İlaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 2 yıl önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo, kolera, dizanteri, sarıhumma, şark çıbanı gibi hastalıkların önlenmesi için bilimsel mücadele yöntemleriyle ilaçlama çalışmalarına hız verdi.

274 PERSONEL VE 80 ARAÇ

İlaçlama faaliyetleri; 274 personel, 80 adet araç, 34 adet holder, 1 adet traktör holderi, 15 adet atomizör, 50 ulv cihazı, 200 adet sırt pompası, 1 adet misblower, 5 adet termal sisleme cihazı ile 17 ilçe ve 1046 mahallede sürüyor.
LAVRALARA KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMASI
İlaçlama çalışmaları, sivrisinek ve karasinek larvalarına karşı havuz, göl, gölet, kanalizasyon, sazlık alanlar, bataklıklar, fosseptikler, birikinti sular, bodrum suları, süs havuzları, hayvan gübrelerinin biriktiği alanlar, ahırlar, organik atıkların toplandığı ve biriktiği yerler, çöplükler, çöp konteynırları, çöp aktarma istasyonları vb. üreme alanlarında belli periyotlarla yapılıyor. İlaçlama hizmetleri, mühendisler gözetiminde yıl boyunca Sivrisinek, karasinek, tatarcık vb. zararlıların erginlerine karşı üredikleri, beslendikleri, barındıkları ve dinlendikleri tüm alanlarda biyosidal ürünler, araç ve cihazlar kullanılarak devam edecek.
‘VEKTÖRLERE KARŞI MÜCADELE EDİYORUZ’
İlaçlama çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, ilaçlama birimlerinin il genelinde yılın 12 ay boyunca aralıksız bir şekilde vektörlere karşı mücadele ettiğini belirtti. Daire başkanlığı “Özellikle ilkbaharda akasya ağacı, çalı grupları, deve dikeni, yabani ot grupları gibi yeşil akşamlarda üreyen aphitler (üvez) görülmekte ve sivrisinek ile karıştırılmaktadır. Bitki zararlısı aphitler halk sağlığı açısından hastalık taşıyıcı vektör değildirler. Sadece sabah erken saatlerde ve akşam gün batımına yakın uçuşmaya başlayıp insanların giysilerine konarak ağız, burun, kulak ve gözlerine girerek fiziki ve psikolojik rahatsızlık verirler. Aphitler ısırmazlar, kan emmezler ve insanlara sağlık açısından bir zararları olmamaktadır. Son zamanlarda tarafımıza gelen şikayetlerin ekseriyeti bitki zararlısı olan aphit (üvez) kaynaklı olup insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri bulunmamakla birlikte psikolojik olarak rahatsızlık yaratmaktadır. 18.04.2024 tarihi itibari ile aphit (üvez) çalışmalarımız başlamış olup, belirli periyodlar dahilinde ilaçlamalar yapılmaktadır” dedi.
‘ŞİKAYETLERİ ÇÖZÜME KAVUŞTURUYORUZ’
Birimlere gelen her türlü şikayetin değerlendirilerek hızlı bir şekilde çözülme kavuşturulduğu kaydedilen açıklamada, “Vatandaşlarımız sivrisinek, karasinek, akrep vb. zararlı şikayetlerini Alo 153 üzerinden tarafımıza iletebilirler” denildi. (Bülten)
Haftanın Öne Çıkanları

Uraz Kaygılaroğlu Fotoğraf Sergisi Tepkisi

2024-04-19 01:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Alıçlı Mesire Alanında inceleme…

2024-04-20 00:45 - İLÇELER

Kaymakamdan Cembeli’ye ziyaret…

2024-04-20 00:09 - İLÇELER

Suphiye Orancı'nın sıra dışı hayatı ve çarpıcı iddialar

2024-04-23 00:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Serenay Sarıkaya ve Cem Yılmaz Arasındaki Polemik Devam Ediyor!

2024-04-20 22:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Usta Oyuncu Serdar Gökhan, Mehmed: Fetihler Sultanı Dizisinde Boy Gösterecek

2024-04-24 14:09 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Arka Sokaklar'ın Eski Oyuncusu Şevket Çoruh Diziye Geri Dönüyor mu?

2024-04-24 10:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eren Vurdem'in Yeni Dizi Projesi Belli Oldu!

2024-04-18 14:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Taşkıran’ların Mutlu Günü

2024-04-22 10:27 - YAŞAM

Aslı İnandık ve Ahad Kazmaz Ayrılıyor!

2024-04-22 20:09 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

OzU AI Platformu finans sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi

06:16 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siirt Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

02:15 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Siirt'te devrilen traktörün sürücüsü öldü

03:15 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Midyat'ta "Masal Ağacı" etkinliği düzenlendi

21:11 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Alimoğlu Vakfı'nın 7'inci kütüphanesi Şanlıurfa'da açıldı

21:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

İHD’den 740.eylem

01:29 - GÜNDEM

Gercüş’te sergi açıldı

00:28 - GERCÜŞ

Ankara’da Batman Rüzgârı Esti

20:16 - GÜNDEM

Batman Dörtyol’da kaza

19:24 - GÜNDEM

Batman’da asfalt rekoru kırıldı

19:17 - GÜNDEM