Diyarbakır'da kadınlara istihdam eğitimi

Diyarbakır'da depremzede kadınlara istihdam sağlamak amacıyla meslek öğretiliyor.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki kadınlara psikolojik ve ekonomik destek sağlamak amacıyla Bağlar Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünce (OSB) "Depremzede kadınlara iş istihdamı" projesi başlatıldı.
Projenin ilk etabında merkez Bağlar ilçesinde bulunan 5 ADEM'e gelen depremzede kadınlara, tekstil başta olmak üzere deri işleme ve bilgisayarlı muhasebe gibi 3 ve 6 ay süren eğitim veriliyor.
Eğitim programının ardından depremzede kadınlar, talep etmeleri durumunda OSB'de bulunan fabrikalarda çalışacak, kendi gelirlerini elde ederek aile bütçesine katkı sunacak.
Proje kapsamında ilk etapta yaklaşık 200 kadın kurslarda eğitim almaya başladı.
- "Amacımız depremzede kadınlarımıza iş imkanı sağlamak"
ADEM Koordinatörü Arzu Çetin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından merkez Bağlar ilçesinde çok sayıda ağır ve orta hasarlı ev olduğunu, depremin ilk gününden beri bu evlerde yaşayan kadınların yanında olmak için sahada çalışma yürüttüklerini söyledi.
"Projeyle amacımız depremzede kadınlarımıza iş imkanı sağlamak." diyen Çetin, şunları kaydetti:
"Depremzede kadınlarımız sadece OSB'de çalışmayacak. Mezun olanlar kendi iş yerlerini açabilecek. Usta öğretici belgesi aldıktan sonra kurumlarımızda hocalık da yapabilecek. Depremin kadınlar üzerindeki psikolojik etkilerini kaldırmak için burada uzmanlar tarafından psiko sosyal destek de sağlanıyor."
- "Çalışırsam çok mutlu olurum"
Merkezde eğitim gören ve depremde 6 yakınını kaybeden Şirin Ata da deprem nedeniyle çok ağır bir süreç geçirdiğini söyledi.
ADEM'lerin depremzede kadınlar için terapi gibi geldiğini dile getiren Ata, "Proje ekonomik ve psikolojik olarak bize çok destek olacak. İş imkanı olursa, çalışırsam çok mutlu olurum." diye konuştu.
Depremzede 2 çocuk annesi Filiz Akyüz ise depremde evinin ağır hasar aldığını, maddi ve manevi olarak zarar gördüklerini kaydetti.
Şu an kayınvalidesinin evinde kaldıklarını belirten Akyüz, proje sayesinde aldığı eğitimle toparlanmaya çalıştığını anlattı.
Diyarbakır OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan da bölgedeki iş insanları olarak depremin ilk anından şimdiye kadar hayatın her alanında depremzedelerin yanında olmaya çalıştıklarını aktardı.
Depremzede kadınların istihdamını önceleyen eğitim projesini çok önemsediklerini kaydeden Fidan, projeyle hem OSB'nin tekstil alanında kalifiye iş gücü ihtiyacını karşılayacaklarını hem de depremin yaralarını sarmaya yönelik katkı sunacaklarını bildirdi. (AA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kozluk’ta şüpheli ölüm

2023-06-28 13:14 - KOZLUK

Mardin-Savur yolu neden açılmalı?

2023-06-27 10:30 - YAŞAM

Bakan Yardımcılığına Batmanlı isim…

2023-06-22 17:42 - GÜNDEM

Ramada kapılarını açtı

2023-06-27 14:03 - GÜNDEM

Şah-Mar, 10. şubeye hazırlanıyor

2023-06-24 14:39 - EKONOMİ

Adil Seyhan, Ticaret Bakanı oldu

2023-06-23 10:25 - GÜNDEM

Kemal Şendur’u kaybettik

2023-06-22 17:40 - GÜNDEM

Batman’a hızlı tren neden gelmeli?

2023-06-27 09:52 - GÜNDEM

Baltaş vefat etti

2023-06-27 11:00 - YAŞAM

Batmanlı Sanatçının oğlu kazada öldü

2023-06-28 17:18 - GÜNDEM

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM