MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM - 12 yıl önce

Batman'da 2014 yılı 3. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Azmi Çelik başkanlığında yapıldı.
Belediye, BATSO, kamu kurum yöneticileri, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı 2014 yılı 3. Olağan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı vali Azmi Çelik başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Çelik, kurul üyelerinin verecekleri kararların ildeki istihdam ve mesleki eğitim çalışmalarına yön vereceğine ve katkı sunacağına inandığını ifade etti.
Çelik, ilgili mevzuatın verdiği görevlerin dışında yapılacak gönüllü faaliyetlerle istihdama ekstra katkı sunulabileceğini de hatırlatarak kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Toplantıda, İŞKUR'un istihdam ve mesleki eğitim konularındaki ilk 6 aylık faaliyetleri değerlendirilirken ikinci 6 aylık plan ve hedefleri de belirlendi. Ayrıca Batman'a istihdam açısından daha iyi hizmetler verilebilmesi için kurumların performans durumları da gözden geçirildi.
Kamu kurumları, Batman Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, sendikalar ve STK'lardan oluşan kurul üyeleri, işsizlikle mücadele konusunda daha iyi projeler geliştirmek amacıyla çeşitli önerilerde bulunurken davet edilen ilgili kurumlarla da ortak bir istihdam vizyonu oluşturuldu.
Toplantıda meslek liselerinde açılması düşünülen meslek dersleri, kurul üyelerinin onayına sunuldu. Kurul üyeleri teklif edilen derslerden büyük çoğunluğunu kabul ederken, bölgede daha fazla ön planda olan tekstil ve tarım sektörleri ile ilgili meslek derslerine ağırlık verilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Gençlerin istihdamına yönelik çeşitli önerilerin de sunulduğu toplantıda, sokakta çalışan çocukların durumu da masaya yatırılarak sorunun çözülmesi için uygulanabilecek projeler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Vali Çelik, çocuk işçiliğinin istismarı konusunda hassasiyetle durulmasını ve bu konuyu istismar eden ailelere de yaptırım uygulanması gerektiğini belirtti.
Haftanın Öne Çıkanları

SASON ÇAY'I KURUDU

2014-08-01 20:52 - SASON

NEZİR NASIROĞLU; “TARAFSIZ KALINAMAZ”

2014-07-31 19:28 - GÜNDEM

ÖZDEMİRLER VE ÖZEVİN ANILIYOR

2014-07-31 19:13 - GÜNDEM

FINDIK İŞÇİLERİ KAZA YAPTI : 12 YARALI

2014-07-30 18:52 - GÜNDEM

VALİ, ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

2014-07-30 19:03 - GÜNDEM

MEZARLIKLAR DOLDU TAŞTI

2014-07-30 18:23 - GÜNDEM

DSİ'DEN ÖNEMLİ UYARI!

2014-08-01 20:54 - GÜNDEM

GERÇEK ZAMANLI UZAKTAN ATIKSU İZLEME İSTASYONU KURULMASI SATIN ALINACAKTIR

2014-07-30 19:17 - GÜNDEM

PETROLSPOR YARIN TOPBAŞI YAPIYOR

2014-07-30 18:20 - SPOR

AK PARTLİLER BAYRAMLAŞTI

2014-07-31 19:18 - SİYASET

İlgili Haberler

Batman’da bildiri çağrısı yayınlandı

13:21 - EĞİTİM

Gazeteciler için diksiyon eğitimleri başlıyor

13:13 - EĞİTİM

Hayat Boyu Öğrenme’de yeni planlar yapıldı

15:20 - EĞİTİM

Batman’da İngilizce turizminde yüksek lisans açıldı

16:30 - EĞİTİM

Yönetici Yetiştirme Programı Semineri Gerçekleştirildi

14:42 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Batmanlı Siyasetçi, CHP ile yollarını ayırdı

00:00 - SİYASET

Düğün pastası zehirledi: 150 kişi

22:45 - GÜNDEM

Batman’da engelsiz hizmet atağı

16:10 - YAŞAM

Hasankeyf TOKİ’de inceleme

16:00 - HASANKEYF

İtfaiyeden acil durum tatbikatı

15:45 - GÜNDEM