Güneş ışınlarına dikkat

Prof. Dr. Ömer Özkan, cilt kanserini güneş ışınları kadar bağışıklık sisteminin de tetikleyebildiğini, vücutta oluşan farklı lezyonlardan kanser açısından şüphelenmek gerektiğini belirtti.

SAĞLIK - 3 yıl önce

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, kentteki bir otelde, alanında uzman ve asistan hekimlerin katılımıyla düzenlenen "Melanoma (cilt kanseri) Bilgilendirme Toplantısı"nda "BRAF+Adjuvan Melanom Tedavisinde Plastik Cerrahinin Rolü: Cerrahi Yaklaşımın Tedavideki ve Eksizyon Kriterleri" başlıklı sunum yaptı.
Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Özkan, cilt kanserlerinde artış olmasında ozon tabakasının incelmesiyle insanların güneşten gelen UV ışınlarına daha fazla maruz kalmasının da etkili olduğunu bildirdi.
Güneş ışığına maruz kalmanın deri kanseri oluşumunda en önemli sebeplerden olduğuna dikkati çeken Özkan, şunları kaydetti:
"Deri kanseri en sık baş, boyun, kollar gibi en fazla güneş gören bölgelerde gelişir. Açık tenliler, kolay çillenme, fazla sayıda beni (nevüsü) olanlar, benin boyut ve şeklinde değişiklik olanlar, ailesinde deri kanseri bulunanlar, çok fazla güneş ışığına maruz kalanlar, iyileşmeyen yarası olan hastalar, radyoaktif ışın tedavisi alanlar daha çok risk taşımaktadır. Vücutta güneş olmayan birçok yerde de melanomun görünebiliyor. Bu tespiti güneşe bağlamaktan ziyade daha çok immün (bağışıklık) sistemiyle ilgili bir şey gibi geliyor. Yediğimiz, içtiğimiz, yaşantımız immün sistemimizi etkiliyor." dedi. (AA)
Haftanın Öne Çıkanları

İşte valinin yeni projesi;

2023-06-15 17:40 - GÜNDEM

Diyarbakır’da Kardiyoloji alanında bir ilk

2023-06-17 16:44 - SAĞLIK

İstiklal Parkı, iki bekçiye emanet

2023-06-13 14:20 - YAŞAM

Batman, bölgeye tandır satıyor

2023-06-15 13:50 - ESNAF HABERLERİ

Mutluluklar…

2023-06-11 14:35 - YAŞAM

Sunny Land açıldı

2023-06-11 15:10 - YAŞAM

Ali Kemal, Batman’ın damadı oldu

2023-06-15 12:06 - YAŞAM

Batman, TÜBİTAK'ta Türkiye 1.’si…

2023-06-11 16:20 - EĞİTİM

Vali’den OSB talimatı

2023-06-14 19:30 - GÜNDEM

Cezmi Ersöz, Sonsöz’e konuştu

2023-06-14 17:55 - ROPÖRTAJ

İlgili Haberler

Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

13:26 - SAĞLIK

Uzmanlardan Sağlıklı Yaşam Önerileri

13:24 - SAĞLIK

Yaz Aylarında Güneş Işınlarından Nasıl Korunmalı? Uzmanlardan Kritik Uyarılar

13:21 - SAĞLIK

Evde bakım ekipleri, bayramda da mesai yaptı

09:49 - SAĞLIK

Başhekim Tunç’tan moral ziyareti

07:32 - SAĞLIK

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM