Okan Geçgel: “Resmi ilan pastasından yerel basına yeterince pay verilmiyor”

Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği (TİGAD) Genel Başkanı Okan Geçgel, Basın İlan Kurumu’nun (BİK) internet gazeteciliği mevzuatındaki ağır şartlar sebebiyle Anadolu basının ilan pastasından pay alamadığına dikkat çekerek, “Dijital medya yasası kağıt üzerinde kaldı. Resmi ilanlar için sunulan avantajlardan yerel basın faydalanamıyor. İlan pastasından yerel basına yeterince pay verilmiyor.” dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 2 yıl önce

TİGAD Başkanı Okan Geçgel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, çalışan tüm gazetecilerin gününü kutlayarak, Anadolu basının yaşadığı zorluklara değindi. Geçgel, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren ve kamuoyunda “dezenformasyon yasası” ve “dijital medya kanunu” olarak bilinen yasa çerçevesinde Basın İlan Kurumu’nun hazırladığı mevzuatın ağır şartlar içerdiğine dikkat çekti.
“AĞIR ŞARTLAR ANADOLU BASININI NEREDEYSE YOK ETTİ”
Geçgel, şöyle devam etti: “Basın İlan Kurumu’nun dayatmalarının sonuçları çok ağır oldu. Bu ağır şartlar Anadolu basınını neredeyse yok etti. Yerel basında zor şartlarda hizmet vermeye çalışan birçok haber sitesi ve gazete, kapılarına kilit vurma noktasına geldi. Resmi ilanları alabilmek için yerel basının ulaşamayacağı seviyede tıklanma oranları, yerel basın için imkansız seviyede Basın Sigortalı çalışan sayısı gibi şartlar koydular. Bu sebeple büyük fedakarlıkla çalışan gazeteciler, çalışamaz duruma geldi.”
“TIKLANMA ORANI VE SİGORTALI ŞARTI YÜZÜNDEN HABER SİTELERİ KARA KARA DÜŞÜNÜYOR”
“Anadolu’daki internet medyasında büyük bir handikap var!” diyen TİGAD Başkanı Geçgel, “Dijital medya yasası kağıt üzerinde kaldı. Resmi ilanlar için sunulan avantajlardan yerel basın faydalanamıyor. İlan pastasından yerel basına yeterince pay verilmiyor. Anadolu basını için yıllarca bu yasanın çıkması için mücadele verdik. Yasanın yerel basına destek olmasını bekliyorduk ama mevzuat yerel basına zarar verdi. Anadolu basınına üvey evlat muamelesi yapılıyor. Özellikle tıklanma oranı ve Basın Sigortalı çalışan sayısı gibi şartlar yüzünden Anadolu’nun birçok kentindeki haber sitesi sahipleri kara kara düşünüyor. Anadolu basını bunu unutmaz!” sözlerini kaydetti.
TİGAD Genel Başkanı, internet gazeteciliği mevzuatındaki ağır şartların Anadolu medyasına büyük bir yük getirdiğini belirterek, “TİGAD olarak mevzuatın değişmesi için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu hatadan bir an önce dönülmeli.” dedi. (Haber Merkezi)
Haftanın Öne Çıkanları

Necat Nasıroğlu kimdir? Hayat öyküsünü sizler için derledik

2024-01-08 09:54 - Biyografi

Habip Başkan Parkı açıldı

2024-01-03 15:26 - GÜNDEM

Feci ölüm

2024-01-09 10:47 - YAŞAM

İslahiye'de toplu taşıma araçları denetlendi

2024-01-06 13:37 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Beşiri Belediyesi 68 taşınmazı satışa çıkardı

2024-01-08 10:15 - İLANLAR

Batman’ın Piçik Yemeği artık patentli

2024-01-03 13:20 - YAŞAM

Ferhat Yılmazer, şehir şehir geziyor

2024-01-03 13:36 - YAŞAM

Lavi’den 30 ülkeye ihracat

2024-01-03 16:30 - GÜNDEM

İlçe Başkanı Torlak, kurumları gezdi

2024-01-05 11:56 - GERCÜŞ

Yunus Yıldız, aktif siyasete döndü

2024-01-09 00:45 - SİYASET

İlgili Haberler

Siirt'te "1 Haziran Uzlaştırmacılar Günü" etkinliği

10:34 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Köy sakinlerini korumak için kayalık yamaçlar çelik ağlarla örülüyor

16:30 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Gençler balonun içerisinde futbol oynadı

16:29 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

 Bucak: Kadın temsiliyetini artırmak için birlikte mücadele edeceğiz

15:56 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eşbaşkan Bucak, Gazi Caddesi esnafını ziyaret etti

15:11 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Muzaffer Nasıroğlu’na ziyaret

22:08 - GÜNDEM

Kamyonun çarptığı yaya hastanelik oldu

16:14 - ASAYİŞ

Danalı’nın OSB bağlantı yolu yenilendi

15:48 - GÜNDEM

YKS öncesi moral desteği

15:47 - EĞİTİM

Cudi Mahallesi’nde feci kaza

15:34 - ASAYİŞ