Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı, Kocaeli'de yeni bir ilkokulun temelini attı

 Ford Otosan, Vehbi Koç Vakfı işbirliğiyle Kocaeli'de 35 derslikli Vehbi Koç Vakfı Semahat Arsel İlkokulu'nun temelini attığını duyurdu.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 12 ay önce

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı, toplumsal faydayı odağına alan yatırımlarına yenisini ekledi.
İlkokulun temeli, Gölcük'te düzenlenen törenle atıldı. Riskli durumda olduğu tespit edilerek yıkılan Donanma İlkokulu'nun yerine yapılacak olan yeni okul, geleceğin eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlarla inşa edilecek.
Tören, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Oğuz Toprakoğlu, vakıf yetkilileri ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti.
Toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen Ford, şirket, çevre, eğitim, kültür ve sağlık gibi birçok alanda sürdürülebilir sosyal sorumluluk projelerine imza atmaya devam ediyor. Şirket, özellikle mesleki eğitimi destekleyerek gençlerin istihdamına katkı sağlarken nitelikli iş gücünün gelişimine de yatırım yapıyor.
Vakıf, idaresini üstlendiği kurumlar, merkezden yürüttüğü düzenli programlar, alanında uzman sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekler ve örnek iş birlikleri vasıtasıyla faaliyetlerini sürdürüyor.
Şirketin Kocaeli genelinde bugüne kadar mesleki ve teknik liselerde kurulan Ford sınıfları, laboratuvarlar, uygulama atölyeleri, test araçları ve bilgisayar desteğiyle binlerce öğrencinin eğitim koşulları iyileştirildi.
Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksek Okulu (MYO) bünyesinde kurulan Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO ise teorik ve pratik eğitimi bir araya getiren, sürdürülebilir bir örnek olarak öne çıkıyor.
Şirket, aynı zamanda, Gölcük Barbaros Hayrettin Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gölcük Atatürk Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yahya Kaptan Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gölcük ve İzmit Mesleki Eğitim Merkezleriyle yaptığı protokoller sayesinde 1200'ü aşkın öğrenciye staj imkanı sundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Eşref Rüya 13.Bölüm 2. Fragmanı (Sezon Finali)

2025-06-16 00:00 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır'da ziyaretçi yoğunluğu

2025-06-10 19:20 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Celbek ve Bodakçı’ların mutlu günü…

2025-06-10 09:41 - GÜNDEM

Türkan’la Kadraj 8.bölüm: Deva Parti’li Sudan: “Kadını iyileştirmeden toplum iyileşmez”

2025-06-15 12:50 - ROPÖRTAJ

Serdar Bozkurt ile yola devam

2025-06-12 12:39 - SPOR

Nasıroğlulların mutlu günü

2025-06-15 10:24 - YAŞAM

Türkiye'nin en zeki illeri belli oldu!

2025-06-15 11:30 - GÜNDEM

Batmanlı öğretmenler TRT ekranlarında

2025-06-15 14:58 - GÜNDEM

Siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2025-06-16 10:14 - YAŞAM

Tarım ve Orman Bakanı ibrahim Yumaklı batman’a geliyor

2025-06-12 18:36 - GÜNDEM

İlgili Haberler

OzU AI Platformu finans sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi

06:16 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siirt Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

02:15 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siirt'te devrilen traktörün sürücüsü öldü

03:15 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Midyat'ta "Masal Ağacı" etkinliği düzenlendi

21:11 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Alimoğlu Vakfı'nın 7'inci kütüphanesi Şanlıurfa'da açıldı

21:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

İHD’den 740.eylem

01:29 - GÜNDEM

Gercüş’te sergi açıldı

00:28 - GERCÜŞ

Ankara’da Batman Rüzgârı Esti

20:16 - GÜNDEM

Batman Dörtyol’da kaza

19:24 - GÜNDEM

Batman’da asfalt rekoru kırıldı

19:17 - GÜNDEM