Diyarbakır'da Geleceğe Nefes Projesi ile kırsalda "yeşil vatan" sevgisi aşılanıyor

Diyarbakır'da "Geleceğe Nefes Projesi" ile kırsaldaki öğrencilere yeşil vatan sevgisi aşılanıyor.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 7 ay önce

Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü "yeşil vatan" seferberliği kapsamında "Geleceğe Nefes Projesi"ni hayata geçirdi.
Proje kapsamında orman mühendisleri, muhafaza memurları ve yangınlarla mücadele timleri kırsal mahallelerdeki okulları geziyor.
Çocukların coşkusuyla karşılanan ekip, sınıfta ağaçların ve ormanların önemini anlatıyor, ardından okul bahçesinde öğrencilere tohumun fidana, fidanın ağaca yolculuğu uygulamalı olarak gösteriyor.
İl genelinde tüm okulları ziyaret etmeyi hedefleyen ekip, "yeşil vatan" seferberlik ruhunu bugünün fidanları yarının umudu olan çocuklara aşılamak istiyor.
Ellerinde fidanlarla yola çıkan ekibin bir durağı da Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı kırsal Yayvantepe Mahallesi'ndeki ilkokul oldu.

- "Hedefimiz daha yeşil bir vatan"

Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğünde Ağaçlandırma Şefi ve proje koordinatörü Suzan Aydın, AA muhabirine, son yıllarda iklim değişikliği, küresel ısınma ve insan kaynaklı nedenlerden dolayı birçok orman yangının yaşandığını söyledi.
El ele vererek yaraları sarmak ve Türkiye'nin dört bir yanında milyonlarca fidanı yeniden yeşertmek için harekete geçtiklerini anlatan Aydın, "Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yeşil vatan seferberliği kapsamında milyonlarca fidanı toprakla buluşturacağız. Çocuklarımıza daha yeşil bir vatan emanet etmek için tüm ekibimizle seferberlik ruhuyla çalışmalarımızı başlattık." ifadelerini kullandı.
Ağaçlandırma seferberliğinde 7'den 70'e herkese görev düştüğünü belirten Aydın, yeşil vatan seferberliği kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladıklarını, bu kapsamda 91 okulun talebini karşıladıklarını bildirdi.
Okulların başvurusunun her geçen gün arttığını dile getiren Aydın, şöyle konuştu:
"Bizim için önemli olan özellikle kırsaldaki çocuklara bu bilgileri aşılamak ve hedefimiz onlara daha yeşil bir vatan bırakmak. Kırsaldaki bütün okullara ulaşarak bütün çocuklarımıza önce eğitim veriyoruz, sonra da fidanların toprakla nasıl buluşturulacağını öğretiyoruz. Yüreğinde ağaç sevgisi taşıyan herkes gelecegenefes.gov.tr adresinden ağaç sahiplenip toprakla buluşturabilir."
Yayvantepe İlkokulunda sınıf öğretmeni Yusuf Tümay da öğrencilere ağaç sevgisini aşılamak ve fidan dikmelerini sağlamak için projeye dahil olduklarını söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Petrolün Gölgesinde Yaşam: Batman’da Enerji ve Çevre Mücadelesi

2025-11-07 10:00 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman'da Geçmişte Hangi Uygarlıklar Yaşadı?

2025-11-06 21:41 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman’da TOKİ tarafından yapılacak konut sayısı belli oldu

2025-11-02 11:48 - GÜNDEM

Batman'ın En Büyük İlçesi Hangisi?

2025-11-03 11:08 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Beşiri’de yeni mesire alanı açılışa hazır

2025-11-05 13:00 - BEŞİRİ

Hasankeyf’in Sular Altında Kalan Hikâyeleri: Göç Eden Ailelerin Anıları”

2025-11-06 10:10 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman’ın Genç Girişimcileri – Start-up Rüzgârı Mezopotamya’da

2025-11-06 20:57 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman Kara Şövalye filmi oyuncuları kim, konusu ne, sonu nasıl bitiyor?

2025-11-03 21:26 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman'ın Kökeni Nedir?

2025-11-02 13:22 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Kumar ülkesi olduk!

2025-11-03 11:45 - HALKIN SESİ

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM