Ekmen, rekabet kurumuna başvurdu: Batman uçuşları inceleme altında

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, havayolu bilet fiyatlarına ilişkin şikâyetleri gündeme taşıdı. Ekmen, Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’yi ziyaret ederek bölge illerinden büyükşehirlere yapılan uçuşlar ile hac ve umre seferlerindeki yüksek fiyatların incelenmesi talebiyle iki ayrı başvuruyu sundu.

SİYASET - 4 ay önce

BÖLGE UÇUŞLARINDA FİYAT POLİTİKASI İNCELENMELİ

Batman, Diyarbakır ve Mardin’den Ankara ve İstanbul’a yapılan uçuşlarda uygulanan fiyat politikalarının rekabet hukuku açısından değerlendirilmesi gerektiğini belirten Ekmen, söz konusu hatlarda Türk Hava Yolları ve iştiraki AJet’in hâkim konumda bulunduğunu ifade etti. Ekmen “Alternatif ulaşım imkânlarının sınırlı olduğu bu bölgelerde vatandaşlar yüksek fiyatlarla bilet almak zorunda kalıyor. Özellikle hastalık, cenaze veya iş nedeniyle son dakika alınan biletlerde fiyatlar Avrupa uçuşlarının iki katına çıkabiliyor. Söz konusu hatlarda uygulanan fiyat politikalarının 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında incelenmesini talep ettik” dedi.

HAC VE UMRE UÇUŞLARINDA YÜKSEK FİYAT TEPKİSİ

Hac ve umre uçuşlarında da benzer fiyat sorunlarının yaşandığını belirten Ekmen, İstanbul’dan Cidde ve Medine’ye yapılan seferlerde uygulanan ücretlerin Avrupa uçuşlarına kıyasla çok daha yüksek olduğunu söyledi. Hac ve umre organizasyonlarının büyük bölümünün Diyanet tarafından yürütüldüğünü hatırlatan Ekmen, yolcuların taşıyıcı seçme imkânının bulunmadığını ifade ederek bu süreçte uygulanan fiyat politikalarının rekabet açısından incelenmesi gerektiğini kaydetti.

REKABET KURUMU’NA RESMİ BAŞVURU

Ekmen, hazırladıkları dilekçeleri Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle’ye ilettiğini belirterek, konuyu daha önce de TBMM gündemine taşıdığını hatırlattı. Ekmen, amaçlarının kurumların cezalandırılması değil, bilet fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi olduğunu vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Raman Dağı’nda kartpostallık kareler

2026-02-27 10:59 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman’da yerel kalkınma hamlesi: 301 milyon TL’ye kadar destek

2026-03-03 16:00 - EKONOMİ

Batman’da 24 saatte iki intihar!

2026-02-28 23:01 - GÜNDEM

İmece bahçe kafe ve oyun salonu hizmete açıldı

2026-03-02 07:29 - ESNAF HABERLERİ

Batman’a yeni müjde

2026-02-27 13:43 - GÜNDEM

Emekli bayram ikramiyesi 2026 ne kadar olacak?

2026-03-01 14:15 - EKONOMİ

Beşiri’de iftar sofrası kuruldu

2026-03-03 12:12 - BEŞİRİ

Batman Esnafına 1 milyon TL’lik kredi…

2026-03-02 16:00 - EKONOMİ

Petrol City AVM’den stratejik hamle

2026-03-02 12:55 - EKONOMİ

Altın fiyatları savaşla yükseldi!

2026-03-01 11:58 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Hüda Par’dan kanun teklifi; “Kız ve öğrenci sınıfları…”

16:16 - SİYASET

Gençlik Bakanı, Batman’da brifing aldı

15:16 - SİYASET

Nasıroğlu’ndan net mesaj: “Hüseyin Başkan’ın arkasındayız”

13:46 - SİYASET

Bakan Bak, Batman'da teşkilatla buluştu

12:53 - SİYASET

Şeyh Evinda Dergâhı için temel atıldı

12:22 - SİYASET

Günün Manşetleri

Batman’da asfalt seferberliği: 1 haftada 6 bin 710 ton serildi

13:44 - GÜNDEM

Batman Trafiği yeniden düzenleniyor

13:31 - GÜNDEM

Mereto Dağı için büyük plan…

13:23 - SASON

Gazeteciler için diksiyon eğitimleri başlıyor

13:13 - EĞİTİM

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun istifa etti

11:45 - GÜNDEM