Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Dargeçit ilçesini ziyaret etti

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, Dargeçit ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 2 yıl önce

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Dargeçit Kaymakamlığını ziyaret eden Akkoyun, Kaymakam Muhammed Enes İpek'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak, görevinde başarılar diledi.
Akkoyun daha sonra Dargeçit Kaymakamı Muhammed Enes İpek, Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök ile ilçede tarihi çarşıda devam eden "Mardin Dargeçit Sokak Sağlıklaştırma Proje Yapımı" çalışmalarını inceledi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Akkoyun, yaklaşık 400 yıllık Dargeçit Tarihi Çarşısının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan proje ile tarihi dokusuna kavuşturulduğunu söyledi.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından hem tarihi dokunun hem de ilçenin güzelliğine güzellik katacağını aktaran Akkoyun, şunları kaydetti:
"Burası yaklaşık 400 yıllık tarihi bir çarşımız, zaman içerisinde iş yerlerinde bozulmalar ve yıkıntılar meydana gelmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Kaymakamlığımız, Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğümüz ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzce gerekli fizibilite, proje ve ihale çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık 400 yıllık tarihi çarşımızda bulunan 4 sokağımızda sokak sağlıklaştırma çalışmaları yapıldı. 65 dükkanımızda restorasyon çalışmaları tamamlanarak tarihi çarşımız, tekrar tarihi dokusuna kavuşturuldu. İnşallah 2 hafta içerisinde burada iş yeri olan vatandaşlarımız ve esnafımız dükkanlarına kavuşacaklar. Çarşımızın faaliyete geçmesiyle Dargeçit ilçemizin ticaretine ve istihdamına çok ciddi bir katkı sağlayacağına inanıyorum."
Vali Akkoyun daha sonra Midyat Caddesi ve Turgut Özal Caddesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek talep ve önerilerini dinledi. (AA)
Haftanın Öne Çıkanları

50 ÖĞRETİM ÜYESİ ALINACAK

2024-08-16 09:20 - İLANLAR

TOKİ 310 Gayrimenkulü satışa çıkarttı

2024-08-16 09:14 - İLANLAR

Batman’da silahlı saldırı

2024-08-17 00:35 - GÜNDEM

4 Km’lik yol asfaltlandı

2024-08-13 14:00 - GÜNDEM

AKSA Doğalgaz’ın keyfi uygulamasına biri dur diye bildi

2024-08-13 17:40 - GÜNDEM

Yeni Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

2024-08-19 20:10 - GÜNDEM

Batman’ın geçmişini arayan eğitimci: Ekrem Günaydın

2024-08-16 00:01 - ROPÖRTAJ

Batman göç mü aldı? Yoksa göç mü verdi? işte yanıtı

2024-08-14 16:35 - YAŞAM

Aydemir Akbaş hayatını kaybetti

2024-08-17 11:20 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Batman’ın ulaşın ağına 50 yıllık proje çizildi

2024-08-19 21:00 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Akademi Sur Etüt Merkezi’nde yılsonu etkinliği gerçekleştirildi

11:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Atık yağlar için 117 sitede bilinçlendirme seferberliği

11:46 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ahşap Boyama, Rölyef ve Geri Dönüşüm Atölyesi’nde mezuniyet heyecanı

11:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sur ilçesinde temizlik çalışması

11:44 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Isparta’da uluslararası gül festivali coşkusu

09:56 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Karşıyaka’da yangın paniği

13:06 - ASAYİŞ

Batman Üniversitesi, 20 yaşında

12:43 - EĞİTİM

Garzan Çayı’nda kurtarma operasyonu

12:25 - GÜNDEM

BİK Genel Müdürü Çay’dan dijital medya için kritik mesaj

12:18 - GÜNDEM

Malabadi mesire alanı vatandaşın gözdesi

11:20 - YAŞAM