HDP’Lİ ASLAN’DAN REFERANDUMAÇIKLAMASI

Gazetemize nezaket ziyaretinde bulunan Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yeni anayasa referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM - 9 yıl önce

PARTİLER ÜSTÜ BİR MESELE

Yeni Anayasa referandumunda neden “Hayır” oyu vereceklerine yönelik açıklamalarda bulunan Milletvekili Aslan “Bu mesele partiler üstü ve siyaset üstüdür. Türkiye’nin geleceğini, 80 milyon insanın geleceğini ilgilendiren bir dönüm noktasıdır. Geri dönüşü olmayan bir yoldur. İktidarın yanlış bir yola sapmasını, sarayın Türkiye’yi bundan sonraki süreçte yanlış bir yola saptırmasını engellemek için biz hayır diyoruz” dedi.
YARGIYLA İLGİLİ MADDELERİ ELEŞTİRDİ

Açıklamasında Hüda Par, AK Parti ve MHP’li seçmenlere de seslenen Milletvekili Aslan “18 maddenin zararları var. Biz her ortamda, her partiyle, kendi seçmenleri önünde, halkın önünde, bu maddeleri tartışmaya hazırız. Bu maddelerle yargı bağımsızlığı diye bir şey kalmıyor. Yüksek yargı makamlarının üyeleri, cumhurbaşkanı ve parlamento dolayısıyla iktidar tarafından seçilecek. Bu durumda kim iktidar aleyhine dava açabilir?” dedi.
“HALK BYPASS EDİLİYOR”
Bu maddelerle meclisin dolaylı olarak halkın bypass edildiğini belirten Aslan “Mevcut parlamenter sistemde biz Bakanları ve Hükümeti denetleyebiliyoruz, gensoru verebiliyoruz ama yeni düzenlemede meclis, Bakanlar hakkında gensoru veremeyecek. Neden meclisten yani halktan bu yetkiyi alıyorlar? Ancak 400 vekilin onayıyla Cumhurbaşkanının yargılanabilmesinin önü açılacak. Yeni düzenlemede 18 yaş ile ilgili aldatıcı bir madde var. 18 yaş maddesi, başka bir maddede ise engele takılıyor. Askerlikle ilişiğinin olmaması şartı sunuluyor. Otomatikman 22 yaşa çekiliyor” dedi.
BAŞKOMUTANLIK YASASINA TEPKİ
Başkomutanlık maddesini eleştiren Milletvekili Aslan “Başkanının başkomutan olması demek en ufak bir muhalif harekette, bir mitingde, demokratik meşru hareketlenmelerde ortalığın kan gölüne çevrilmesi demektir. İlçe başkanının tabur komutanı olması demek, il başkanının alay, tugay, tümen komutanı olması demektir. Halkın böyle bir anayasaya ihtiyacı yok. Esnaf kan ağlıyor, her gün kepenkler iniyor. Dolar yükseliyor, işsizlik had safhada” dedi.
“BOYKOT” DEĞİL “HAYIR”

“Halkımız ne olursa olsun sandığa gitmelidir. Yanlış bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim sandığa gitmeyeceğimizi ve boykot edeceğimizi söylüyorlar.

Öyle bir şok yok. sandığa gitmeyecekler yok boykot edecekler öyle bir şey asla yoktur boykot demek evet demektir bunu bilsin sandığa gitmemek evet demektir. Ne olursa olsun 7 Haziran ruhuyla sandığa gitmeliyiz.

Batman halkına özel olarak sesleniyorum. Dünyanın 10 kültür mirasından biri arasında yer alan Hasankeyf’in hükümet tarafından sular altında bırakılması, bu halka saygısızlıktır. Belediyesine el konulmuştur” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

DEPLASMAN MASRAFLARINI İŞADAMI AYDIN KURT KARŞILADI

2017-02-02 21:49 - SPOR

OP. DR. CENGİZ YEŞİLBAŞ’TAN GEBE KADINLARA ÖNEMLİ UYARI

2017-02-02 20:24 - EĞİTİM

BATMANLI HAYIRSEVER ''ŞEVKET BAŞAK''

2017-02-01 19:22 - Nostalji

İŞADAMI EMİN YILDIZ’DAN PRİM DOPİNGİ

2017-02-03 20:52 - SPOR

DERSİMSPOR, CİĞERCİ PALA’DA STRES ATTI

2017-02-05 19:26 - SPOR

DOĞAN SAATÇİLİK, 14 ŞUBAT’A HAZIR

2017-02-03 17:41 - GÜNDEM

UZM. DR. DURALI’DAN EBEVEYNLERE ÖNEMLİ UYARILAR

2017-02-03 18:19 - EĞİTİM

OP. DR. MURAT KILIÇ’TAN SÜNNET UYARISI!

2017-02-01 20:35 - EĞİTİM

BATMAN’A YENİ VALİ YARDIMCISI ATANDI

2017-02-05 20:14 - GÜNDEM

SOĞUĞA KARŞI SIKMA MEYVE SUYU

2017-02-03 17:16 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Diktepe yolu hızlandı

10:44 - GÜNDEM

Batman'da 9 Haziran'a dikkat!

10:18 - GÜNDEM

Raman Mahallesi’nin yeni muhtarı belli oldu

21:04 - GÜNDEM

Güney Çevreyolu açılıyor

14:56 - GÜNDEM

Teknikerler Ankara’da buluşuyor

14:16 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Malabadi mesire alanı vatandaşın gözdesi

11:20 - YAŞAM

Batman 4 kişi toprağa verildi

11:13 - YAŞAM

Nasıroğlu ve Dadak’ların mutlu günü

10:57 - YAŞAM

Diktepe yolu hızlandı

10:44 - GÜNDEM

Batman'da 9 Haziran'a dikkat!

10:18 - GÜNDEM