Kadın hastalıkları Diyarbakır'daki sempozyumda değerlendirilecek

Diyarbakır'da Türk Jinekoloji ve Obstetri Vakfı (TJOV) tarafından kadın hastalıklarının değerlendirileceği "Doğu ve Güneydoğu Bölge Sempozyumu" başladı.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 2 yıl önce

Merkez Kayapınar ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen sempozyumda, alanında uzman doktorlar sunum yapacak, hasta üzerinde canlı olarak ameliyat yapılarak interaktif eğitim verilecek.
Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Kliniği Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Sedat Akgöl, AA muhabirine, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Türkiye'de jinekolojik onkoloji cerrahi hizmeti veren merkezlerden biri olduğunu söyledi.
Vakfın 3 yıl önce kuruluşunu ilan ettiğini, Türkiye'de kadın hastalıkları konusunda yeni bir açılım yaptığını ifade eden Akgöl, vakıf olarak bölgesel sempozyumlara da önem verdiklerini belirtti.
Sempozyumun iki gün süreceğini belirten Akgöl, "Türkiye'deki önemli hocalarımız sunumlarını yapıyor. Aynı zamanda hasta üzerinde canlı olarak interaktif bir şekilde eğitim görülüyor. Bu sempozyumu artık video temelliden ziyade pratik üzerinden işleme soktuk. Bu çok yeni birşey değil ama bölgemiz için yeni. Rahim ağzı kanseri ameliyatını yapıyoruz, ancak bunu genç meslektaşlarımız online olarak dünyanın bir tarafında izleyebilecek." ifadelerini kullandı.
Amaçlarının sağlık standartlarını geliştirmek olduğunu ifade eden Akgöl, şunları kaydetti:
"İki gün boyunca konuşacağımız konular çok ilgi çekici ve doktorların ihtiyaç duyduğu konulardır. Kadınlarımız hasta olduklarında bize geç başvuruyor, bu da jinekolojik onkoloji alanında erken tanının kaçmasına sebep oluyor. Özellikle rahim ağzı kanseri ve kanama konusunda bize geç başvurular oluyor. Bize hep ileri evre geliyor ve ileri evre geldiğinde yaptığımız tedavinin çok bir faydası kalmıyor. Bu sempozyumların farkındalığı artırarak erken teşhis, erken tedavi, mutlu kadınlar ve mutlu toplumlara vesile olacağını düşünüyoruz."
Toplam 8 oturumun düzenleneceği sempozyum yarın sona erecek. (AA)
Haftanın Öne Çıkanları

Salon Diva, Batmanlıların tercihi

2024-05-23 13:09 - YAŞAM

Hasankeyf’i akrepler sardı

2024-05-21 16:10 - YAŞAM

Zara, Kilis'te sahne aldı

2024-05-20 11:37 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Diyarbakır'da 21 özel öğrenci törenle mezun oldu

2024-05-25 07:55 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

NİHAT EMRAK VE BATMAN SESİ GAZETESİ

2024-05-22 16:35 - HALKIN SESİ

"sarı benekli semender" görüldü

2024-05-25 01:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mustafa Yaşar, badminton milli takımında

2024-05-21 14:15 - SPOR

EGAZ’dan Büyük Fırsat!

2024-05-20 13:38 - EKONOMİ

Hasan Saklanan, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi

2024-05-24 03:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kaçak çaya zam!

2024-05-21 13:40 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Uluslararası Basın Konfederasyonundan Eşbaşkanlara ziyaret

13:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eşbaşkanlar İstasyon Meydanı'ndaki anmaya katıldı

13:44 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Zabıta ekiplerinden Sur'da kaldırım işgali denetimi

13:41 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Yaz Spor Okulları için başvurular başlıyor

13:38 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

DBB ekipleri 1750 dekar çeltik arazisini susuz kalmaktan kurtardı

13:37 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Köy okulları tiyatroyla buluşacak

13:29 - EĞİTİM

Pencînarî Aşireti’nden Rahmi Koç tepkisi

13:12 - GÜNDEM

Çiftçioğlu Concept Batman’da hizmete başladı

12:58 - ESNAF HABERLERİ

Batman’da kenevir operasyonu

12:43 - ASAYİŞ

CHP PM Üyesi Hüseyin Yaşar’dan Koç’a tepki; “Rahmi Koç kendini bil”

12:27 - GÜNDEM