Dicle elektrik ekiplerine saldırı

Dicle Elektrik, milli ekonomiye ciddi düzeyde zarar veren ve tüketicilerin hem kaliteli hem kesintisiz enerji almalarını engelleyen kaçak elektrik kullanımına karşı mücadelesini sürdürüyor.

ASAYİŞ - 3 yıl önce

Geçtiğimiz ay kaçakla mücadele etmek ve borcunu ödeyen kullanıcıların haklarını korumak adına başlatılan kapsamlı çalışma esnasında bir çok sözlü ve fiziksel saldırıya uğrayan Dicle Elektrik’in saha ekipleri, bu kez de Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde engelleme ile karşılaştı. Kaçak kontrolü için Ergani’nin Karabıçak Mahalesi’ne girmek isteyen Dicle Elektrik saha ekipleri hem taşlı saldırıya uğradı hem de araçları saldırıda hasar gördü.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde 6 ilde elektrik dağıtım hizmeti sunan ve Enerji Bakanlığı, Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu gibi kamu otoritelerinin düzenlemelerine tabii bulunan Dicle Elektrik, kaçakla mücadelede teknolojik yöntemler dâhil olmak üzere çok yönlü mücadelesini sürdürüyor. Dicle Elektrik ekipleri, kaçak kullanımla mücadele ederken son zamanlarda sıkça fiziksel ve sözlü engellemelerle karşılaşıyor. Son olarak Diyarbakır’ın Ergani ilçesine bağlı kırsal Karabıçak Mahallesinde 4 aboneye ait elektrik borcu, uzun süredir ödenmediği için 4 milyon liraya ulaşmıştı. Ardından yapılan tüm yasal çağrılara rağmen bir türlü ödenmeyen borçlarla ilgili savcılık haciz kararı çıkardı. Haciz işlemlerinin yanısıra, Dicle Elektrik saha ekipleri kaçak elektrik kontrolü için jandarmanın güvenlik tedbirleri aldığı söz konusu mahalleye gitti.

1 GÖREVLİ YARALANDI

Aralarında silahlı oldukları bildirilen kişilerin de olduğu grup, olay yerinde bulunan jandarmalara aldırmadan Dicle Elektrik çalışanlarını darp etti. Darp edenler, görevlilerin araçlarını taş yağmuruna da tuttu. Jandarmanın müdahalesine rağmen gerçekleşen saldırıda 1 görevli darp sonucu yaralanırken, 4 hizmet aracı ise atılan taşlar nedeniyle hasar gördü. Olay yerinden kaçarak canlarını kurtarmayı başaran Dicle Elektrik ekipleri, yakında bulunan İnce Iğdır Jandarma Karakoluna sığındı. Görevlilerin soğukkanlı davranışı olayların büyümesini önlerken, araç camlarının kırıldığı saldırı anı cep telefonu kameralarına yansıdı. (Ramazan Demir)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Mutluluklar

2023-07-04 15:00 - YAŞAM

Güler ailesine bayram ziyareti

2023-06-29 14:50 - KOZLUK

Batman’da bıçaklı kavga: 1 ölü

2023-07-01 16:07 - ASAYİŞ

Şeyhmus Türbesi'nde bayram yoğunluğu

2023-07-01 23:03 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Boğularak ölen çocuğun arkadaşları konuştu

2023-06-30 13:46 - GÜNDEM

Genç kız, canına kıydı

2023-07-02 17:30 - GÜNDEM

Kantaron türleri ekonomiye kazandırılacak

2023-06-29 13:59 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Açık kalp ameliyatı hizmette

2023-07-04 12:22 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Komutanlardan Doğa Korumaya ziyaret

2023-07-05 13:30 - YAŞAM

Karpuz çekirdeği 70 TL

2023-07-04 11:40 - ESNAF HABERLERİ

İlgili Haberler

Batman-Bismil yolunda kaza

11:11 - ASAYİŞ

Batman’da düğün dönüşü feci kaza

10:50 - ASAYİŞ

Batman’da operasyon: 20 şahıs hakkında işlem yapıldı

14:21 - ASAYİŞ

Batman'da çocukların ateşi aracı yaktı

14:11 - ASAYİŞ

Batman’da 15 firari yakalandı!

13:51 - ASAYİŞ

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM