DEVA Partili Ekmen; “Psikolojik destek okullarda artırılmalı!”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin artırılması konusunu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sordu.

SİYASET - 1 yıl önce

 Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin öğrencilerin karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmaları için önemli olduğunu vurgulayan Ekmen, söz konusu desteğe Türkiye genelindeki okullarda yaygınlık ve erişilebilirlik düzeyinin sınırlı olduğunu ifade etti. Ekmen, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e “Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması noktasında Bakanlığınızca hangi projeler yürütülmektedir?” sorusunu yöneltti.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin artırılması konusunu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Ekmen, bakanlığın sosyal destek hizmetleri kapsamında yaptığı çalışmaların son durumunu sordu.

SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ ARTIRILMALIDIR

Eğitim kurumlarında öğrencilere yönelik psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin eğitimin kalitesini artıran en önemli unsurlardan biri olduğunu ifade eden Ekmen, “Psikolojik ve sosyal destek hizmetleri, öğrencilerin karşılaştıkları zorluklarla başa çıkmalarını sağlamanın yanı sıra onların akademik başarılarını ve kişisel gelişimlerini desteklemektedir. Ancak bu tür hizmetlerin Türkiye genelindeki okullarda yaygınlık ve erişilebilirlik düzeyi hakkında sınırlı bilgi bulunmaktadır. Bu durum, özellikle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklar için daha fazla önlem alınmasını gerektirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.
Sosyal destek hizmetleri kapsamında hangi projeler yürütülüyor?

Ekmen, Milli Eğitimi Bakanı Tekin’e 4 soru yöneltti:

1.Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk, orta, lise seviyesinde eğitim veren hizmet binalarının sayısı kaçtır?
2. En az bir psikolog, sosyolog veya rehber öğretmen bulunan bina sayısı kaçtır?
3.Psikolog, sosyolog, rehber öğretmen aracılığıyla yürütülen rehberlik hizmetleri açısından öğrenci başına düşen öğretmen sayısının illere göre dağılımı nedir?
4.Psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin yaygınlaştırılması için Bakanlığınızca hangi projeler yürütülmektedir?
Haftanın Öne Çıkanları

Şehir Hastanesinde 24 yataklı palyatif bakım servisi hastalara hizmet veriyor

2025-01-27 16:12 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Horon ve halaylar bu düğünde buluştu

2025-01-26 11:28 - YAŞAM

Batman’da trafik zabıtası kuruldu

2025-01-24 10:36 - GÜNDEM

Cehennem Deresi Kanyonu  turizmin gözdesi olacak

2025-01-27 13:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Batman, raylı sisteme hazırlanıyor

2025-01-23 15:36 - GÜNDEM

Batman’ın buğday pazarı 113 milyon TL’ye satıldı

2025-01-24 16:30 - GÜNDEM

Asır Hekim’in 145. şubesi Batman’da açıldı

2025-01-26 12:32 - ESNAF HABERLERİ

Batman’da 101 işçi alınacak

2025-01-22 21:28 - GÜNDEM

Batman’da 280 dönüm alanda yeni imar

2025-01-22 16:30 - GÜNDEM

Batman’da kaçak villalar yıkıldı

2025-01-22 15:16 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Hüda Par'dan kanun teklifi

20:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM