ÖĞRETMENLER GÜNÜ ÇİÇEKÇİLERİ SEVİNDİRDİ

Batman’daki çiçekçiler 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir günde yaklaşık 50 bin çiçek sattı.

GÜNDEM - 8 yıl önce

Batman’da öğretmenler günü en çok çiçekçileri sevindirdi. Kentteki çiçekçiler, bir günde yaklaşık 50 bin çiçek sattı. Kentte çiçekçilik yapan Sedat Erpolat, Öğretmenler Günü nedeniyle yoğun talep gördüklerini belirterek, sadece kendilerinin 5 bin gül ile 5 bin karanfil sattığını kaydetti.  Hediye alma konusunda kafası karışan öğrenciler ise bu yüzden çiçek aymayı tercih ettiklerini kaydetti. 

MİLLİ EĞİTİM, 24 KASIM’I KUTLADI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği programla kutlandı.  Valilik bahçesinde Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğretmenlik mesleğinin bir emek, hizmet ve gönül işi olduğunu belirterek “Öğretmenlik, bir etkileme sanatıdır. Hem bireyleri hem toplumları topyekûn etkileyerek izini gösterir. Öğretmenlerin rolü okul ve sınıf ile sınırlı kalmamalıdır. Her yerde gönül gücü ile yapacağı bir yaşam biçimi olmalıdır. Kişiliğine yansımalıdır” dedi. Programda göreve yeni başlayan öğretmenler, öğretmenlik yeminini okumak üzere kürsüye çağrıldı. Program, müzik dinletisinin ardından sona erdi.

REKTÖR’DEN 24 KASIM MESAJI

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.  Öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Uluçam, mesajında “Aydınlık ve güzel yarınlarımız için donanımlı ve ahlaki değerlere sahip geleceğimizi yetiştiren tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyor, başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İMKB ÖĞRETMENLERİ 24 KASIM’I KUTLADI

İMKB Ortaokulu Öğretmenleri, 24 Kasım Öğretmenler Gününü nedeniyle Real Konak Hotel’de program düzenledi. Akşam yemeğinde bir araya gelen öğretmenler, doyasıya eğlendi. Öğretmenler Günü nedeniyle pasta kesen öğretmenler “Öğretmenlik mesleğinin kutsal ve zor, meşakkatli bir meslek ama geleceğimizin teminatı çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim vermek bizlerin bütün yorgunluğunu alıyor. 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir yılın yorgunluğunu üzerimizden atmış oluyoruz.  Öğrencilerimizin bugünde gösterdikleri ilgi bizleri fazlasıyla mutlu ediyor ve yorgunluğumuzu alıyor” şeklinde konuştu. 

AKİL GENÇLER, KÖY ÖĞRETMENLERİNİ UNUTMADI

Yaptığı etkinlik ve çalışmalarla adından sıkça bahsettiren Akil Gençler Topluluğu, öğretmenleri de unutmadı. Akil Gençler Topluluğu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle köy okullarını gezerek zor şartlar altında görevini yapan öğretmenlere karanfil takdim etti. Merve Tekin başkanlığında merkeze bağlı köylere giden gençler, köy okullarında görev yapan öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlere karanfil takdim eden Akil Gençler Topluluğu “Öğretmenlik, toplumun inşasında ve ilerlemesinde rol sahibi olan kutsal bir meslektir. 24 Kasım’da öğretmenlerimizin yanında olmak ve yüzlerini güldürebilmek için köy okullarını ziyaret etmeyi uygun gördük. Köylerde, kimi zaman zor şartlar altında görev yapan öğretmenlerimizin yüzünde bir tebessüm olabildiysek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLİĞİN İTİBARI YÜKSELTİLMELİ”

Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Ergin, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin itibarının yükseltilmesi gerektiğini ifade etti. Mesajında, öğretmenlik mesleğinin sorunlarına dikkat çeken Ergin “Branş öğretmenleriyle meslek öğretmenlerinin maaş karşılığı ders saatleri 15 saat olarak eşitlenmelidir. Öğretmenlerin özlük haklarına yönelik, her dört yılda bir yıpranma payı ve 3600 ek gösterge verilmeli, öğretmenlerin ek ders ücretleri artırılmalı, öğretmenlerin ihtiyaç duyulan il ve bölgelerde görev yapmalarına yönelik bir teşvik sistemi geliştirilmelidir. Öğretmenlik mesleğinin hak ettiği sosyal ve mesleki itibarın artırılmasında; yeterlik, nitelik ve standart gibi kavramlar arasında bir ortak anlayış yaratacak ve norm oluşturacak bir yasal düzenlemeye gidilmesi şeklinde ortaya konulan karar ve yaklaşımlar mutlaka hayata geçirilmelidir.  Öğretmen, eğitim hizmetinin merkezindedir. Öğretmeni dikkate almadan verimli ve başarılı bir eğitim hizmeti verilemez” ifadelerini kullandı.

BATSO’DAN 24 KASIM MESAJI

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı A.Kadir Demir, 24 Kasım Öğretmeler Günü nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Demir, mesajında “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik, emek, fedakârlık,  sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. Öğretmenlerimiz yurdumuzun dört bir köşesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan fikri hür, vicdanı hür,  manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirmekte, Ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı göstermektedirler. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

NOSTALJİ DEFTERİMİZDE BATMAN LİSESİ

2015-11-18 21:03 - Nostalji

BATMAN’DA BİR İLK

2015-11-19 18:34 - GÜNDEM

CEGERXWİN, İZ BIRAKAN BİR İSİM

2015-11-23 17:26 - Nostalji

RAMAN KASAP’TA ETLER HİJYENİK VE TAZE

2015-11-18 20:47 - GÜNDEM

PINAR ŞEMS, DUALARLA AÇILDI

2015-11-22 17:28 - GÜNDEM

ÖZEL BATMAN’DA EĞİTİM DUYARLILIĞI

2015-11-18 20:51 - EĞİTİM

KOZLUK’A YENİ BAŞHEKİM ATANDI

2015-11-23 20:37 - KOZLUK

ROYAL LİFE HİZMETTE SINIR TANIMIYOR

2015-11-18 20:52 - GÜNDEM

KOÇER VETERİNER’LE HAYVANLAR DAHA SAĞLIKLI

2015-11-20 18:44 - GÜNDEM

DR. KALKAN, ANTİBİYOTİĞE KARŞI UYARDI!

2015-11-17 19:46 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Uyuşturucu baskını: 3 gözaltı

00:10 - GÜNDEM

Başkan Ekmen, önemli soruna dikkat çekti

00:00 - GÜNDEM

Drone ile trafik denetimleri arttı

14:50 - GÜNDEM

Eğitim Sen’liler iş bırakacak!

13:33 - GÜNDEM

Batman Valisi, meclis toplantısına katıldı

01:00 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Uyuşturucu baskını: 3 gözaltı

00:10 - GÜNDEM

Başkan Ekmen, önemli soruna dikkat çekti

00:00 - GÜNDEM

Hüda Par’lı vekilden CHP'ye sert tepki!

16:00 - SİYASET

JASAT, firarilerin izini sürdü

15:54 - ASAYİŞ

Dikkatler, Cumartesi Annelerine çekildi

15:51 - SİYASET