BAYRAMLAŞMA TÖRENİ İL BİNASINDA BAŞLADI
DEM Parti Batman İl Örgütü tarafından düzenlenen bayramlaşma programı, parti binasında başladı. Programa DEM Parti İl Eş Başkanları Semra Güneş ve Azad Esin, Eş Genel Başkanı ve Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, DBP İl Eş Başkanı Resul Çetin ve Mehdiye Demir ile görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık katıldı.
BİRLİK VE DAYANIŞMA ZAMANI
Bayramlaşma töreninin ardından parti heyeti, ilçelere ziyaretlerde bulundu. Hasankeyf, Gercüş, Beşiri, Sason, Kozluk ve Bekirhan’da esnaf ve vatandaşlarla bayramlaşan DEM Parti Heyeti “Birlik, dayanışma ve kardeşliğin en derin duygularla hissedildiği, yüreklerimizi sevgiyle buluşturan bir bayrama daha ulaştık. Bu mübarek bayramın, halklarımız arasında barışın, adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin güçlenmesine vesile olmasını diliyoruz. Zor zamanlardan geçtiğimiz bu süreçte, halklarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntılar, sosyal adaletsizlikler ve demokratik haklara yönelik baskılar hepimizin ortak acısı haline gelmiştir. DEM Parti olarak, halkımızla omuz omuza, inançla ve kararlılıkla mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Çünkü biz biliyoruz ki her karanlığın sonunda mutlaka bir aydınlık vardır. Bayramlar da bu aydınlığın, umutların ve dayanışmanın simgesidir. Kültürel çeşitliliğin, çok dilli ve çok kimlikli bir yapının güzelliğini taşıyan Batman’da, tüm farklılıklarımızla bir arada yaşamanın, birbirimize saygı duyarak geleceği birlikte inşa etmenin mümkün olduğunu her fırsatta göstermeye devam edeceğiz. Cezaevlerinde bayramı sevdiklerinden ayrı geçiren tüm tutsaklara, sürgünlerde yalnız kalan dostlarımıza ve her türlü adaletsizlik karşısında direnen halkımıza selamlarımızı gönderiyoruz. Sizi unutmadık, unutmayacağız” dedi.
DEM PARTİ’DEN BARIŞ ÇAĞRISI
Açıklamanın sonunda, toplumsal barışa dikkat çekilerek “Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Batman halkının ve halklarımızın bayramını en içten duygularımızla kutluyor, barışın, adaletin ve özgürlüğün hüküm sürdüğü nice bayramlarda bir arada olmayı diliyoruz” denildi.