Gerçekleri saklayamayınca ekranları karartıyorlar

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) ara ara TV’lere verdiği yayın durdurma cezasına sert tepki gösterdi.

SİYASET - 11 ay önce

MİLLET SON SÖZÜNÜ SANDIKTA SÖYLEYECEK

Hükümetin ekonomik ve hukuksal alanda yaşadığı başarısızlıkları örtbas etmeye çalıştığını belirten Yılmaz “Gerçekleri karartamayınca çareyi ekranları karartmakta arıyorlar. Ekonomi ve adalet başta olmak üzere her alanda çuvallayan hükümet, gerçekleri karartamayınca çareyi ekranları karartmakta arıyor. Gazetecileri korkutarak, televizyon kanallarını kapatarak iktidarda kalacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Gün gelecek, millet son sözünü sandıkta söyleyecek” dedi.

ADIMLAR SAMİMİ ATILMALI

Terörsüz Türkiye hedefiyle ilgili değerlendirme yapan Yılmaz “Bu adım samimi ele alınırsa, Türkiye’nin siyasal ve toplumsal açıdan bir normalleşme süreci başlar. Bu komisyon, Türkiye’nin kutuplaşmadan uzak, daha adil ve barışçıl bir geleceğe adım atması için tarihi bir fırsata dönüşebilir. Ancak bunun için öncelikle tüm tarafların şeffaf, kapsayıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşımı benimsemesi şarttır” dedi.

EMEKLİLER ÖLÜM SINIRINDA MAAŞ ALIYOR

Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen emekli maaşlarına ilişkin düzenlemelere de değinerek “Emeklilerimiz ölüm sınırında maaş alıyor. İktidarın getirdiği kanun teklifinde emekli maaşlarında kayda değer bir iyileştirme yapılmamıştır. Bu tablo, milyonlarca emeklinin yaşam mücadelesini görmezden gelmek anlamına gelir. TÜİK verileri ve bağımsız araştırmalara göre açlık sınırı 20 bin TL’ye yaklaştı. En düşük emekli maaşı halen bu rakamın çok altında” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

“Kadınlar kendilerini iyi hissetsin diye buradayım”

2025-07-04 17:00 - ROPÖRTAJ

Batman’ın değeri Brako

2025-07-09 09:24 - Nostalji

Batman Üniversitesi’nden dünya çapında başarı

2025-07-07 14:15 - EĞİTİM

Batman girişinde uyuşturucu operasyonu!

2025-07-05 20:02 - ASAYİŞ

Depremde zarar gören 3 asırlık Kilis Çalık Camisi yarın ibadete açılacak

2025-07-04 05:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Batman -Kurtalan ulaşımına zam!

2025-07-04 14:23 - EKONOMİ

Memur zammı belli oldu: Kim ne kadar maaş alacak?

2025-07-03 10:36 - GÜNDEM

Batman’da gebe okulu açıldı

2025-07-04 00:15 - GÜNDEM

Batman

2025-07-07 15:40 - GÜNDEM

Batman Belediyesi o personellerin görevine son verdi

2025-07-07 16:52 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Hüda Par'dan kanun teklifi

20:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

Batmanlı gençler için girişimcilik ve teknoloji odaklı iş birliği

13:37 - EĞİTİM

Mektebim Koleji’nden Sonsöz ziyareti

13:22 - GÜNDEM

Batman’ın iki caddesi asfalta hazır

13:20 - GÜNDEM

Batman’da 377 iş yeri denetlendi

13:16 - GÜNDEM

Süresiz nafaka kalktı

12:32 - GÜNDEM