Midyatlılar tek yürek oldu

Midyat Belediyesinin ev sahipliğinde, Belediye Başkanı Veysi Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda, Midyatlılar tek yürek oldu “Midyat İl Olsun” sloganı ile 154 yıllık hayallerinin gerçekleşmesini istedi.

GÜNDEM - 3 yıl önce

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin '100 il, bin ilçe' açıklaması, 154 yıldır İl olmayı bekleyen Midyat’ta il çalıştay ön toplantısı Midyat Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Toplantıya, geçmiş dönem belediye başkanları, kanaat önderleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik’in sunumunu yaptığı “Midyat İl Olsun” çalıştayında, divan kurulu oluşturuldu.
Belediye Başkanı Veysi Şahin başkanlığında oluşturulan divan kuruluna, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, MHP Midyat İlçe Başkanı Fırat Özel, Hüdapar İlçe Başkanı İsa Altunkaynak, Midyat Ziraat Odası Başkanı Abdulhalim Gümüş, Midyat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Mehmet Selim Yıldız, Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı Süleyman İş ve Yasama Uzmanı Abdulhaluk Kurnaz seçildi.
Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Unesco şehri, kadim kent Midyat’ın il olma aşkıyla, Kadim Şehir Midyat, geçmişten günümüze bağrında birçok medeniyeti barındırdığını söyledi.
Başkan Şahin tarihi ve kültürel zenginliklerinin Midyat’ta tavan yaptığına dikkat çekerek “Midyat Müslümanı, Süryanisi, Ezidisi, Türkü, Arabı, ve Kürdü ile; Dünya’ya adeta bir hoşgörü dersi vermektedir. Bütün görkemiyle ayakta duran, tarihe tanıklık eden, açık hava müzesi ve film platosunu andıran “Dinler ve Diller Kenti” ilçemiz Midyat, cazibesiyle gerek yurtiçi gerekse yurtdışından gelen turistleri büyülemektedir. Midyat demek, Medeniyet demek, hoşgörü demek, kardeşlik demek, turizm demek, vizyon demek, gelişmişlik demek, proje şehri demek, Midyat Demek Türkiye Demektir.” dedi.

154 YILIK HAYALİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

1869 Yılında Osmanlı döneminde Midyat’ın il oma kararının alındığını, belgeyi arşivlerden çıkardıklarını kaydeden Başkan Şahin “154 yıl önce il olma kararı verilen  Midyat’ımızın yeniden il olma hayalinin gerçek olması için   yıllarca mücadele ettik, emek verdik. Daha önce ilçemizin önde gelen siyasetçilerinin  aldığı sözlerle bu hayale çok yaklaştığımız dönemler oldu. En son Türkiye Büyük Millet Meclisinde Milletvekili olarak görev aldığım dönemde. 2000 yılında resmi olarak Midyat’ın il olması ile ilgili bir kanun tasarısı teklifi sunmuştum. Bu mücadelemiz Midyat olarak daha sonra da değişik platformlarda devam etti. Gerekse sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, gerekse de bürokrat ve siyasetçilerimiz,  Midyat’ın il olma arzusunu sürekli olarak yenilemiştir. Bu hayalimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye Yüzyılında gerçekleşecek.” Şeklinde konuştu.
Başkan Şahin, Midyat coğrafi özellikleriyle, nüfusuyla, ekonomik koşullarıyla, kültürel zenginlikleriyle il olmayı hak ettiğini ifade ederek, “ortalama 80 km uzaklıkta olan 3 tane havalimanına ulaşabilir olmasıyla, jeopolitik konumu ve güvenli bir kent olması, yüksek bir eğitim seviyesine sahip olması nedeniyle il olmaya hazır durumdaydı. Ancak bazı eksiklikleri vardı, göreve geldiğimiz andan itibaren eksikliklerin giderilip, ilçemizin il alt yapısının hazır olmasıyla ilgili çalışmalarımıza hemen başladık. Bugün gururla söyleyebiliriz ki İlçemiz Midyat İl olmaya hazırdır.” Diye konuştu.
Midyat ilçesi için hazırlanan ve önde gelen projeleri aktaran Başkan Şahin,  “İçerisinde bulunduğumuz Kültür ve Kongre merkezimiz, Sanat ve Tasarım fakültemiz, kız öğrenci yurdu projemiz, Mardin – Midyat Karayolu, OSB, Spor Kompleksimiz, Ağız ve Diş Sağlığı projemiz, Polis Evi Projemiz, Yer Altı şehri projemiz, sokak sağlıklaştırma projelerimiz, Millet bahçesi projemiz, Yeşil alan ve park projelerimiz, Gençlik Merkezi projemiz, Kuyumcular ve Hazır giyimciler çarşısı projemiz, kapalı spor salonu projemiz, Belediye Hizmet kampüsü projelerimiz, Mesire Alanı projelerimiz, Estel Kent Meydanı Projemiz, Doğalgaz projemiz, otopark, otogar projelerimiz, karayolları bakım evi projemiz, Adliye sarayı projemiz, sosyal tesis projelerimiz, yeni sanayi sitesi projelerimiz, yüzme havuzlarımız, katı atık toplama merkezi projemiz, semt sahası projelerimiz, Dünyanın ilk telkâri müzesi projemiz, restorasyonlar, yenilikler, asfalt yollar, konaklar, daha sayamadığımız ve 72 mahalleye yaptığımız bütün hizmetler Midyat’ı il olmaya hazırlamıştır.” Şeklinde sözlerini sürdürdü
Çalıştaya katılan, katılan Midyatlılar tek yürek oldu, verdikleri mesaj ve önerilerle, “154 yıllık İl Olma” hayallerinin gerçekleşmesi için destek olacaklarını dile getirdi. (Bayram Ayhan)
Haftanın Öne Çıkanları

Özdemir’ler sünnet töreninde buluştu

2023-06-18 10:19 - YAŞAM

ENES KILIÇ 2 GÜNDÜR KAYIP

2023-06-19 23:55 - GÜNDEM

İşte valinin yeni projesi;

2023-06-15 17:40 - GÜNDEM

Diyarbakır’da Kardiyoloji alanında bir ilk

2023-06-17 16:44 - SAĞLIK

İstiklal Parkı, iki bekçiye emanet

2023-06-13 14:20 - YAŞAM

Batman, bölgeye tandır satıyor

2023-06-15 13:50 - ESNAF HABERLERİ

Ali Kemal, Batman’ın damadı oldu

2023-06-15 12:06 - YAŞAM

Doktorun intihar sebebi ne?

2023-06-19 10:26 - ASAYİŞ

Vali’den OSB talimatı

2023-06-14 19:30 - GÜNDEM

Cezmi Ersöz, Sonsöz’e konuştu

2023-06-14 17:55 - ROPÖRTAJ

İlgili Haberler

Batman'dan Türkiye'ye örnek model

15:30 - GÜNDEM

Yeni valilik yerleşkesinde çalışma…

15:00 - GÜNDEM

Batman’da ambalaj denetimleri sıklaştı

14:33 - GÜNDEM

CEO, Batman’ı inceledi

14:28 - GÜNDEM

Gazetecilerden Muzaffer Bağ’a ziyaret

14:25 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Koçak Köyü'nde çöp tepkisi

15:46 - GERCÜŞ

Batman'dan Türkiye'ye örnek model

15:30 - GÜNDEM

Feci kaza, kask kamerasında

15:12 - ASAYİŞ

Yeni valilik yerleşkesinde çalışma…

15:00 - GÜNDEM

Binlerce kişi Sason yaz şenliğinde buluştu

14:46 - SASON