Eşbaşkan Bucak, Japonya gezisine ilişkin belediye meclisini bilgilendirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, 7-10 Ağustos tarihleri arasında Japonya’ya gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin belediye meclis toplantısında bilgi paylaştı. 

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 10 ay önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisinin, ağustos ayı olağan toplantısının üçüncü oturumu belediye hizmet binasında gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak’ın başkanlık ettiği toplantıya, meclis üyeleri katıldı.
Eşbaşkan Serra Bucak, 7-10 Ağustos tarihleri arasında Japonya’ya gerçekleştirdiği geziye ilişkin Meclis toplantısında bilgi paylaştı.   

‘Belediyemiz ve kentimiz adına sunum yaptık’

Japonya gezisi sırasında birçok sunum ve çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Eşbaşkan Bucak, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta meclis üyemiz Umut Aytaç ile birlikte Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adına kentimizi, şehrimizi temsilen bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretimizde hem Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan atom bombasının 80. yıl dönümü olması vesilesiyle anma programlarına hem de Nagazaki kentinde gerçekleşen Barış İçin Belediye Başkanları Ağı Genel Konferansı’na katıldık. Diyarbakır Büyükşehir Belediyemiz yaklaşık 15 yıldır Barış İçin Belediye Başkanları Ağı'na üye olarak çalışma yürütüyor. Yine 3 gün süren toplantıda Büyükşehir Belediyemiz ve kentimiz adına söz aldık, sunum yaptık. Bu sunumumuzda, kentimizde barış adına yaptığımız sosyal, kadın, çok dilli ve çok kültürlü çalışmaları ifade ettik ve bundan sonra da Barış için Belediye Başkanları Ağı’ndaki tüm üye şehirlerle, ortak geliştireceğimiz çalışmaları dile getirdik. Yine aradaki görüşmelerde de gerek farklı ülkelerden gerek belediyelerin barış çalışmalarını dinleme fırsatı bulduk. Onların deneyimlerini, birlikte ortaklaştırma fırsatı bulduk. Önümüzdeki süreç içinde, somut bazı çalışmaları hem de Nagazaki hem de Hiroşima kentleriyle yapacağımızın sözlerini birbirimize verdik.”

‘Çalışmalarımıza ışık tutacak bir deneyim oldu’

Ziyaretin kendileri için büyük bir onur ve gurur olduğunu ifade eden Eşbaşkan Bucak, 80 yıl önce yaşamış oldukları insanlık dramı karşısında dur durak bilmeden barış çalışmalarını, yerel ve kent hizmetlerinin odağı haline getiren, barış çalışmalarını demokratik toplum inşası temelinde kendi coğrafyalarında hakim kılan her iki kentin belediyelerinin çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulduğunu belirtti. Eşbaşkan Bucak, ziyaretin hukuksal dönüşüm, demokratikleşme ve özgürlükler temelinde yürüttükleri bütün çalışmalara ışık tutacak bir deneyim olduğunu kaydetti.
Eşbaşkan Bucak’ın konuşması ardından Meclis oturumu, görüşülen gündemlerle tamamlandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Jeneratör yangını panik yarattı

2025-08-11 01:52 - GÜNDEM

TOKİ’de arsa mağduriyeti sürüyor

2025-08-11 15:41 - GÜNDEM

Sosyal medya ve ahlaki çöküş

2025-08-12 12:59 - HALKIN SESİ

Batman’da rekor artış! Bir ayda satılan konut sayısı dikkat çekti

2025-08-13 11:11 - EKONOMİ

Mercimek samanı, altınla yarışıyor

2025-08-07 14:28 - EKONOMİ

Ayetel Kürsi okunuşu ve anlamı

2025-08-10 10:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Altın her zaman kazandırır

2025-08-10 14:24 - EKONOMİ

Ekremoğlu, gözünü istihdam projelerine dikti

2025-08-08 10:30 - EKONOMİ

Peynir satışları düşüşte

2025-08-11 13:50 - EKONOMİ

Batman’a 558 TOKİ konutu yapılacak

2025-08-09 14:03 - GÜNDEM

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM