İL GENEL MECLİSİ’NDEN İMAR PLANINA RED KARARI!

İl Genel Meclisi, 14 BDP ve 8 AK Parti’li üyenin katılımı ile İl Özel İdaresi’nde toplantı düzenledi. Gündemdeki maddelerin görüşüldüğü toplantıda, köylerde yapılması düşünülen çalışmalarla ilgili oylamaya gidildi.

GÜNDEM - 11 yıl önce

O PROJE KABUL GÖRMEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan imar planı, çoğunluğu BDP’li üyelerden oluşan İl Genel Meclisi tarafından oy çokluğu ile reddedildi. Nüfusu 2045 yılında 850 bine çıkacak olan Batman’da Erköklü-Akça-Binatlı Bölgesini kapsayan imar planının 500 hektarlık (5000 dönüm) alanı kapladığı belirtildi. İmar planının onaylanması halinde Batman-Hasankeyf Karayolunun 12 metreden 40 metreye çıkacağı, Batman merkezde yetersiz olan arsa stoğunun artacağı, arsa ve ev fiyatlarında ise ucuzlama olacağı belirtildi.

PROJE KAPSAMINDA 4 NOKTA BELİRLENMİŞTİ

İmar planına ilişkin yapılan açıklamaya göre; Batman’da 4 bölge belirlendi. Bu bölgelerin ikisi Batman Belediyesi sınırları içinde kalan 1. Tilmerç Bölgesi ve 2. Aydınkonak Bölgesi oldu. İl Özel İdaresi sorumluluk alanında kalan 1. Erköklü-Akça-Binatlı Bölgesi ve 2. Karayün Bölgesi’nde imar planı çalışmalarına başlandı, kurumlardan görüş alındıktan sonra haritalar oluşturuldu. Yapımına başlanan imar planının Ek Sanayi Sitesinden başlayıp, Batman Hasankeyf Karayolu boyunca Binatlı Köyü girişine kadar devam ettiği belirtildi.

BELEDİYE VE HALK, KARŞI KARŞIYA GETİRİLECEKTİ

Valilik ve Özel İdare tarafından desteklenen proje, İl Genel Meclisi tarafından oy çokluğu ile reddedildi. İmar planını reddetme nedenlerine ilişkin açıklama yapan İl Genel Meclisi Eş Başkanı M. Salih Altun “Bu imar planı, birebir kenti ilgilendirdiği için Belediyenin sorumluluk alanındadır. Çarpık kentleşmeye yol açacak olan plan, 5 dönümlük alanı kapsıyor. Burası imara açılırsa en az 50 bin insan burada barınacak. İnsanlar para yatırıp buradan ev ve dükkân alacak. Projeyi onaylayıp bu alanı imara açsaydık, Valilik ve İl Özel İdare bu alanın hiçbir sorunuyla ilgilenmeyecek, su, ulaşım ve altyapı sorunları tümüyle Belediyeye devredilecekti. Peki, burayı kimin imara açtığını kaç kişi bilecekti? Buradan ev alan, dükkân alan insanlar su sorunu yaşadığında, ulaşım sorunu yaşadığında Belediyeyi suçlayacaktı. Tılmerç’te de aynı sorun dayatıldı. Afet konutlarında da aynı sorun yaşatıldı. Halk ile Belediye karşı karşıya getirildi. Burası imara açılarak Batman’ın başına bela edilmek isteniyor. Bu kadar paranın yanlış yere yönlendirilmesini doğru bulmuyoruz. Eğer imar sorunumuz var ise Belediyenin imar ile ilgili planlarına Valilik onay versin” dedi. (Yusuf Kavak)
Haftanın Öne Çıkanları

DOKTOR ATABAY, KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

2015-09-03 20:30 - GÜNDEM

MEHMET SİNCAR, VURULDUĞU YERDE ANILDI

2015-09-04 19:44 - GÜNDEM

AYDIN GÜLMEZ’DEN, TARAFTARA TEŞEKKÜR

2015-09-06 18:33 - SPOR

MATEMATİKÇİ DÖNEN’İN 2. KİTABI ÇIKIYOR

2015-09-04 19:30 - GÜNDEM

DÜNYA HASTANESİ, KANSERLE SAVAŞIYOR

2015-09-01 20:47 - EĞİTİM

CİĞER, SİRAÇ USTA’DA YENİLİR…

2015-09-04 19:30 - GÜNDEM

İŞ ELBİSELERİ BURADA ÜRETİLİYOR

2015-09-02 20:38 - GÜNDEM

GÜNDÜZ’LER, BATMAN’I TİCARETLE TANIŞTIRDI

2015-09-07 18:07 - HALKIN SESİ

GÜZELLİK VE HİJYEN, ORJİN’DEN SORULUR

2015-09-03 20:15 - GÜNDEM

KORKMAZ, AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI

2015-09-03 20:20 - SİYASET

İlgili Haberler

Cuma İçten'den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

11:05 - GÜNDEM

Batman'da trafo yangını korkuttu

14:57 - GÜNDEM

Batman Üniversitesi’nde İSG anlatıldı

10:42 - GÜNDEM

Batkı Ailesi, Ferdi Kurt'un ekibine katıldı

14:41 - GÜNDEM

PWK, gazetecileri ağırladı: “Özgür basın olmadan toplum özgürleşemez”

16:00 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

PWK, gazetecileri ağırladı: “Özgür basın olmadan toplum özgürleşemez”

16:00 - GÜNDEM

Batman'da trafo yangını korkuttu

14:57 - GÜNDEM

Bakan Yardımcısı Turan’a ziyaret

14:50 - SİYASET

Batkı Ailesi, Ferdi Kurt'un ekibine katıldı

14:41 - GÜNDEM

Batman’da ceylanlar görüntülendi

14:25 - YAŞAM