GAZETECİLER,EDİRNE’DE BULUŞTU

GAZETECİLER,EDİRNE’DE BULUŞTU

GÜNDEM - 12 yıl önce

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı Edirne’de Valilik, Edirne Belediyesi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne Ticaret Borsası işbirliğinde Edirne Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde yapıldı.
Edirne Margi Otel Konferans Salonu’nda gerçekleşen Başkanlar Kurulu Toplantısı’na Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi ve Üniversite Rektörü, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı ile Türkiye’nin farklı illerinden 70’e yakın il cemiyet başkanı ve basın mensubu katıldı.
EN BÜYÜK SORUN, KURALSIZLIK
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay’ın da katıldığı toplantıda konuşan Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı “Çağdaş demokratik toplumlarda halkın haber alma hakkı basın ve ifade özgürlüğüyle mümkündür. Bu hak günümüzde sosyal medyayı da kapsayacak bir biçimde genişlemiştir. Ancak, basınımızın bugünkü yapısını da içtenlikle ortaya koymak zorundayız. Gazete, televizyon, dergi, radyo, haber ajansı, internet-elektronik yayıncılığı kapsayan sektörümüzde, basın meslek ve etik ilkelerine uymayan kişiler boy göstermektedir. İsteyen herkes, eğitimine, bilgi birikimine bakılmaksızın habercilik yapabilmektedir. Günümüz Türkiye’sinde basın sektöründe yaşanan sorunların en büyük nedeni de bu kuralsızlıktır” dedi.
BASININ SAĞLIKLI OLMASINI İSTERİM
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasında basının önemine değindi. Sağlık Bakanı olarak basının, sağlıklı olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu belirterek “Basın adına üzerinde durulması gereken en önemli iki kelimedir basın özgürlüğü ve barış dilidir. Basın özgürlüğü hukuk devleti, güçlü demokrasi için zorunluluktur. Basını yıpratma veya parlatma aracı amacıyla kullanmak isteyen anlayıştan kurtarmak lazım. Sağlık Bakanı olarak basının da sağlıklı olmasını isterim” dedi.
SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI
Toplantı sonrası 6 maddelik sonuç bildirgesi yayınlandı. Sonuç bildirgesiyle basında barış dilinin kullanılması, basın özgürlüğünün sağlanması ve gazetecilerin sorunlarının takibinin yapılması konularında önemli kararlar alındı. 
Haftanın Öne Çıkanları

OTEL İZGİ TURHAN

2014-11-30 19:49 - YENİ YERLER

BEŞİR ARSLAN’LA SYDV’Yİ KONUŞTUK

2014-11-27 18:21 - ROPÖRTAJ

ÇADIR RESTAURANT’A GİDİN…

2014-11-26 16:53 - YENİ YERLER

DOĞUŞ 15 YAŞINDA…

2014-11-27 19:59 - GÜNDEM

KADINLAR,

2014-11-24 19:04 - ROPÖRTAJ

BEŞİR ARSLAN İLE 40 SORU 41 CEVAP

2014-11-27 18:25 - ROPÖRTAJ

TANRIKULU VE ALTINDAĞ, GAZETEMİZDEYDİ

2014-11-28 19:36 - GÜNDEM

İLHAN ERKEN, BİR KONUŞTU, PİR KONUŞTU

2014-11-26 19:32 - SPOR

SASON’DA HEYELAN…

2014-11-28 19:34 - SASON

BATMAN HALKI AŞINI PAYLAŞTI

2014-11-26 19:35 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

CHP PM Üyesi Batmanlı Yaşar: “Kurultayın toplanması için imzamı attım”

14:17 - GÜNDEM

Bakan Kurum’a Batman Dosyası sunuldu

14:01 - GÜNDEM

Polisten çay yatağı uyarısı

13:51 - GÜNDEM

Besicilik yapılan alanlar ilaçlanıyor

13:28 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM