Kemal Kızılkaya madencilerle iftar yaptı

 Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, Şirvan ilçesindeki maden ocağında işçilerle iftar yaptı.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

Maden köyündeki Madenköy Bakır İşletmesi'nde yerin 330 metre altından bakır çıkarılan ocağa inen Kızılkaya, İşletme Müdürü Olcay Kotiloğlu'ndan bilgi aldı.
İşçilerin ramazan ayını tebrik eden ve iftar saatinde sıraya girerek yemeğini alan Kızılkaya, işçilerle iftar yaptı.
İşçilerle sohbet eden, onları fedakarlıkla yürüttükleri çalışmalardan dolayı tebrik eden Kızılkaya, işçilerin bereketli sofralarına konuk olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Madenköy Bakır İşletmesinin bölgenin en büyük bakır işletmelerinden biri olduğunu ifade eden Kızılkaya, tesisin 42 kilometre uzunluğundaki yer altı galerisiyle yıllık 90 bin ton konsantre bakır üretimi yaptığını ve 850 kişiyi istihdam ettiğini belirtti.
Kızılkaya, ülkedeki bütün maden ocaklarında işçilerin emek sarf ettiğini vurgulayarak, "Burada yapılan çalışmaları gururla izliyoruz. Madencilik gerçekten zor bir sektör. Burada her zaman diliminde, her koşulda, bayramda, ramazanda, yaz kış demeden emek sarf eden kardeşlerimizin hakları ödenmez. Bu vesileyle ramazanın rahmetini, bereketini de birlikte, hep beraber bu sofra etrafında idrak ettik. Burada çalışan bütün kardeşlerimizi Allah her türlü kazadan, beladan korusun." dedi.
Yerin 330 metre altında iftar yaptıklarını dile getiren Kızılkaya, bu zor koşullarda çalışırken şehit olan tüm madencilere Allah'tan rahmet diledi.
Kızılkaya, "Kazasız, belasız, hiçbir sıkıntı olmadan memleketimizin göğsünü kabartan bu güzel madencilik faaliyetlerinin devam etmesini diliyorum." ifadesini kullandı.
Makine eğitim uzmanı İbrahim Yavuz da maden işletmesinde, yerin altında yemekhane, mescit, çay ocağı, dinlenme alanı, sığınma istasyonu bulunduğunu belirtti.
İşçilerden Recep Kayabaşı, ramazanda yerin metrelerce altında birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Arif Okumuş da madende çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
İftar programına, Vali Yardımcısı Abdulhamit Mutlu, Şirvan Kaymakam Ahmet Ali Altıntaş ve Şirvan Belediye Başkanı Necat Cellek de katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman'da silahlı kavga!

2025-03-09 23:23 - ASAYİŞ

Batmanlılar Metin Güneş’ten destek bekliyor

2025-03-13 01:20 - SPOR

Batman Nevroz’u 20 Mart’ta…

2025-03-12 16:30 - GÜNDEM

Rektör’den mesaj; “Eşsiz bir miras…”

2025-03-11 20:00 - GÜNDEM

Batman’da hava durumu ne olacak?

2025-03-10 01:31 - GÜNDEM

Batman’a yakıştı

2025-03-10 11:24 - ESNAF HABERLERİ

Batman’da deprem hissedildi!

2025-03-11 21:39 - GÜNDEM

Arka Sokaklar'ın 705. bölümünde neler olacak?

2025-03-08 14:55 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Batmanlı 5 isim, Emlak Müdürlüğü kadrolarına atandı

2025-03-11 21:30 - GÜNDEM

Kızılcık Şerbeti'nde şok gelişme

2025-03-08 15:11 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

RÜYADA TATİLE GİTMEK NE ANLAMA GELİR? 

09:52 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

RÜYADA MOTOSİKLET SÜRMEK NE ANLAMA GELİR? 

09:49 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kız çocuğunu darbettiği iddia edilen baba gözaltına alındı

15:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bariyere çarpan motosikletin sürücüsü öldü

15:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Elektrik akımına kapılan kişi öldü

15:34 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

YOL BAKIM-ONARIM İŞİ YAPTIRILACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Raman Mahallesi’nin yeni muhtarı belli oldu

21:04 - GÜNDEM

Hasankeyf’te boğulma faciası

15:28 - HASANKEYF

Güney Çevreyolu açılıyor

14:56 - GÜNDEM

Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı

14:36 - KOZLUK