İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli yayımlandı

Yeni yıla ilişkin İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli'ndeki ürünlerin ithalatında uygulanacak vergi hadleri belirlendi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

İstatistik Pozisyonlarına Bölünmüş Türk Gümrük Tarife Cetveli'ne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
Gümrük Tarife Cetveli'nde, canlı hayvanlar, hayvansal ve bitkisel ürünler, hayvansal, bitkisel ve mikrobiyal katı ve sıvı yağlar, hayvansal ve bitkisel mumlar, gıda sanayi müstahzarları, meşrubat, alkollü içkiler ve sirke, tütün ve tütün yerine geçen işlenmiş maddeler, nikotin içersin içermesin yanma olmadan solunan ürünler, insan vücuduna nikotin almak için kullanılan nikotin içeren diğer ürünler, mineral maddeler, kimya sanayi ve buna bağlı sanayi ürünleri, plastikler ve kauçuk ile bunların mamulleri, ham postlar ve deriler, kösele, kürk, çanta, ağaç ve ahşap eşya, odun kömürü, mantar, hasır, sepet, odun veya diğer lifli selülozik maddelerin hamurları, kağıt ve karton ile bunların mamulleri ve geri kazanılmış halleri, dokumaya elverişli maddeler, ayakkabılar, şemsiyeler, baston, kemer, taş, alçı, çimento, cam, seramik mamulleri, kıymetli veya yarı kıymetli taşlar, kıymetli ve adi metaller, makineler ve mekanik cihazlar, elektrik malzemeleri, görüntü ve ses kaydediciler, nakil vasıtaları, optik, alet ve cihazlar, silahlar ve mühimmat, muhtelif mamul eşya, sanat eserleri, koleksiyon eşyası ve antikalar gibi başlıklarda toplanan ürünlerin, ithalatında uygulanacak vergi hadleri belli oldu.
Söz konusu tarife cetveli, 1 Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Öğrenciler, şiir dinletisi için sahne aldı

2024-12-29 14:25 - EĞİTİM

Erciyes Dağı'nın binlerce yıllık tarihi, belgesele konu oldu

2024-12-26 05:27 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Nasıroğlu ve Oruç ailesinin mutlu günü

2024-12-24 12:21 - YAŞAM

Çağlayan ve Talay ailesinden görkemli düğün

2024-12-29 10:19 - YAŞAM

Nasıroğlu, klinik açtı

2024-12-26 13:59 - GÜNDEM

Beyler Divanı, Batman’da açıldı

2024-12-30 14:15 - ESNAF HABERLERİ

Cigerlo TOKİ’de sorunlar diz boyu

2024-12-25 05:10 - GÜNDEM

Şehir Otogarına eksiklik; “Valizler için emanet yerleri olmalı”

2024-12-27 15:23 - GÜNDEM

Demirsan, oto servis tecrübesiyle Batman'da...

2024-12-30 15:36 - ESNAF HABERLERİ

Gültepe’de gergin anlar

2024-12-25 10:32 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Akademi Sur Etüt Merkezi’nde yılsonu etkinliği gerçekleştirildi

11:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Atık yağlar için 117 sitede bilinçlendirme seferberliği

11:46 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ahşap Boyama, Rölyef ve Geri Dönüşüm Atölyesi’nde mezuniyet heyecanı

11:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sur ilçesinde temizlik çalışması

11:44 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Isparta’da uluslararası gül festivali coşkusu

09:56 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Binlerce kişi Sason yaz şenliğinde buluştu

14:46 - SASON

CEO, Batman’ı inceledi

14:28 - GÜNDEM

Gazetecilerden Muzaffer Bağ’a ziyaret

14:25 - GÜNDEM

Başkan Fırat’tan Rahmi Koç tepkisi

14:22 - GÜNDEM

Karşıyaka’da yangın paniği

13:06 - ASAYİŞ