Dicle Elektrik’ten suç duyurusu

Uzun süre biriken 20 milyonluk borcu nedeniyle enerjisi kesilen konkasör şantiyesi, borcunu ödemek yerine kaçak elektriğe başvurdu.

GÜNDEM - 1 yıl önce

Borçlu işletmenin kaçak elektrik bağlantısını yapmak için yüzünü gizleyerek trafoya giren Masum Özdemir ise elektrik teknisyeninin ölümüne sebep oluyordu. Şebekede yaşanan olumsuzluğu gidermek amacıyla elektrik direğine çıkan Dicle Elektrik teknisyeni Y.B., akıma kapılarak ağır yaralandı. Dicle Elektrik, trafo ve panoya yapılan yetkisiz müdahalelerin can ve mal güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu belirterek söz konusu alanlardan uzak durulması uyarısında bulundu.
Mardin’in merkez Artuklu ilçesi Türkmen Deresi mevkiinde Masum Özdemir isimli şahıs, kaçak bağlantı kurmak için gizlice trafo binasına girdi. Söz konusu şahıs, taş kırma eleme işlemleri için yüksek oranda enerji tüketen konkasör şantiyesinin, borç nedeniyle kesilen elektriğini kaçak yollarla yeniden bağladı. Bunun üzerine, dağıtım şebekesinin uzaktan kontrol eden ve arızalara anında müdahale edilmesini sağlayan SCADA sistemi uyarı verdi. Şahsın güvenlik kameralarına yansımasıyla, bölgeye elektrik dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik’in arıza ekibi, müdahale etmek üzere olay yerine yönlendirildi. Kaçak bağlantı nedeniyle yaşanan olumsuzlukları gidermek isteyen ekip şefi Y.B., çıktığı elektrik direğinde akıma kapılarak yaralandı. Vücudunda ciddi yanıklar oluşan Y.B., kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Yaralının hastanede tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

20 milyon TL borcu olan abone için defalarca trafoya girilmiş

Dicle Elektrik, konkasör şantiyesinin borcunun 20 milyon TL’ye ulaştığını, bu nedenle daha önce yönetmeliklere uygun olarak 5 kez elektriğinin kesildiğini bildirdi.  Dağıtım şirketi, her defasında kimliği belirlenemeyen kişilerin trafo binasına anahtar kırmak veya uydurmak suretiyle gizlice girerek yeniden elektrik bağlantısı yaptığını açıkladı. Dicle Elektrik avukatları, elektrik şebekesine illegal biçimde müdahale ederek şirket çalışanının ağır şekilde yaralanmasına sebebiyet veren şaha yönelik suç duyurusunda bulundu. Başvuruda, söz konusu şahısla ilgili olarak kamu malına zarar verme, haksız kazanç sağlama ve izinsiz olarak tehlikeli alana girme suçlamaları da yer aldı.

Can ve mal güvenliğini tehdit ediyor

Dicle Elektrik, yetkisiz kişilerin elektrik şebekesine müdahale etmesinin can ve mal güvenliği açısından ciddi riskler taşıdığı konusunda daha önce defalarca uyarılarda bulunmuştu. Buna rağmen, kısa bir süre önce Şanlıurfa’nın Seyrantepe Mahallesi’nde 5.454 abonenin uzun süre elektriksiz kalmasına sebep olan bir yetkisiz müdahale yaşanmıştı. Dicle Elektrik yetkilileri, yetkisiz kişilerin gerçekleştirebileceği olası müdahalelere karşı uyarıda bulunarak pano ve trafolardan uzak durulması konusunda çağrı yaptı.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’a personel alınacak

2025-03-20 16:19 - GÜNDEM

Batman’da motosiklet kazası can aldı

2025-03-21 12:08 - ASAYİŞ

Batman Belediyesi personel maaşı zammı belli oldu mu?

2025-03-22 11:51 - GÜNDEM

Batman’da ‘Pes’ dedirten olay

2025-03-24 15:25 - GÜNDEM

Batman’da otobüs saatleri değişti

2025-03-19 14:59 - GÜNDEM

Sinikan Aşiretinden iftar yemeği

2025-03-25 00:22 - GÜNDEM

Ev baskınında kaçak telefonlar ele geçirildi

2025-03-19 15:38 - ASAYİŞ

Batman'da silahlı kavga: 5 Yaralı

2025-03-26 01:15 - ASAYİŞ

YediHilal Derneği "Geleneksel Medine Usulü" iftar programı gerçekleştirdi

2025-03-21 13:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Lavi’den taraftara çağrı

2025-03-19 16:39 - SPOR

İlgili Haberler

Batman’da 30 mahalleye flaş uyarı

11:18 - GÜNDEM

Teşekkür mesajı: Bu gurur hepimizin

10:02 - GÜNDEM

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

CHP PM Üyesi Batmanlı Yaşar: “Kurultayın toplanması için imzamı attım”

14:17 - GÜNDEM

Bakan Kurum’a Batman Dosyası sunuldu

14:01 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Batman’da 30 mahalleye flaş uyarı

11:18 - GÜNDEM

Batman’da otomobil TIR’ın altına girdi

11:05 - ASAYİŞ

Teşekkür mesajı: Bu gurur hepimizin

10:02 - GÜNDEM

Batman’da 3 kişi vefat etti 

09:58 - YAŞAM

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR