MEDYA KURULUŞLARI DA, KOSGEB DESTEĞİNDEN YARARLANMALI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yazılı bir açıklama yaparak, pandemi döneminde adeta yaşam savaşı veren yerel medya kuruluşlarının, KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yararlanması gerektiğini söyledi.

GÜNDEM - 5 yıl önce

İmalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeler için başlatılan programın yerel medya kuruluşları için krizden çıkış yolu olabileceğini ifade eden TGK Genel Başkanı Kolaylı, yerel basının ilan ve reklam gelirlerinin koronavirüs salgını ile birlikte kelimenin tam anlamıyla durduğuna dikkat çekti.
Türkiye genelinde 8 gazeteciler federasyonu ve bu federasyonlara üye 86 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşuna üye yaklaşık 20 bin basın çalışanı adına açıklama yapan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, şu görüşlere yer verdi;
“Dünya’yı etkisi altına alan ve ekonomik anlamda tüm sektörleri derinden etkileyen Koronavirüs salgını, medya kuruluşlarını, özellikle de yerel basını pençesine almış, çok zor bir sürecin yaşanmasına neden olmuştur.
Bu dönemde yerel medyanın ilan ve reklam gelirleri, durmuş, basılı gazetelerin tiraj gelirleri de yüzde 60 ile yüzde 80’lere varan oranlarda gerilemiştir. Bu süreçte firmalar reklamları tamamen durdururken, Basın İlan Kurumu üzerinden alınan resmi ilanlar da, icra ve ihale ilanlarının yayınlanmaması sonucu yüzde 90’lara varan oranlarda azalmıştır.
İlan, reklam ve tiraj gelirlerinden mahrum kalan medya kuruluşları, basın çalışanlarının maaşlarının ödenmesi bir yana, zorunlu giderlerini ödeyemeyecek duruma gelmiştir.
Bu aşamada uygulamaya konan “kısa çalışma ödeneği”, bu ödenekten yararlanma olanağı bulunan kuruluşlar için can suyu olsa da yetersiz kalmıştır.
Bu dönemde KOSGEB tarafından; KOBİ’lere uygun koşullarda finansal destek temin edilerek finansman sorunlarının çözümü, üretim, kalite ve standartlarını artırmaları, istihdam yaratmaları, uluslararası düzeyde rekabet etmelerinin sağlanması amacıyla başlatılan KOBİ Finansman Destek Programı, ekonomik alanda atılmış önemli bir adımdır. Ancak program, sadece imalat, bilgisayar programlama ile bilimsel Ar-Ge faaliyetlerinde bulunan ve yüzde 25 ciro kaybı yaşayan işletmeleri kapsamaktadır.
KOSGEB’in 3 yıl geri ödemesiz 75 bin liralık KOBİ Finansman Destek Programı’ndan yerel medya kuruluşlarının da yararlanmasının sağlanması için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve meslektaşlarımızın bu zor dönemde desteklenmesini bekliyoruz.”
Haftanın Öne Çıkanları

ALERJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2021-05-07 10:34 - SAĞLIK

YOĞUN BAKIM UZMANI GÖREVDE

2021-05-04 12:32 - SAĞLIK

İSLAM, AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

2021-05-05 11:40 - SPOR

BİRLİK VAKFI, ERDOĞAN’LA GÖRÜŞTÜ

2021-05-02 13:09 - GÜNDEM

YAŞAM, KÖYLERE TAŞINIYOR

2021-05-05 13:30 - GÜNDEM

KÖMÜR VE MEŞE ODUNU ALINACAK

2021-05-05 11:55 - GÜNDEM

ÇATOM’LARDAN TEK SES

2021-05-05 15:50 - GÜNDEM

BATMAN BELEDİYESİ PERSONEL ALACAK

2021-05-07 17:36 - GÜNDEM

PSİKOLOJİK RAHATSIZLIKLAR, ÖNEMLİ HASTALIKLARA YOL AÇABİLİR

2021-05-05 10:39 - SAĞLIK

HENTBOLCULARIMIZ 2.LİG’E YÜKSELDİ

2021-05-03 13:41 - SPOR

İlgili Haberler

AK Parti eski il Başkanı Uçar; "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız"

17:20 - GÜNDEM

Sonsöz’e BBP ziyareti

14:34 - GÜNDEM

BBP'li Recep Er'den 15 Temmuz mesajı

14:29 - GÜNDEM

Batman BASKİ’den altyapı atağı

14:10 - GÜNDEM

Rektörden 15 Temmuz mesajı

14:15 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Sonsöz’e Bayam-Bir ziyareti: “Kentin sorunlarının da takipçisi olacağız”

19:30 - GÜNDEM

AK Parti eski il Başkanı Uçar; "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız"

17:20 - GÜNDEM

Batman Petrolspor Jin-Ho Jo’u transfer etti

15:50 - SPOR

Kur’an kursiyerlerine dondurma ikramı

15:48 - ASAYİŞ

“İrade bizim, zafer bizim”

15:32 - GÜNDEM