DAVETİYE USULÜ İLE İHALE VERMEKTEN NE ZAMAN VAZGEÇİLECEK?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a davetiye yoluyla verilen ihalelerle ilgili sorular yönelten Ekmen “Deprem bölgesi ihalelerinin kaçı ve toplam kaç milyara tekabül eden kısmı, 21/b davetiye yoluyla verilmiştir? Davetiye usulü ile ihale vermekten ne zaman vazgeçilecektir?” dedi.
SÖZLEŞME BEDELİ İLE İHALE BEDELİ ARASINDAKİ FARK NEYDEN KAYNAKLANIYOR?
Deprem bölgesi ihalelerinin kaçı ve toplamda kaç milyara tekabül eden kısmı 21/b davetiye yoluyla verildiğini soran Ekmen “21/b yoluyla verilen ihaleler ile bakanlık yaklaşık maliyetleri arasında oransal olarak ne kadar fark vardır? Bu farkın sebepleri nelerdir? Deprem bölgesinde davetiye yoluyla verilen ihalelerin ne kadarı taşeron firmalara devredilmiştir? Taşeron firmaların sözleşme bedeli ile ihale bedeli arasındaki fark ne kadardır? Bu fark neden kaynaklanmaktadır?” dedi.
RANTA KARŞI HANGİ TEDBİRLER ALINIYOR?
Davetiye usulü ile ihale verilmekten ne zaman vazgeçileceğini soran Ekmen, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a “Bu uygulamanın kamuya zararı hakkında ne düşünülmektedir? Yine bu uygulamanın tasarruf genelgesi karşısındaki durumu nedir? Son olarak bu yasa ile getirilen imar transferi yetkisinin KOP uygulamalarında olduğu gibi bir ranta dönüşmemesi için hangi tedbirler alınmıştır, alınacaktır?” sorularını yönetti.