Dicle Elektrik’in SCADA sistemine küresel alanda yoğun ilgi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde dağıtım hizmeti verdiği 6 ilde enerji şebekesini güçlendirmek için 10 yılda 30 milyar TL’yi bulan yatırım gerçekleştiren Dicle Elektrik’in SCADA uygulaması, uluslararası alanda elektrik dağıtım şirketlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 2 yıl önce

Geçtiğimiz yıl Singapur’dan gelen heyetin ardından bu yıl Pakistan ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE)’nden 6 kişilik bir heyet Diyarbakır’a gelerek Dicle Elektrik’in 3 yıldır kullandığı SCADA uygulamasını yerinde inceledi.
Dicle Elektrik, kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik dağıtımı vizyonuyla faaliyetlerine devam ederken, sahip olduğu teknolojik altyapısı ile sektörün öncü şirketi olmaya devam ediyor. Son on yılda bölgedeki enerji şebekesini güçlendirmek adına 30 milyar TL civarında yatırım gerçekleştiren şirketin, söz konusu yatırımları arasında özellikle SCADA (Merkezi Denetleme Kontrol ve Veri Toplama Sistemi) yatırımları dikkat çekiyor.
Bu sistem, enerji dağıtımında kayıp ve kaçak oranlarını önemli ölçüde azaltmanın yanı sıra, bölgedeki zorlu coğrafi şartlar ve operasyonel zorlukların üstesinden gelmede kritik bir role sahip. SCADA'nın entegrasyonu, gerçek zamanlı veri toplama ve analiz, uzaktan izleme ve kontrol imkanları sunarak, şirketin enerji dağıtımında verimliliği ve güvenilirliği artırmasını sağlıyor.

SİNGAPUR’DAN SONRA BAE VE PAKİSTAN

Dicle Elektrik'in yenilikçi enerji yönetimi yaklaşımları, uluslararası alanda ilgi görmeye devam ediyor. Gerçekleştirilen ziyaretlere ilişkin açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik’in Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, “Singapur heyetinden sonra bu kez de Pakistan ve BAE’nden 6 kişilik bir heyeti ağırladık. Gelen konuklarımız SCADA merkezimizi gördü ve şebekesel avantajları yerinde inceleyerek bizlerden uygulama hakkında detaylı bilgiler aldı. Böylesi zorlu şartlarda başarıyla uyguladığımız SCADA sisteminin uluslararası ölçekte ilgi görmesi, örnek alınması bizleri mutlu ediyor.” dedi.
“İŞİMİZİ DOĞRU YAPTIĞIMIZI GÖSTERMESİ AÇISINDAN ÖNEMSİYORUZ”
Açıklamalarını sürdüren Tüzün, “ Dicle Elektrik olarak SCADA’nın en güncel sürümü kullanıyoruz. Bu sebeple SCADA’nın faydalarını yerinde görmek ve uygulamanın tedarik sürekliliğine pozitif etkilerini incelemek üzere konuklarımız Diyarbakır’a geldiler. Yaptığımız yatırımlar ve teknik süreçlerdeki iyileştirmelerin Türkiye dışında uluslararası platformlarla diğer ülkeler tarafından hayranlıkla karşılanmasını, işimizi ne denli doğru yaptığımızı göstermesi açısından önemsiyoruz.” diye konuştu. (Bülten)
Haftanın Öne Çıkanları

Malabadi Tabiat Parkı açılışa hazırlanıyor

2024-03-18 02:18 - İLÇELER

Beşiri’de ücretsiz wifi hizmeti!

2024-03-17 00:10 - İLÇELER

Kaymakam vatandaşları ziyaret etti

2024-03-16 00:30 - İLÇELER

Bahar Öztan Yoğun Bakıma Alındı

2024-03-12 13:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Gönül Dağı'na Çiğdem Aygün'den Yeni Katılım!

2024-03-16 12:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kaan Taşaner'in Yeni Projesiyle İlgili Heyecan Verici Gelişmeler

2024-03-15 12:09 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ecem Sena Bayır'ın Holofira Karakteriyle Vedalaştığı Kuruluş Osman Dizisi

2024-03-15 10:09 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

UEFA konferans Ligi’nde çeyrek ve yarı final eşleşmeleri

2024-03-16 02:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Yüsra Geyik Taş Kağıt Makas Dizisine Transfer Oldu

2024-03-13 13:40 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kaan Taşaner’in Yeni Projesi Sosyal Medyayı Salladı

2024-03-16 14:40 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

Midyat'ta "Masal Ağacı" etkinliği düzenlendi

21:11 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Alimoğlu Vakfı'nın 7'inci kütüphanesi Şanlıurfa'da açıldı

21:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Manisa ve Gaziantep'teki iki alan tabiat parkı ilan edildi

21:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kilis'te Ceza İnfaz Personeli Günü kutlandı

21:04 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Yapı Kredi FRWRD Global programının yeni dönemi başlıyor

21:03 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Ankara’da Batman Rüzgârı Esti

20:16 - GÜNDEM

Batman Dörtyol’da kaza

19:24 - GÜNDEM

Batman’da asfalt rekoru kırıldı

19:17 - GÜNDEM

Alo 188, amacı dışında aranıyor

19:06 - GÜNDEM

Okul kantincilerine eğitim verildi

19:05 - GÜNDEM