MİNİK EVİN’E ANTALYA HASTANESİ SAHİP ÇIKTI

Suriye’de yaşanan savaşta evlerine düşen bombadan dolayı vücudunda ciddi yanıklar oluşan ve ailesi birlikte Batman’a sığınan 5 yaşındaki minik Evin’e Antalya Akdeniz Eğitim ve Araştırma Hastanesi sahip çıktı.

GÜNDEM - 11 yıl önce

Suriye’de yaşanan savaş sırasında Kamışlo’daki bir evin bahçesine düşen bomba, 5 yaşındaki Evin’in vücudunda ciddi yanıkların oluşmasına neden oldu. Savaşta evini kaybeden ve küçük kızının vücudunda yanıklar oluşan 9 kişilik Hacı İbrahim Ailesi, sınırı geçerek Türkiye’ye giriş yaptı. Batman’a sığınan aile, kızlarını tedavi ettirebilmek için Gaziantep, Adana ve Malatya’daki çeşitli hastanelere gitti. Hiçbir hastaneden olumlu yanıt alamayan baba Rezan Hacı İbrahim, 5 yaşındaki kızı Evin’i alarak gazetemize geldi. Gazetemizde yayınladığımız “Savaşın izlerini silebilmek için 15 bin TL gerekiyor” başlıklı haberimiz, hayırsever işadamlarını harekete geçirdi.

EVİN’İ ANTALYA’YA GÖNDERDİK

İsmini vermek istemeyen işadamları, Evin’in tedavi masraflarını üstleneceğini söylerken, Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da tedavi için il dışına gönderilecek olan ailenin yol masraflarını karşıladı. Yapılan destekler üzerine minik Evin’i Antalya Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderdik. Evin’i büyük bir özveri ile sahiplenen Hastane Yönetici ve Hekimleri, vücudundaki yanıkları gidermek, kulak ve burnunun tedavisini yapmak için protez ve yapay deri yapımına başladı. Yapılan tetkiklerden sonra minik Evin, Batman’a gönderildi. Türkiye'nin ilk yüz nakli ile dünyada ilk kez aynı anda bacak ve 2 kol nakli ameliyatını gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile Diş Hekimliği Fakültesi Prof. Dr. Sinan Tozoğlu, Evin’in ameliyatlarının bayramdan sonra yapılacağı açıkladı.(Atilla İhsan Atay)
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN, HUZUREVİ OLMAYAN 9 İLDEN BİRİ

2015-09-16 19:34 - GÜNDEM

LARİSSA’YLA GÜLÜMSE...

2015-09-14 20:36 - YENİ YERLER

GEÇİT’TE BÜRYANLAR DAHA LEZZETLİ…

2015-09-13 19:38 - GÜNDEM

HAS SİMİT’TE TAZE İKRAMLIKLAR

2015-09-16 19:29 - GÜNDEM

ANNE OLAMAYAN KADINLARA MÜJDE

2015-09-15 20:17 - EĞİTİM

MESLEKTAŞIMIZ MALGİR’İN MUTLU GÜNÜ

2015-09-13 19:33 - GÜNDEM

YAŞAM PARK’TA SAİDE TORİ FARKI

2015-09-13 19:08 - GÜNDEM

ANNE VE KIZINDAN 10 GÜNDÜR HABER ALINAMIYOR

2015-09-13 20:21 - GÜNDEM

PETROLSPOR LİDERE YENİLDİ: 3-0

2015-09-20 18:48 - SPOR

SASON’DA ÇATIŞMA

2015-09-18 20:56 - SASON

İlgili Haberler

BATMAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KRİTİK AÇIKLAMA

21:22 - GÜNDEM

Cuma İçten'den 24 Temmuz Basın Bayramı Mesajı

11:05 - GÜNDEM

Batman'da trafo yangını korkuttu

14:57 - GÜNDEM

Batman Üniversitesi’nde İSG anlatıldı

10:42 - GÜNDEM

Batkı Ailesi, Ferdi Kurt'un ekibine katıldı

14:41 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

BATMAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KRİTİK AÇIKLAMA

21:22 - GÜNDEM

PWK, gazetecileri ağırladı: “Özgür basın olmadan toplum özgürleşemez”

16:00 - GÜNDEM

Batman'da trafo yangını korkuttu

14:57 - GÜNDEM

Bakan Yardımcısı Turan’a ziyaret

14:50 - SİYASET

Batkı Ailesi, Ferdi Kurt'un ekibine katıldı

14:41 - GÜNDEM