Her şeyi bin TL ile yaptılar

Üniversite öğrencisi 3 arkadaş, burslarından biriktirdikleri paralarla yaz tatilinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun 6 ili ve 14 ilçesini ziyaret etti.

GÜNDEM - 8 yıl önce

Marmara Üniversitesinde okuyan 3 arkadaş, burslarından biriktirdikleri bin liralık bütçeyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu gezdi.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Enes Talha Elbüz (22), önce gidecekleri yerlerdeki tarihi ve turistik mekanları daha sonra yerel lezzetleri belirlediklerini söyledi.

Güney-Kurtalan Ekspresi ile Ankara'dan yola çıktıklarını önce Diyarbakır'ın Sur bölgesine gittiklerini anlatan Elbüz, "Burada bulunan Hz. Süleyman'ın ve 27 şehit sahabenin türbesini ziyaret ettik. Buradan Eğil ilçesindeki Hz. Zülküf ve Hz. Elyasa Peygamberlerin kabirlerine geçtik. Dicle Nehri ile vedalaşarak, Adıyaman'da güneşin batışını izlemek için Kahta İlçesindeki Nemrut Dağı'na çıktık." dedi.
Bir sonraki duraklarının "slow city" unvanına sahip Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi olduğunu, batık kent ziyaretinin ardından "peygamberler şehri" Şanlıurfa'ya geçtiklerini söyledi. Şanlıurfa'nın tarihi yapısıyla kendilerini adeta büyülediğini dile getiren Elbüz, şunları anlattı:

"İlk olarak Hz. İbrahim'in doğduğu mağarayı ve dünyanın en büyük doğal akvaryumu olan Balıklıgöl'ü gezdik. Tarihi Gümrük Hanı'nda mırra içtik ve tarihi çarşıda hediyelik eşyalar aldık. Akşam olunca bir Urfalının evine misafir olduk. Sabah kahvaltımızı ciğerle yaptıktan sonra İslam dünyasının ilk üniversitesi olan Harran'ı ve kalıntılarını ziyaret ederek, Mardin'e doğru yola çıktık.

Şanlıurfa Mardin yol güzergahındaki İmam Bakır ve Hayati Harrani türbelerini, Soğmatar ve tarihi taş ocağı olma özelliği taşıyan bazda mağaralarını ve Şuayip Şehri'ni gezdik. Viranşehir ilçesindeki Eyyüpnebi beldesinde bulunan sabır taşına, Hz. Eyyüp Peygamber'in kabirlerine ziyaretlerde bulunduk."

Mardin'in masalsı sokakları Mardin'in dar ve masalsı sokaklarından geçerek, Zinciriye Medresesi, Ulu Cami ve tarihi Kayseriyye Bedesteni'ni gördüklerini, farklı dinden insanların kardeşçe yaşadığı Midyat'ta ardından Hasankeyf'e gittiklerini anlatan Elbüz, bu eşsiz yerleri fotoğrafladıklarını söyledi.

Kedi evini ziyaret edip, Van Gölü sahilinde çadır kurdular Batman ve Van'ın da gezi programlarında bulunduğunu belirten Elbüz, "Meşhur Van kahvaltısının ardından cuma namazımızı tarihi Hz. Ömer Cami'sinde kıldık. Van Kalesi, kedi evi ziyaretleri sonrasında Van Gölü sahilinde 2 gece çadır kurduk. Ankara'ya geçmek için Tatvan'dan hareket eden Van Gölü Ekspresi'ne bindik." dedi.

Gezi Taceddin Dergahı'nda tamamlandı Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde farklı dil, din, ırk grubundaki insanların mozaik gibi birbirini tamamlayarak kardeşçe yaşadıklarını vurgulayan Elbüz, şunları kaydetti:

"12 günlük güzel bir rüya gördük ve ne yazık ki uyandık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin her ne kadar tarihinden ve kültüründen etkilendiysek, bir o kadar da insanlarının hoşgörülü, sıcakkanlı, misafirperver olması bizi etkiledi. Gezi kapsamında kişi başı bin liraya 6 il ve 14 ilçe gezdik. Eğer araç kiralamasaydık bu tutar daha da aşağı düşerdi ama bu süre içerisinde az yer gezerdik. Anılarımızı sosyal medya hesaplarımızda anlık olarak paylaşınca çok güzel tepkiler aldık. Geziye Ankara'dan trene binerek başlamıştık, Taceddin Dergahı'nda sonlandırdık."

Haftanın Öne Çıkanları

DENETİMLERDE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ!

2018-09-17 18:38 - GÜNDEM

FERNAS ORTAOKULU TÖRENLE AÇILDI

2018-09-17 20:17 - EĞİTİM

BECİRMAN’DA ELLER DUAYA KALKTI

2018-09-13 21:29 - GÜNDEM

MÜCAHİD SOYSAL, ÖLÜ BULUNDU

2018-09-16 20:19 - GÜNDEM

AFİŞTE KAZANANLAR BELLİ

2018-09-11 21:14 - GÜNDEM

GÜREŞÇİ ÖZGÜR ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ

2018-09-13 20:11 - SPOR

ÇÖMÇE’DE PAKETLER HAMZA’DAN

2018-09-14 20:43 - GÜNDEM

DÜĞÜNLERİN VAZGEÇİLMEZ SESİ; SAİDE TORİ

2018-09-11 21:16 - GÜNDEM

ÖZDEMİR “EN BÜYÜK BÜTÇE, EĞİTİME...”

2018-09-16 20:13 - SİYASET

KİNE EM PARKINA AYAR

2018-09-11 21:16 - GÜNDEM

İlgili Haberler

KAHEV bursiyerleri kahvaltıda buluştu

16:31 - GÜNDEM

Temizlik ekipleri sahada

14:31 - GÜNDEM

Batman Şehir Otogarında temizlik

14:30 - GÜNDEM

Gençlik Bakanı Batman’a geliyor

14:26 - GÜNDEM

KESK’liler Adalet Bakanlığı önde toplanacak

16:20 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

KAHEV bursiyerleri kahvaltıda buluştu

16:31 - GÜNDEM

KESK’liler Adalet Bakanlığı önde toplanacak

16:20 - GÜNDEM

Mereto’nun zirvesinde şenlik yapılacak

15:30 - SASON

Adil Şen’in Kürtçe kitabı çıktı

14:55 - YAŞAM

Batman’ın parkları coşuyor

14:46 - YAŞAM