BASIN–KAMU İŞ BİRLİĞİ MASAYA YATIRILDI
Görüşmede, yerel basının kamu hizmetlerinin doğru, hızlı ve şeffaf biçimde duyurulmasındaki rolüne dikkat çekilirken, özellikle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi noktasında basın mensuplarının üstlendiği sorumluluğun altı çizildi. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vahap Asma, kamu kurumları ile medya arasındaki sağlıklı diyaloğun, hem kamu hizmetlerinin tanıtımı hem vatandaş memnuniyetinin artırılması açısından kritik bir rol oynadığını ifade etti. Asma, doğru ve teyitli bilginin hızlı şekilde paylaşılmasının kamu güvenini pekiştirdiğini belirtti.
EĞİTİM YATIRIMLARI VE PROJELER GÜNDEMDEYDİ
Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ise Batman’da eğitim alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Okullarda devam eden projeler, fiziki iyileştirmeler, akademik başarıyı artırmaya yönelik programlar ve sosyal-kültürel faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ciğer, eğitim alanındaki gelişmelerin kamuoyuna sağlıklı şekilde aktarılmasının önemine değinerek, basının bu noktada önemli bir köprü görevi gördüğünü söyledi.
BATMAN BASINININ SORUMLULUĞU
Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Hatice Türkan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Batman Basınının kentin gelişimine katkı sunma noktasında sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini belirtti. Türkan, kamu kurumlarıyla istişare kültürünün güçlenmesinin hem habercilik kalitesini artıracağını hem kentte yürütülen hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağını ifade etti.