“Görevime başlatılmayı bekliyorum”

Batman’da 2 Mayıs 2024 tarihinde eş başkanlık görevine getirilen Ferah Solmaz, üzerinde oluşan baskılardan sonra, 88 gün sonra sessizliğini bozdu.

SİYASET - 2 yıl önce

DEM ve DTP’nin ortak kurullarının katıldığı oylama sonucu eş başkanlık görevine getirilen Solmaz, 2 Mayıs 2024 tarihinde DEM Parti İl Başkanlığı tarafından Batman Belediyesi Eş Başkanı olarak kamuoyuna deklere edildi. Bugüne kadar DEM parti ve kurullarının zarar görmemesi için sessiz kaldığının altını çizen Solmaz, görevine başlatılmayı bekliyor.  

İFTİRA VE ASILSIZ İDDİALARA MARUZ KALIYORUZ

2 Mayıs’tan bu yana göreve başlamamasından dolayı, iftira ve asılsız iddialara maruz kaldığını belirten Solmaz “4 Aydır benimle uğraşan bazı kollar, benim hakkımda somut iddialara ulaşamayınca iftira atmayla başladılar. Bunların hiç biri doğru değil ve asılsızdır. Benim alnım ak, başım diktir. Bugüne kadar partimin çizgisinden, ideolojisinden ve değerlerinden asla şaşmadım, şaşmayacağım. Partimizin zarar göreceği herhangi bir açıklamada da bulunmadım. Kim ve kimlerin benimle uğraştıklarını çok iyi biliyorum. Ancak Partimizin zarar görmemesi ve bazı şeylere maruz kalmaması için hep sessizliğimi korudum. Kendimi partimizin iradesine teslim ettim” dedi.

FİZİKİ SALDIRI BİR KOMPLOYDU

Solmaz “88 gündür üzerimde herhangi bir olumsuz durum tespit edemeyen kirli eller, bu kez bana fiziki saldırı ve komplolara başladı. Bana saldırı düzenleyen insanlarla komşuluk ilişkilerim var. Ben oraya kavga maksatlı gitmedim. İdeolojimin bana verdiği bir terbiye var. Benimle uğraşan kişiler, bana saldırı düzenleyenlerin, yakinen aile avukatlığını da yapmaktadırlar. Bunları belgeleyebilirim. Burada isim açıklamak yapmak istemiyorum. Her zaman sükûnetimi korudum. Sükûnetimi korumamın sebebi ise kişisel çıkarlarım asla değildir. Amacım Partimin en ufak bir zarar görmemesidir. Aile kimliğimi ve değerlerimin her zaman arkasında oldum. Olmaya da devam edeceğim. Partime ve davamıza zarar veren kişi veya kişilere da asla taviz vermeyeceğim. Partimin bana layık gördüğü, görevden asla geri adım atmayacağım” dedi.

EDİP SOLMAZ’A BAŞKANLIK YAPTIRMAYAN ZİHNİYET TEKRAR DEVREDE

1979 yılında dönemin Belediye Başkanı Edip Solmaz’a Belediye Başkanlığı görevini yaptırmayan kirli ellerin tekrar devreye girdiğini belirten Solmaz “Tarihin tekerrür etmesine izin vermiyorlar. Başta Batman halkımız olmak üzere bütün yurtsever ve devrimci halkımıza selam ve saygılarımı iletiyorum” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Üzüm sıkma makinesi satın alınacak

2024-07-23 11:03 - İLANLAR

Karayolu işleri yaptırılacak

2024-07-23 10:58 - İLANLAR

Batman 81 il arasında 70’inci oldu

2024-07-23 09:19 - EKONOMİ

Şimşek ve Şenses’lerin mutlu günü

2024-07-24 14:17 - YAŞAM

Erkun ailesinin mutlu günü

2024-07-22 09:07 - YAŞAM

Katliam gibi kaza! 4 ölü

2024-07-22 10:28 - YAŞAM

Şanlıurfa'da 3 uzun namlulu silah ele geçirildi

2024-07-27 22:58 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kaymakam Başar göreve başladı

2024-07-22 16:13 - SASON

AFAD müdürü göreve başladı

2024-07-25 03:15 - GÜNDEM

Eş Başkanın eşi kazada hayatını kaybetti

2024-07-22 14:23 - YAŞAM

İlgili Haberler

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Hüda Par'dan kanun teklifi

20:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM