MHP’Lİ TÜRKKAN’A KUVEYT’TEN TEPKİ GÖSTERDİ!

Bazı temaslarda bulunmak üzere Kuveyt’te bulunan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, sosyal medya hesabında Araplara yönelik ırkçı paylaşımda bulunan MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’a tepki mesajı yayımladı.

SİYASET - 9 yıl önce

“ARAPLARA KARŞI DÜŞMANCA TUTUM, KABUL EDİLEMEZ”

HDP’li Aslan, yazılı mesajında “Toplum, bir halkı, bir ırkı hedef gösterip hakaret eden sözde siyasetçiye karşı o ırkı daha çok sahiplenmelidir. Hasta siyasetçi, toplumun bu reaksiyonuyla iyileştirilebilir. Maalesef son 2 yıldır durum tersine işliyor. Ötekileştirici söylemler, Cumhuriyet tarihi boyunca bu kadar prim yapmamıştı. Ayrıştırıcı söylemlerin, siyasilerin eliyle tavan yaptığını üzülerek izliyoruz. MHP'li Lütfü Türkkan’ın, Hz. Muhammed'in diline ve ırkına yaptığı hakaret içerikli paylaşımı, tüm paylaşımları içinde en çok Retwett alan paylaşım oldu. Bu da gösteriyor ki toplum, siyasetçiyi hak yola getireceğine, bu gibi siyasetçiler, beslendikleri zehirli paradigma ile toplumu hak yoldan saptırıyor. MHP'li  Adana ve Mersin Belediyelerinde Arapça tabelalar indirilerek yasaklandı. Allah’ın yarattığı farklı ırklara, Arap ırkına bu düşmanca tutum kabul edilemez. Arap kardeşlerimiz, dillerine ve ırklarına karşı bu düşmanca hakaretleri kabul etmemeli ve artık uyanmalıdır” dedi.

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM”

MHP'li Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Aslan “Kur'an-ı Kerimin diline, iki cihan Server’i  Peygamberimiz Hz. Muhammed’'in ırkına hakaret ettiği için suç duyurusunda bulunacağım. 2 günlük Kuveyt ziyaretimde Türk Heyet, buradaki yöneticilere adeta yalvararak Arap sermayesinin Türkiye’ye yatırım yapmasını istiyor ama öte yandan Araplara karşı nefret söylemlerinde bulunuyorlar. Hükümet de bu söylemlere sessiz kalıyor” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

 

Haftanın Öne Çıkanları

PEYNİRLER, DEPODA GÜVENDE

2017-05-15 18:37 - GÜNDEM

AKKOYUN, YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ OLDU

2017-05-14 21:31 - GÜNDEM

OJO OPTİK VE STAR İLETİŞİM MAĞAZASI AÇILDI

2017-05-15 18:30 - GÜNDEM

CİĞERCİ SEFAM, LEZZETTE İDDİALI

2017-05-18 20:37 - GÜNDEM

ZUMA AYAKKABI, PASHA GİYİM’DE

2017-05-19 17:44 - GÜNDEM

İŞİTME TESTİ BÖLGE’DE DE YAPILABİLECEK

2017-05-16 18:50 - EĞİTİM

PALA, CİĞERDE MARKA İSİM

2017-05-18 20:35 - GÜNDEM

FEN BİLİMLERİ’NDE BAHAR ŞENLİĞİ...

2017-05-18 20:29 - EĞİTİM

FLAMİNGO, YENİ YÜZÜYLE HİZMETTE

2017-05-16 19:17 - YENİ YERLER

SPOR KOMPLEKSİ BUGÜN AÇILIYOR

2017-05-14 21:18 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Hüda Par'dan kanun teklifi

20:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

Süresiz nafaka kalktı

12:32 - GÜNDEM

Batman’da kepler uçuştu

12:20 - EĞİTİM

Batman’da 30 mahalleye flaş uyarı

11:18 - GÜNDEM

Batman’da otomobil TIR’ın altına girdi

11:05 - ASAYİŞ

Teşekkür mesajı: Bu gurur hepimizin

10:02 - GÜNDEM