Atıklarla tasarlanan  masa oyunlarıyla okullar arası turnuva düzenleniyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde bir ortaokulda uygulanan proje kapsamında, öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladıkları masa oyunlarıyla okullar arası turnuva düzenleniyor.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında geri dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütülüyor.
Bu kapsamda Bağlar'daki Nuri Zekiye Has Ortaokulunda "Temiz Çevre ve Sıfır Atık Projesi" hayata geçirildi.
Okuldaki sıfır atık atölyesinde öğrenciler, topladıkları plastik şişeler, kapaklar, mandallar, plastik sepet, karton, kağıt, gazete ve ip gibi malzemelerle langırt, denge ve mıknatıs gibi masa oyunları hazırladı.
Öğrencilerin, öğretmenlerinin desteğiyle hazırladıkları masa oyunlarıyla okullar arası turnuva düzenlendi.
Okul müdürü Recep Zengin, AA muhabirine, okulda eğitim öğretim hizmetinin yanı sıra hazırladıkları birçok projeyle öğrencilerde doğa, çevre ve ekolojik konularda farkındalık sağlamak istediklerini söyledi.
Okulda oluşturdukları sıfır atık atölyesinde, geri dönüşüm malzemeleriyle masa oyunları hazırladıklarını anlatan Zengin, "Amacımız ülkemizin kaynaklarını etkili bir şekilde kullanmak, tasarruf sağlamak. Bu oyunlarla birlikte öğrencilerimize eğlenceli bir şekilde bu bilinci sağlamak istiyoruz." dedi.
- "Öğrencilere çevre bilincini kazandırmayı amaçlıyoruz"
Projenin koordinatörlüğünü yapan öğretmen Şuheda Ceylan da kentte tarih öğretmeni Ferda Salık'ın "Su Gönüllüsü Gençler Sahada Projesi"nden esinlenerek, teknoloji tasarım öğretmeni Meyvan Ata Özdemir ile "Temiz Çevre ve Sıfır Atık Projesi"ni hazırladıklarını söyledi.
Öğrencilerle geri dönüştürülen malzemelerle masa oyunları hazırladıklarını belirten Ceylan, şöyle konuştu:
"Bu masa oyunların asıl amacı diğer okullardaki öğrencileri okulumuza davet edip onlarla turnuva düzenlemek, öğrencilere geri dönüşüm ve çevre bilinci kazandırmak. Amacımız bu farkındalığı diğer okullardaki öğrencilerle de buluşturmak. Öğrenciler bu sayede geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu görüyor."
- "Geri dönüşümün bütün okullara yayılmasını istiyoruz"
Okulun 5. sınıf öğrencisi Hatice Jiyan Varlu, karton, cam ve plastik gibi geri dönüşüm malzemeleriyle masa oyunları yaptıklarını söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman'da 40 yıllık lezzet: Döner han et döner hizmetinizde

2025-01-12 11:42 - ESNAF HABERLERİ

Cevizli sucuk, kışın vazgeçilmezi

2025-01-15 15:57 - ESNAF HABERLERİ

Sondaj aracı devrildi; 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

2025-01-12 09:46 - ASAYİŞ

İstifa eden müdür hakkında yeni gelişme

2025-01-14 10:38 - GÜNDEM

Batman’da pazar alışverişi sepetleri doluyor mu?

2025-01-12 12:48 - SOKAK RÖPORTAJLARI

Türkiye’nin altın ödüllü rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran

2025-01-14 00:01 - ROPÖRTAJ

Batman İstiklal İlkokulu'nda coşkulu kültürel etkinlik

2025-01-13 13:29 - GÜNDEM

Yeni Yol Partisi’nin işleyişi nasıl olacak?

2025-01-16 15:38 - SİYASET

Batman Üniversitesi Rektörlüğüne 27 başvuru…

2025-01-12 13:28 - GÜNDEM

  Halil Coşkun AA'nın Yılın Kareleri oylamasına katıldı

2025-01-14 14:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

Isparta’da uluslararası gül festivali coşkusu

09:56 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RÜYADA TATİLE GİTMEK NE ANLAMA GELİR? 

09:52 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RÜYADA MOTOSİKLET SÜRMEK NE ANLAMA GELİR? 

09:49 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kız çocuğunu darbettiği iddia edilen baba gözaltına alındı

15:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bariyere çarpan motosikletin sürücüsü öldü

15:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Malabadi mesire alanı vatandaşın gözdesi

11:20 - YAŞAM

Batman 4 kişi toprağa verildi

11:13 - YAŞAM

Nasıroğlu ve Dadak’ların mutlu günü

10:57 - YAŞAM

Diktepe yolu hızlandı

10:44 - GÜNDEM

Batman'da 9 Haziran'a dikkat!

10:18 - GÜNDEM