Mardin'de Ömerli Belediyesince toplu açılış töreni düzenlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun her yıl vazife ve harp malullerimizin kendilerine ve çocuklarına yönelik ödemiş olduğu eğitim ve öğretim yardımını bu sene yarın ödemeye başlayacağız. Yaklaşık 20 bin öğrencimize toplamda 457 milyon liralık ödemeyi yarın inşallah gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun." dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 7 ay önce

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Bakan Işıkhan, Ömerli ilçesine geçti.
Belediye bahçesinde düzenlenen "Ömerli 7. Bağ Bozumu Harire" etkinliğine katılan Işıkhan, burada "harire" (pekmezle yapılan yöreye özgü tatlı) yaptı, yöresel ürünlerin sergilendiği stantları gezdi.
Belediye tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Işıkhan, bugün Ömerlili vatandaşlar için hizmet kapısı olan ilçe belediyesine yeni bir bina kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Belediyelerin vatandaşlara hizmetteki önemine değinen Işıkhan, "Belediyeler aynı zamanda şehirlerimizin kalkınma sürecini başlatan birlik ve beraberlik şuurunu geliştiren milli iradenin makamlarıdır. Bu sebeple ilçelerimizde ve illerimizdeki hizmet ağlarımız ne kadar kuvvetli olursa hem yerelde hem de genelde kalkınma sürecimizde o kadar hızlı, bereketli ve verimli olur." ifadelerini kullandı.
Bakan Işıkhan, Ömerli Belediyesinin bu süreci başarılı yürüten belediyelerden biri olduğunu belirterek, AK Parti'nin gönül belediyeciliği anlayışıyla gün geçtikçe daha da büyüdüğünü ve genişlediğini kaydetti.
İlçenin altyapı çalışmalarından çevre düzenlemelerine, kamu binalarından duble yollara, sanat merkezlerinden spor merkezlerine kadar her caddesi ve her sokağı her gün yeni bir hizmetle tanıştığına işaret eden Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu anlamda Ömerli'nin Mardin'in yükselen değeri olma yolunda emin adımlarla ilerleyişine şahit olmak bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz böylesine değerli eserleri bu ilerleyişi perçinleyen vatandaşlarımızla bağlarımızı güçlendiren önemli vesileler olarak görüyoruz. 23 yıllık iktidarımız boyunca sorumluluğunu üstlendiğimiz her bir il ve ilçemize sayısız eserler kazandırdık. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hizmet vizyonu sayesinde belediyecilik tarihini yeniden yazan AK Parti bugün sadece kendi seçmeninin değil 85 milyonun itimadını kazanmıştır. AK Parti olarak bizim derdimiz millet, davamız memleket davasıdır. Halka hizmet etmeyi Hakk'a hizmet etme şiarıyla hayata geçiren bir partiyiz. Bu anlayışla yerel yönetimlerin gayreti, devletimizin önümüzdeki yüzyılı planlayan vizyonu ile buluştuğunda ortaya Türkiye Yüzyılı'na yaraşır dünya standartlarının da üzerinde bir şehrin çıkması kaçınılmaz olacaktır. Söz konusu ülkemizin ve milletimizin istikbali olduğunda gözümüz daima yükseklerde olmaya devam edecektir."
Haftanın Öne Çıkanları

Amedspor’un Yeni Başkanı Nahit Eren Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Ne İş Yapıyor?

2025-10-18 20:41 - SPOR

Altın, Bitcoin ve Borsa Neden Düşüyor? (18 Ekim 2025 - Piyasa Analiz)

2025-10-18 13:19 - EKONOMİ

Şener Şen öldü mü?

2025-10-21 12:47 - YAŞAM

TPAO’da görev değişimi

2025-10-17 12:50 - GÜNDEM

Batman, Mardin, Diyarbakır, Şırnak, Siirt ve Muş’ta Okullar Tatil mi Son Dakika 23 Ekim Perşembe 2025?

2025-10-22 22:44 - EĞİTİM

Dijital esaret ve kimlik savaşı; Dijital uyuşukluk

2025-10-18 00:02 - HALKIN SESİ

BİM 24 Ekim Kataloğu Yayımlandı, Herkes O Ürüne Koşacak! QLED Tv'den Ankastre Sete, Fiyatlar Uçtu!

2025-10-23 11:38 - EKONOMİ

Batman’da kiralar uçtu

2025-10-17 16:30 - EKONOMİ

Altın Piyasasında Fırtına Koptu! Gram Altın Sert Düştü, Yatırımcı Şaşkına Döndü: Düşüş Bitmedi, Asıl Darbe Yolda Mı?

2025-10-22 16:12 - EKONOMİ

Batman’da feci kaza: 18 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-10-17 10:12 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM