Diyarbakır, kadın emeği ve kültürüne ev sahipliği yapacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde Dağkapı Meydanı’nda 3 günlük “Amed Kadın Emeği ve Kültür Sanat Buluşması” düzenlenecek.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Kent Konseyi Kadın Meclisi öncülüğünde 23-24-25 Mayıs tarihleri arasında Dağkapı Meydanı’nda “Amed Kadın Emeği ve Kültür Sanat Buluşması” düzenlenecek. Kadınların emeğine, kültürüne ve sanatına ev sahipliği yapacak buluşmada, kentteki kadın üretiminin, kültürel ve sanatsal çeşitliğinin görünür kılınması amaçlanıyor. 

Kolektif emek ve üretim 

Etkinlik ile Diyarbakır’da yaşayan kadınların üretim alanlarında yaşadığı deneyimlerin paylaşılması, kültürel mirasın yaşatılması ve kadınlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Etkinlikte hedef kitle kadın sanatçılar, zanaatkârlar, yazarlar, ev emekçisi kadınlar, kadın odaklı sivil toplum kuruluşları, kadın örgütleri, kültür-sanat alanında faaliyet yürüten kadınlar, yerel yöneticiler, akademisyen ve araştırmacılar olarak belirlenirken, kadınların dayanışma ruhuyla hem sanatsal hem ekonomik üretim alanlarında güçlenmesi ve kolektif bir belleğin oluşturulması hedefleniyor. 

Kadın kooperatifleri ile bir araya gelinecek 

Buluşma kapsamında Diyarbakır’da bulunan kadın kooperatifleri ve kadın odaklı sivil toplum kuruluşları ile bir dizi toplantı yapılacak. Söz konusu toplantılarda hem etkinliğe katkı sunma hem de içerik belirleme süreçlerine kadınlar doğrudan dâhil edilecek. Yapılan tartışmalar kapsamında kadınların kültürel mirası ve çok dilli yapısı göz önünde bulundurularak, etkinliğin zengin bir içerikle düzenlenmesi planlanıyor.  
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığı Batman’a 22 işçi alacak

2025-04-30 21:43 - SAĞLIK

Soysal ve Tunç ailelerinin mutlu günü

2025-04-27 09:53 - YAŞAM

İş insanlarını buluşturan düğün

2025-04-27 09:27 - GÜNDEM

Petrolspor, U14’te Türkiye 4.’sü…

2025-04-28 15:23 - SPOR

Batman Belediyesi 20 personel alacak

2025-04-29 23:24 - GÜNDEM

Batman'da 22 yeni mali müşavire ruhsat verildi

2025-04-30 01:45 - GÜNDEM

TOKİ konutlarıyla ilgili duyuru…

2025-05-01 09:38 - GERCÜŞ

Kültür İlkokulu rekor kırdı

2025-04-26 01:23 - EĞİTİM

Batman Barosu, yine bölge birincisi…

2025-04-25 14:23 - GÜNDEM

Batman’ın 11 mezarlığı bakma alındı

2025-04-27 00:45 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Devrilen briket yüklü tırın sürücüsü yaralandı

14:51 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Üniversitelilere fıstık üretim serasında uygulamalı eğitim veriliyor

14:50 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uluslararası Basın Konfederasyonundan Eşbaşkanlara ziyaret

13:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eşbaşkanlar İstasyon Meydanı'ndaki anmaya katıldı

13:44 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Zabıta ekiplerinden Sur'da kaldırım işgali denetimi

13:41 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Güney Çevreyolu açılıyor

14:56 - GÜNDEM

Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı

14:36 - KOZLUK

Batman, sıfır atık festivaline katıldı

14:23 - EĞİTİM

Teknikerler Ankara’da buluşuyor

14:16 - GÜNDEM

Köy okulları tiyatroyla buluşacak

13:29 - EĞİTİM