Kuşçukuru Köylülerinden iddialara yanıt; “Mahkeme kararı neyse onu uyguladık”

Batman’ın Beşiri İlçesine bağlı Kuşçukuru (Kelhok) Köyü’nde, Ezidi’lerin geri dönüş süreciyle ilgili tartışmalar yeniden alevlendi. Mahkeme ve icra kararlarına rağmen köyden ayrılmayan bazı ailelerin, boşaltılan evlerde kapı ve pencereleri sökerek yapıları tahrip ettiği öne sürüldü. Ancak köy heyeti, “Köyün tamamı için boşaltma kararı yok” açıklaması yaptı.

GÜNDEM - 10 ay önce

13 YILLIK HUKUK MÜCADELESİ SONUÇLANDI

Köyde bin 500 dönümlük arazinin sahibi olduğunu iddia eden bir kişinin, gerçekte yalnızca 3 dönümlük hissesi bulunduğunu belirten köylüler, bu alanın 366 hissedardan sadece biri olduğunu vurguladı. Köylülerin aktardığına göre, 2012 yılında başlayan dava sürecinde, önce tarla ve taşınmazlar için “el atmanın önlenmesi” davası açıldı. Daha sonra köy içindeki gayrimenkuller için açılan davalar iki kez zamanaşımından reddedildi. Son olarak Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, 317, 424 ve 429 numaralı parsellerdeki üç gayrimenkul için tahliye kararı verdi. Fen bilirkişileri tarafından yapılan tespit sonrası, bu üç hane için bir ay içinde boşaltma kararı uygulanırken, tahliye sırasında taşınabilir eşyaların alınmasına izin verildi.

KÖYÜN TAMAMI BOŞALTILMADI

Köy heyeti adına konuşan Erdinç Karabulut, köy içindeki tüm parsellerin devletin hazine arazisi olduğunu, kimsenin köy içinde tapusunun bulunmadığını belirtti. Karabulut, “Köyün tamamı için tahliye söz konusu değildir. Mahkeme kararı yalnızca 3 parseldeki evler için geçerlidir. Köydeki bazı ailelerle akrabalık bağlarımız var. Her yıl gelip kendi arazilerini ekip biçiyorlar. Dönüşlerine engel olacak hiçbir durum yok. Hatta dönerlerse ilk yardım edecek kişiler biz olacağız” dedi.

ALGI OPERASYONUNA İZİN VERMEYECEĞİZ

Köy heyeti, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Köy tamamen boşaltıldı” iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Karabulut “Karabulut ve Biter ailelerine ait Kuşçukuru’dan İkiköprü Beldesi sınırlarına kadar 500 dönüme yakın tapulu arazi var. İddia sahibi kişinin sadece 3 dönüm hissesi bulunuyor. Bütün köyü sahiplenmesi kabul edilemez” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Gurbet Akan’la güzellik ve bakım: Yaşlanmayı durdurmak mümkün mü? Türkan’la Kadraj 9.bölüm

2025-08-07 09:54 - ROPÖRTAJ

Jeneratör yangını panik yarattı

2025-08-11 01:52 - GÜNDEM

TOKİ’de arsa mağduriyeti sürüyor

2025-08-11 15:41 - GÜNDEM

Mercimek samanı, altınla yarışıyor

2025-08-07 14:28 - EKONOMİ

Ayetel Kürsi okunuşu ve anlamı

2025-08-10 10:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Altın her zaman kazandırır

2025-08-10 14:24 - EKONOMİ

Ekremoğlu, gözünü istihdam projelerine dikti

2025-08-08 10:30 - EKONOMİ

Peynir satışları düşüşte

2025-08-11 13:50 - EKONOMİ

En çok tercih edilen bakliyat bulgur…

2025-08-07 00:20 - EKONOMİ

Batman’a 558 TOKİ konutu yapılacak

2025-08-09 14:03 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM

Batman’da Koşan Tavuk’lar telef mi oldu?

15:45 - GÜNDEM

Batman’da İmar Barışı Yeniden…

15:32 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM