“FAŞİSTLERE KARŞI TÜRK CAMİSİNDE NÖBET TUTTUM”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran, İl Eş Başkanları Abdulbari Karaağaç ve Rojda Sürücü ile HDP Merkez İlçe Eş Başkanı Selma Kaya, gazetemizi ziyaret etti.

SİYASET - 11 yıl önce

Genel Seçimlere ilişkin konuşan 1. Sıra Milletvekili Adayı Ali Atalan “Avrupa’da 20 sene boyunca sol partide çeşitli kademelerde görev aldım, Milletvekilliği yaptım. Siyasetçi yönümle söylemek gerekirse gerçekten tarihi ve belirleyici bir seçimle karşı karşıyayız. Bunu böyle propaganda olsun ajitasyon olsun diye söylemiyoruz. Gerçekten de Türkiye’nin genel kaderi, Kürt halkının kaderi, hatta Ortadoğu’nun kaderi bu seçimden etkilenecek. Bu seçim, stratejik öneme sahiptir” dedi.
SOYUT DEĞİL, SOMUT PROJEYLE GELDİK
HDP’nin Yeni Yaşam Projesine ilişkin açıklama yapan Ali Atalan, “Bizim vizyonumuz yeni yaşam. Yeni yaşamdan kastımız bütün halklara, topluluklara, inanç gruplarına kardeşçe, eşitçe, adaletli, özgür ve demokrasi içinde ortak yaşam sunmaktır. Bu, soyut değil somut bir projedir. Ekonomiden eğitime kadar hayatın her alanında uygulanacak projedir” dedi.

FAŞİSTLERE KARŞI TÜRK CAMİSİNDE NÖBET TUTTUM
Ezidi asıllı vekil adayı olarak tüm Batman halkına hizmet etmek için aday olduğunu açıklayan Atalan “Yıllar önce buradan Avrupa’ya göç ettik. Avrupa’da milletvekili olduğum dönemde, 2011’de Almanya Duisburg’da Türk Camisini, faşistlere karşı korumak için nöbet tuttum. 25 sene gece-gündüz demeden çalıştık. Şimdi kendi ülkemizde, kendi halkımıza hizmet etmek için aday olduk. Ezidi kültüründen geliyorum ancak ben halka ve tüm insanlara hizmet etmek için adayım. Benim hizmet politikamda bu vardır. Şuna inanıyorum ki Batman, ırkçı ve nefret söylemlerin memleketi değildir. Batman’a Şengal’den şehit cenazeleri geliyor. Batman, ırkçı söylemlere cevap verebilecek bir memlekettir” dedi.
HDP, HALKLARIN MOZAİĞİDİR
2. Sıra Milletvekili Adayı Saadet Becerikli, iktidarın tek adamlığa oynadığını ve Türkiye’de Başkanlık Sistemini getirmeye çalıştığına dikkat çekti. HDP’nin, halklar mozaiği olduğuna vurgu yapan 3. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran da “HDP’nin aday tanıtım toplantısında karşılaştığımız manzara, dünyada bir ilktir. HDP, bütün renkleri içinde barındıran bir partidir” ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

VALİLİĞİN LOGOSU DEĞİŞTİ...

2015-04-10 12:09 - GÜNDEM

VALİ, KOCALAR KÖYÜ’NDEYDİ...

2015-04-10 22:39 - GÜNDEM

ÖMER EL, GÖRÜŞMELERİNİ TAMAMLADI

2015-04-12 20:46 - SİYASET

BİSMİL-BATMAN YOLUNDA KAZA: 1 YARALI

2015-04-12 20:17 - GÜNDEM

ÇEVRE DOSTU “ORJİN”

2015-04-13 19:52 - YENİ YERLER

0NBİR YAŞINDAN BERİ HAYATI FOTOĞRAFLIYOR...

2015-04-10 13:42 - HALKIN SESİ

MİNİKLER, ESERLERİNİ SERGİLEDİ...

2015-04-12 20:17 - EĞİTİM

DURAĞIMIZ RAMAN MAHALLESİ

2015-04-10 19:02 - HALKIN SESİ

EREN, DÜĞÜNLERİN VAZGEÇİLMEZİ...

2015-04-10 22:35 - GÜNDEM

GÜNEŞ, ANKARA’DA BATMAN’I ANLATTI

2015-04-10 22:43 - SİYASET

İlgili Haberler

“Butlancılarla siyaset yapmam”

15:16 - SİYASET

Suça sürüklenen çocuklar için çözüm çağrısı

14:41 - SİYASET

CHP Batman’da istifa depremi

13:50 - SİYASET

CHP Batman il yönetimi belli oldu

11:23 - SİYASET

Batmanlı Siyasetçi, CHP ile yollarını ayırdı

00:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

Sofranızdaki Ürünün İçinden Ne Çıktı? Bakanlık Yeni Listeyi Açıkladı

19:00 - YAŞAM

“Basının sorumluluğu büyük”

16:30 - GÜNDEM

Diktepe’de BATMAN silueti belirdi

16:25 - GÜNDEM

Facianın eşiğinden dönüldü

16:15 - ASAYİŞ

Talep arttı: 4 kilosu 180 TL…

16:05 - EKONOMİ