Diyarbakır'da "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Çalıştayı" düzenlendi

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, "Terörün en büyük mağduru kadınlar ve çocuklardır. Bugün Türkiye'de filizlenen güven ve huzur iklimi bizim en kıymetli kazanımımızdır. Bu huzur ortamını hep birlikte, kadınlarımızın eliyle kalıcı bir refaha, ekonomik canlılığa dönüştürmek boynumuzun borcudur." dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 7 ay önce

Çalıştaya katılmak üzere kente gelen Erdoğan ve beraberindeki komisyon üyeleri, Vali Murat Zorluoğlu'nu makamında ziyaret etti.
Daha sonra Komisyonun, Diyarbakır Büyükşehir Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlediği, Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı kapsayan "Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Çalıştayı"nın açılışında konuşan Erdoğan, komisyon olarak kadın erkek fırsat eşitliğini sahada görmek, yereldeki temsilcilerini dinlemek ve birlikte çalışmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.
Ocak ayında Kastamonu, Çankırı ve Sinop, mayıs ayında ise İzmir, Aydın ve Manisa temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, bugün de Diyarbakır ve Şanlıurfa'yı dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak için Diyarbakır'da olduklarını ifade etti.
Her şehrin hikayesinin birbirinden farklı ancak her şehrin hikayesinin Türkiye'nin hikayesi olduğunu ifade eden Erdoğan, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın kadın alanında çalışan tüm dinamiklerini ve paydaşlarını bir araya getirdiklerini aktardı.
Amaçlarının, bölgedeki her kadını ekonomik ve sosyal hayatın merkezine güçlü bir aktör olarak taşıyabilmek olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
"Komisyon olarak farkındayız ki, ülkelerin kaderi kadınların alınlarında yazılıdır. Kadının metalaştırıldığı, kadın emeğinin ucuz iş gücü olarak görüldüğü, siyasetten ve yönetimden kadının dışlandığı ülkelerin ilerleme şansı yoktur. Kalkınmanın ve refahın anahtarı kadınlarımızın önündeki tüm engelleri kaldırmaktan geçer. Kadın güçlü ise ekonomi güçlüdür, kadın üretiyorsa istihdam büyür, kadın yönetimde ise kararlar daha adil ve insancıl olur. Komisyon olarak amacımız, asla ve asla kadına erkek aleyhine imtiyaz sağlamak değildir. Fırsat ve adalet kavramlarını yüceltmektir çünkü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifadesiyle kadının üretimden, toplumdan, siyasetten ve akademiden dışlandığı bir sistem sadece eksik değil ayrıca adaletsizdir."
Türkiye'de son 23 yılda kadın erkek fırsat eşitliğinin tesisi, kadının toplumdaki konumunun güçlendirilmesi ve kadın haklarının korunması amacıyla anayasal ve yasal düzlemde birçok reform yaptıklarını anlatan Erdoğan, bu kapsamda kadının işgücüne katılımı ve istihdamı, sosyal güvenlik destekleri gibi pek çok alanda kayda değer gelişmeler olduğunu belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

Şener Şen öldü mü?

2025-10-21 12:47 - YAŞAM

Çözüm: Kur’an ahlakı

2025-10-25 00:02 - HALKIN SESİ

Batman, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Muş’ta Okullar Tatil mi Son Dakika 23 Ekim Perşembe 2025?

2025-10-22 22:44 - EĞİTİM

BİM 24 Ekim Kataloğu Yayımlandı, Herkes O Ürüne Koşacak! QLED Tv'den Ankastre Sete, Fiyatlar Uçtu!

2025-10-23 11:38 - EKONOMİ

Batman’a 3 Bin 810 Konutluk Dev Yatırım!

2025-10-26 00:49 - EKONOMİ

Altın Piyasasında Fırtına Koptu! Gram Altın Sert Düştü, Yatırımcı Şaşkına Döndü: Düşüş Bitmedi, Asıl Darbe Yolda Mı?

2025-10-22 16:12 - EKONOMİ

Yeni Elektrikli Mercedes-Benz CLA Türkiye'de Satışa Çıktı: O Rakamlar Moral Bozdu!

2025-10-24 21:02 - TEKNOLOJİ

Netflix yeni çocuk dizisi Gupi'yi tanıttı

2025-10-25 20:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İl Başkanı, Kozluk’ta temaslarda bulundu

2025-10-24 03:20 - KOZLUK

Petrolspor kaleci Arif’i geçemedi

2025-10-19 21:14 - SPOR

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM