Gençler geleceğini uzmanlardan dinledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Akademi Sur Etüt Merkezi tarafından düzenlenen panelde akademisyenler, eğitimciler ve farklı meslek gruplarından uzmanlar üniversite adayı gençlerle bir araya geldi. Konuşmacılar, kendi yaşam öykülerini ve mesleki deneyimlerini paylaşarak gençlere hem ilham verdi hem de yol gösterdi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 ay önce

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sunmaya devam ediyor. Klasik eğitim dışında düzenlediği farklı etkinliklerle ders çalışmayı eğlenceli bir hâle getirerek öğrencilerin başarılı olmasını hedefleyen Akademi Liseler, bu kapsamda “Geleceğine Yön Ver” paneli düzenledi.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yüzlerce öğrenciye ücretsiz eğitim desteği sunulmaya devam ediliyor. Klasik eğitim anlayışının ötesine geçen etkinliklerle öğrencilerin ders sürecini daha verimli ve ilgi çekici hâle getirmeyi amaçlayan Akademi Sur, bu kapsamda “Geleceğine Yön Ver” panelini düzenledi.
Gençlere çok boyutlu bakış açısı kazandırmak, teorik bilgiyi pratikle buluşturmak ve mesleki farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, alanında uzman isimler üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerle Ali Emri Konferans Salonu’nda buluştu.

Gençler başarı hikâyeleriyle buluştu

Panelde, öğrencilerin kendi coğrafyalarından çıkan başarı hikâyeleriyle bağ kurması hedeflendi. Bu sayede gençlerin meslekleri yalnızca teorik bilgilerle değil, gerçek yaşam deneyimleriyle tanımalarına katkı sunuldu. Program kapsamında düzenlenen söyleşi bölümünde öğrenciler, konuşmacılarla doğrudan iletişim kurma fırsatı buldu.

‘Gençlere nitelikli eğitim sunmak istiyoruz’

Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ömer Saman, çalışmalarının temelinde toplumsal dayanışmayı ve umut duygusunu güçlendirme hedefinin bulunduğunu belirtti. Saman, gençlere nitelikli eğitim sunmanın yanı sıra topluma hizmet eden bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’a sondakika uyarısı

2026-05-02 19:29 - GÜNDEM

AMEDSPOR BATMAN HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

2026-05-02 23:34 - SPOR

Batman’da iki kişinin ölü olarak bulunduğu olayda flaş gelişme

2026-05-03 11:14 - ASAYİŞ

157 sürekli işçi alımı yapılacak

2026-04-29 09:24 - GÜNDEM

TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMA PETROLSPOR’DAN AÇIKLAMA

2026-05-02 22:04 - SPOR

Batman’da yanmış iki ceset bulundu!

2026-04-30 22:10 - GÜNDEM

AMEDSPOR’UN PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKTİ

2026-05-02 21:58 - SPOR

Petrolspor'un 1. Lig'teki 6 rakibine transfer yasağı

2026-04-28 23:33 - SPOR

Batman’da 1,5 milyonluk altın dolandırıcılığı aydınlatıldı

2026-04-28 00:03 - GÜNDEM

Otobüste altın dolu çanta bulundu

2026-04-29 15:53 - GÜNDEM

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM