, sahnelere döndü

2025-02-02 12:56 - YAŞAM

Ezidi Ali Kartal’a acı veda…

2025-02-05 15:43 - YAŞAM

TPAO Genel Müdürü Batman’a geliyor

2025-02-05 17:13 - GÜNDEM

Süleyman Bağdu, vefatının 19. yılında anıldı

2025-01-30 15:54 - GÜNDEM

Görkemli düğün

2025-02-03 09:48 - YAŞAM

Birol Ekici, Cudi Dağı Sefine bölgesini ziyaret etti

2025-01-31 04:11 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

RÜYADA TATİLE GİTMEK NE ANLAMA GELİR? 

09:52 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RÜYADA MOTOSİKLET SÜRMEK NE ANLAMA GELİR? 

09:49 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kız çocuğunu darbettiği iddia edilen baba gözaltına alındı

15:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bariyere çarpan motosikletin sürücüsü öldü

15:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Elektrik akımına kapılan kişi öldü

15:34 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

YOL BAKIM-ONARIM İŞİ YAPTIRILACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Raman Mahallesi’nin yeni muhtarı belli oldu

21:04 - GÜNDEM

Hasankeyf’te boğulma faciası

15:28 - HASANKEYF

Güney Çevreyolu açılıyor

14:56 - GÜNDEM

Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı

14:36 - KOZLUK